magyarfutball.hu

Rosenborg BK - Debreceni Vasutas SC-TEVA 3 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (2 szavazat)

játékvezető: 4 (2 szavazat)

hangulat: 3.5 (2 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 0 (1)
  2. 2 : 0 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ingersheim
     
  2. avatar: ingersheim
    2015.08.09, 01:48
    kép
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2015.08.07, 14:27 (szerk.: 2015.08.07, 14:34)
    Kondás Elemér: Ezt a mérkőzést is nagyon jól kezdtük. Amit ígértünk, hogy bátor támadójátékot produkálunk, azt be is tartottuk. Előttünk adódtak helyzetek, nekünk kellett volna vezetni 2-0-ra, ehelyett az ellenfél rúgott két gólt. A szünet előtt tudtunk szépíteni, de a második félidő elején, a kiállítás eldöntötte a mérkőzés sorsát. Pedig a félidőben azt beszéltük az öltözőben, hogy képesek vagyunk még gólt rúgni ennek a csapatnak, de miután megfogyatkoztunk, nagyon nehéz lett. Van olyan jó az ellenfelünk, hogy ezt kihasználja, és addig járatták a labdát, amíg lehetőséget találtak. A védekező játékunkon javítanunk kell. Vasárnap bajnoki mérkőzés van a Haladás ellen, most már erre kell összpontosítanunk.


    Kåre Ingebrigtsen: Remek teljesítményt nyújtottunk a Debrecen ellen, végig nagyon jól játszottunk, irányítottuk a mérkőzést, és lőttünk két fantasztikus gólt az első félidőben. Most remek lehetséges ellenfelekkel találkozhatunk majd a rájátszásban, mindenképpen az a célunk, hogy bejussunk az Európa Liga csoportkörébe, bárki is legyen a riválisunk.

    https://www.dvsc.hu/kiemelt-hirek/a-vedekezesen-javitanunk-kell
    http://www.csakfoci.hu/nemzetkozikupa/europaliga/node/196420
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2015.08.07, 14:25
    Évek óta látjuk, hogy mindig csak pici szarságokon bukunk el és nem azért, mert 5-6 góllal tömnek ki. Azért, mert nem bírjuk végig. Akkor már a lelkesedés is alábbhagy. Fáradt ember, főleg ha már a bőrlégzés is kevés, ritkán lelkes...


    Egyszerű. Meg kell becsülni, hogy a bajnoki ágon kvázi "sétagalopp" valamelyik csoportkörbe jutni. Tavaly mennyi választott el minket ettől? Egy kurva gól. Ahhoz nem kell a fél Barcát felvásárolni.
    A Vidi is jól elkúrta. Tudjuk saját példából, hogy a BL 3. körből kipottyanva esélytelen az EL-csoportkör (kivéve, ha kapsz egy fos bolgárt és megúszod a jogosulatlan szerepeltetést egy pénzbírsággal.
    Amúgy meg: mi az a dortmund? Le kell őket is futni a picsába. Ja, hogy az nem megy. Miért??? KONDI továbbra is.
    Ha már kezdeni kell valamit, kezdjünk ezzel, próbáljuk már meg az istenit! Ha majd ugyanúgy futunk a 95. percben, mint a 10. percben, akkor meg lesz a koncentráció is.
    Van egy x teljesítményű kocsid (pl. egy régi 1.9 TDI), a belvárosban teljesen elmegy a produkciója, de kint az autópályán szopsz a kamionok mögött, mert gyenge a géped ahhoz, hogy felvedd a belső sávban a keményebb vasakkal a tempót. Nyomod neki, de szenved a gép, ha ki is mész a belsőbe, hamar vissza kell sorolnod.
    Aztán otthon értekezel hozzáértő szakikkal, és a meglévő géped mociját egy kicsit megpiszkálod, a teljesítmény nagyobb ráfordítás nélkül megduplázódik (azért írok 1.9 TDI-t, mert azt ezzel meg lehet csinálni). Ugyanazt a tempót, amit eddig tudtál produkálni, az autód röhögve lazán, tartalékokkal telve hozza. És akkor kimész az autópályán a belső sávba és akkor tartod a tempót, sőt ilyen fis-fos csili-vili gépeket levillogsz.
    Mit csináltál? Feltornáztad a géped kondiját. Nem kell új autót venni.


