magyarfutball.hu

Cliftonville FC - Debreceni Vasutas SC 0 : 0 20:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 1.5 (2 szavazat)

játékvezető: 3.5 (2 szavazat)

hangulat: 2.5 (2 szavazat)

1...5
UEFA Bajnokok Ligája 2. selejtezőkör 1. mérkőzés
ground : Belfast, Solitude
referee : Dias Artur (Portugália)
attendance:
  1. cliftonvillefc.net: -
  2. dvsc.hu: 2.000
  3. nso.hu: 2.500
  4. csakfoci.hu: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.16, 15:08
    Tommy Breslin: Nagyon elégedett vagyok, mert azt kaptam vissza, amit kértem, ennél többet nem várhattam el a játékosoktól. A legtöbb labdarúgónk a munkahelyén töltötte a napját, majd este eljött játszani egy Bajnokok Ligája-mérkőzést, míg ellenfelünknél mindenki profi státuszban futballozik, ezért fantasztikus eredmény ez a döntetlen, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Tisztában vagyok vele, a Debrecen célja, hogy újra bejusson valamelyik csoportkörbe, ahogy azt a korábbi években kétszer is sikerült elérni. Több északír csapat jó eredményt produkált idén a nemzetközi kupában, és tudtuk, tőlünk is elvárnak egy szép sikert. A játékosok ennek érdekében mindent megtettek, a hozzáállásukat nem érheti kritika.


    Kondás Elemér: Azt kaptuk a Cliftonville-től, amit vártunk is, azaz harcos, lelkesen futballozó csapat, de mi végig uralni tudtuk a mérkőzést. Ilyenkor benne van, hogy egy-két lehetőség adódik az ellenfél előtt is, ezúttal is így volt, de mi rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, kapufát lőttünk, kapussal szemben álltunk, csak nem tudtunk betalálni a kapuba. Az első félidőben nem voltak induló játékosaink, sokat tologattuk a labdát. A szünet után már hatékonyabban futballoztunk, megvoltak a beinduló emberek, mindig ott voltunk az ellenfél kapuja előtt, és ebből alakítottunk ki helyzeteket. A visszavágón sem vár ránk könnyű meccs, biztos vagyok benne, a Cliftonville hasonló elfogásban futballozik majd, vagyis beáll védekezni és a megszerzett labdákkal próbálja megjátszani a fönt lévő csatárt. Erre számítunk, de nekünk első perctől kezdve nyomást kell gyakorolni rájuk, mert tovább kell jutnunk ebből a párharcból.

    https://www.dvsc.hu/kiemelt-hirek/tommy-breslin-nagyon-elegedett-vagyok
    https://www.dvsc.hu/kiemelt-hirek/kondas-elemer-vegig-uraltuk-a-merkozest
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.16, 11:17
    Folyton felívelésekkel próbálkozott a Debrecen, sikertelenül. Volt 1-2 jobb beívelés ami embert talált, de a befejezés elég gyenge. Nem is értem, hogy gondolták, hogy majd az ilyen felívelésekkel könnyebb lesz megverni az íreket. A földön kellett volna kijátszani őket, látszott rajtuk, hogy félprofik.


    Novakovicnak sokat köszönhet a Debrecen, egyedül csak Jovanovicon láttam a küzdeni akarást, de sajnálom, hogy elment tőlünk.


    Aludtam egyet a tegnapi szuper produkcióra! Pár dolog megint világossá vált számomra,mondjuk eddig sem volt sötét. A kapusunknak nagy köszönettel tartozik a csapat és főleg Kondás!! Elemért ez a csapat már régen túlnőtte,megint bebizonyosodott,hogy nem a játéktudás és a pályán nyújtott teljesítmény alapján állítja össze a csapatot. Kérésre,parancsara,csókos,stb. Nem igaz,hogy Zsidai,Mihelic,Brkovics és még Volas is,nem fér be ebbe a csapatba. Varga lenyilatkozta,hogy nem szívesen jönne haza,na ez meg is látszik a játékán,de elakarják adni és játszatni kell.Az más kérdés,hogy így max a Balmaz New York veszi meg. Bodi rengeteget fut de sem a beadásai sem a lövései nem érnek egy kalap xart sem. Máté és Mészáros egymást múlják alul a védelemben.Az egész meccsen ívelték fel a labdát Sydibére,minek,Seydi,Tisza, talány mit keresnek itt és még az egyikért fizettek is. Egyébként jellemző akiket Kondás kiválaszt és fizetnek érte egy sem válik be. Egy edző?nem Elemérre gondoltam mindenben a csapat és nem önös érdekek alapján küldi pályára a csapatát. De amíg mindenki arról győzi meg,hogy jó amit csinál,kitüntetik és a sok hülyített itt is védi addig elhiszi. És az a legrosszabb ha egy kretént még támogatnak is. Na akkor kovad007 IQ-val meg a többi Kondás fan lehet osztani az észt és védeni a mundér becsületét.Egyébként hozhatnak ide bárkit,Kondás nem teszi be jöhet ide egy egész konyhakert,max a csapatnak nem lesz vitamin hiánya,de amíg a kertész csak a xar ellapátolásához ért,kidöglenek a \"növények\"!!!