    Van ennek egy másik oldala is, hiszen Szima az Akadémiájával érdekelt lehetne abban, hogy értékes játékosok kerüljenek ki onnan. De csak lehetne, ha nem dőlne a TAO pénz számolatlanul az akadémiákba! Így meg marad a Tesco gazdaságos utánpótlás képzés Vadicskával, Téglásival és a többi über tehetséges utánpótlás edzővel! Olyan, mintha elromlana az autód, kicserélnéd az alvázat egy vadonat újra, de a motor ugyanaz lenne, ami kibukott.


    dühítő, hogy mindezek ellenére tavaly egy Castillionnal, idén egy kapussal nem lett volna reménytelen a továbbjutás. A rendbe rakott fejekről és így elkerült kiállításokról nem is beszélve.


    Máté, Verpecz, Kondás...... Igen igaz minden amin puffog mindenki, de továbbra is állítom, hogy ezek csak a tünetei egy sokkal mélyebb válságnak. Szóval egy edzőváltás meg 2-3 új játékostól itt még semmi nem változna.

    Szima kiépített egy olyan klubmodellt, amivel vagy 10 évre szinte egyeduralkodók voltunk itthon és jött pár nemzetközi siker is (magyar szinten). Közben persze bosszantó volt, hogy amatőr, hozzá nem értő, oda nem való "szakemberek" vannak a klub alkalmazásában minden szinten, de úgy-ahogy meg lehetett emészteni. Ennek az időszaknak úgy néz ki vége, vagy rövidesen vége és el kellene dönteni, hogy merre tovább.

    1. Marad minden így, magyar szinten felső-középkategória meg néha 1-2 nemzetközi meccs, langyos fos és 3000 néző stabilan --> ebbe belegondolni is rossz, de erre van a legnagyobb esély.
    2. Szimát kigolyózzák, intéznek valami saját oligarchát/politikust/faszszopót (ezek szinonímák nálam) és elkezdik azt, mint a Fradinál. Öntik bele a lóvét, akár még jöhet is egy újabb nagy korszak nemzetközi szinten is eredményekkel, stabilan 12-15 ezer nézővel, műanyag hangulattal, szelfibottal, popcornnal stb. --> erre talán a legkevesebb az esély szerencsére, hozzám hasonlóan sok régebbi arc el is tűnne örökre.
    3. Szimát kigolyózzák, intéznek valami saját oligarchát/politikust/faszszopót és elkezdődik az, amit fentebb vázoltam csak totál bukás a vége (kb. Kispest/Hemingway szindróma) --> erre sajnos valamiért több esélyt látok, csak mert Magyarországon élünk.
    4. Marad a jelenlegi tulajdonosi szerkezet, és elkezdődik valami újnak a felépítése az ALAPOKTÓL. Megfelelő szakemberek előbb a vezetésben, utánpótlásedzőknél, befizetem a kölyköt a csapatba (=korrupció) gyökeres kiirtása. A költségvetés nyilván csökkenne, amit a légiósok szélnek eresztésével meg lehetne spórolni és pár évig erőteljesebben a saját nevelésű fiatalokra építve egy új generáció jöhetne. Ez lépéskényszerbe hozná az utánpótlásképzést is, mert az egyetlen esély lenne a bevételek növelésére a jó focisták nevelése. Ha ez nem működik akkor be is lehet zárni Pallagot. Pár évig (talán egy évtizedig is) sikertelen időszak következne, de talán lenne ismét egy szerethető klubunk, ahol magyar szinten megfelelő munka folyik --> szintén nagyon kevés esélyt látok rá, mert rengeteg érdeket sértene, de talán mindannyian ezt szeretnénk a legjobban.

    A mostani állapot konzerválása a lassú, nagyon lassú rohadással fog felérni, és csak még nehezebb lesz a váltás. Haladás ellen 3000 néző és közepesen fos meccsen 1x eredményt várok. A stadionban minden jelen lesz, ami hozzáértő emberek alkalmazásával kiküszöbölhető lenne: fizikálisan szar állapotban lévő játékosok, felfoghatatlan edzői húzások, végeláthatatlan sorok a büféknél, lassú és körülményes beléptetés stb.


    Kondás tegnap jubilált, 20. nemzetközi mérkőzésén ült a kispadon. A mérleg: 5 győzelem, 4 döntetlen, 11 vereség. Gólkülönbség 30-38

    Idegenben: Skenderbau 0-1, Bate 1-1, FC Bruges 1-4, Strömsgodset 2-2, Cliftonville 0-0, Bate 1-3, Young Boys 1-3, Szutjeszka 0-2, Skonto 2-2, Rosenborg 1-3

    És sikerült a játékosoknak hét piros lapot is begyűjteniük. Nikolov, Ramos, Rezes, Bódi, Bouadla, Seydi, Máté.


    Verpecz bazdmeg, ha nem ér bele, nincs az első gól, simán elpattog a kapu mellett a laszti. Ha egy mezei (na jó, egy vérprofi) úszó centiről-centire tudja, hol jár a távval, akkor ő miért nem tudja, hogy éppen hogysmint van mögötte a kapu és nem piszkálgatunk bele a labdába csak úgy?
    És nem, nem fogadom el, hogy ez a szint, örüljünk, hogy ennyi is adatott. Lófaszt. ERŐNLÉT!!! Ha megvan a kondi, akkor a szellemi koncentráció már gyerekjáték. Elküldeni mindet egy tűzoltói alaptanfolyamra, ott megkapnák a fizikai terhelést, kurvaélet. Meg egy flashover kamrába, hogy tudjanak gyorsan és felelősen dönteni. Múlt héten írta egy zöld koma, hogy ne legyen szégyenérzetünk. Pedig nekem van. Főleg az ilyen meccsek után. Amikor piti szarságokkal basszuk el az esélyt a továbblépésekre. És itt arra gondolok, hogy egy Kulabá az elején mindkettőt beveri. Akkor horpadt volna a vikingsisak... mert miért is nincs Kulabá? Zsugori geci banda... kurva pipa vagyok. A négus faszi 5 perc alatt kitermelte volna a pénzét, fösvény gyökér banda! Meg ez a bűnlassú Máté is bazdmeg. Fussál bammeg, mert ez a kurva dolgod! Ha nem megy, fussál, gyúrjál a szabadidődben, vagy hess a picsába. Mindenki.
    És akkor jön a meccs vége felé a kisebbik fiam, aki focizik az oviban, hogy na majd ő, ha felnő focizik a Lokiban. Mondtam neki, hogy csak akkor, ha a 90 percet végig fogod futni és szórod közben a gólokat. És vérkomolyan mondja, hogy oké, futok majd, mint a gép... :.-(


    Az előző idényben nem volt aki gólt rúgjon. Idén meg úgy néz ki, a védőink már kevesek, öregek, visszaestek, stb., ráadásul NINCS kapusunk se. Eddig 9 meccsen kaptunk 18 gólt. Ez sok jót nem ígér.

    Az egészben az a legrosszabb, hogy annyira látszott hol tartunk, hol a helyünk. Ne áltassuk magunkat, ez a szint, ezzel az állománnyal átugorhatatlan. Lejátszathatnánk oda-vissza akár többször is, soha nem jutnánk tovább. Hogyan estünk ennyire vissza néhány év alatt?
    Ez, s még oly sok kérdés merül fel az emberben, de talán az lenne a legjobb, ha előre tekintenénk. Kellene egy terv, egy koncepció, egy vágy, egy cél. Utána ezt tűzön, vízen keresztül meg kellene valósítani és kész.
    Ha van ilyen, akkor nagyon alacsonyra tettük a lécet. Ha nincs, az übergáz. Ha van, de többet gondolunk magunkról, mint amit tudunk, az amellett, hogy egy nagy önbecsapás, a megfelelő alázat hiányát is sejteti.

    "It was touch" smiley


    én 4 ezelőtti YB meccs óta nem bosszankodom Verpeczen. Ma is 2 nem gólból csinált 2 gólt.
    Évek óta első meccs hogy egy bíró minket szeret, máltait kérjük legközelebb is.

    Csak nemkem tünt úgy hogy a norbégok jobban lihegtek mint mi a vége közepe felé. mondjuk addig kétszer olyan gyorsan futkároztak.


    olyan lyukak vannak a keretben, hogy az lehetetlenné tesz, egy komolyabb csapat elleni helytállást.
    A küzdeni tudással a kiállításig nem volt baj, az emberhátrány egy jobb csapat ellen, már sok volt.
    És persze az örök igazság: hiába szakadunk meg a meccsnapon, ha nem szakadunk meg hét közben az edzésen.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=30&na_step=30&t=9018140&na_order=