    Ketté bontanám. Ennél a brit csapatnál azért jobb a Loki, látszik és így vagy úgy tovább fog jutni. Másrészt ez tényleg vergődés volt, akár az FTC-é és lehet a 22 ezres szentélyükben tovább fog valahogy evickélni az érdekes infrastruktúrával rendelkező félamatőr csapaton a DVSC, de tartok tőle hogy a közösségi magyar fociélmény eddig fog tartani. Akarás van, mint mindig, csak képesség nincs. Azt meg nem lehet pótolni sportkluboknak nyújtandó adókedvezményekkel és infrastruktúrával. Régi arcok, régi foci, régi eredményesség lesz itt.


    Nem volt rossz ez a Loki, kis szerencsével, vagy egy kevésbé kétballábas Seydivel gólokkal nyertek volna. Eddig ők nyújtották a legtöbbet a kupaszereplőink közül. Egyben van a csapatuk, egész jó a kapcsolat a csapatrészek közti labdajáratásnál, ismerik egymás mozgását, stb. Látszik, hogy évek óta együtt vannak. Nem lesz ez rossz, kicsit még tompák voltak, de a következő körben sem lesznek esélytelenek. Remélem Doll is össze tud hozni valamit hasonlót belőlünk, de marha gyorsan. Hajrá magyarok!


    A károgóknak küldök 4 eredményt.
    Slovan Bratislava (szlovák) – TNS (walesi) 1-0 (Cikos 52.)
    BATE Boriszov (fehérorosz) – Korca (albán) 0-0
    Santa Coloma (andorrai) – Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 0-1 (Prica 64.)
    KR Reykjavík (izlandi – Celtic Glasgow (skót) 0-1 (McGregor 84.)
    ezek azért egy kicsit nagyobb csapat a mi EL és BL indulóinknál, mégis mondható, hogy kicsikart győzelmek volta, sőtt a BATE odahaza döntetlent játszott az albánokkal.


    annyit tudunk, hogy Volas eredményesebb mint Seydi vagy éppen Tisza, annyit tudunk, hogy Bódi jobb oldalon hasznosabb, annyit tudunk hogy Mihelic az egyik legnagyobb értékünk lehet, főleg technikailag képzett, de a játékintelligenciája sem utolsó erre kap 9 percet, annyit tudunk és most nem Vargát kritizálva hogy Zsidai nem sérült és a tavalyi szezon legjobb középpályásának lett kikiáltva és jobban össze van szokva a többiekkel mint Varga erre padozik.
    Ilyen felállás képzeltem volna el.
    Nova
    Jovánovics-Brkovic-Mészáros-Korhut
    Bódi-----Zsidai--Selim------Tisza
    ------------Mihelic--------------
    -------------Sidibe--------------
    Selimet bal szélsőnek is el tudtam volna képzeni és akkor középen akár Varga is meg Zsidai egyszerre lehettek volna pályán.


    Mezőnyben nekem sem tetszetek az előreívelt labdák de amilyen helyzeteket kihagyott Sidibe Bouadla de főleg Seydi...Remélem ez hazai pályán befelé fog pattanni mind.Sok itt a kárörvendőr mert nem nyert a Loki de legalább nem óriási mákkal lett ez a meccs döntetlen mint más Magyar csapatnál, hanem óriási pechhel ahol mindent de mindent kihagytak a fiúk!Meg ez nem EL hanem BL.Meg nem máltai 3.4. hanem Ír bajnok!Idegenben is tudni kell gólt lőni de a hazai meccsen másképpen lesz ez!1 hét múlva mindenki Debrecenbe!
    Hajrá Loki!!!


    Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ilyen máltai, andorrai csapatok ellen egy magyar itthon nem jöhet ki pozitívan ugyanis ,ha nem jut tovább az egyértelmű bukás, de ha sziporkázó játékkal gólzáporos győzelmet arat akkor sem ő volt jó hanem mindenki legyint ilyen gyenge ellenfél ellen....
    Csak tovább kell jutni, mindegy hogyan, két hét múlva már senki nem emlékszik rá (csak ha bukta van).


    Kondás alkalmatlan erre a feladatra. A jelenlegi keretből sokkal erősebb kezdőt is össze lehetne hozni, de sajnos elfogult a sajátjaival szemben.
    Ez egy elképesztően gyenge ellenfél volt, még a máltaiaknál is gyengébbek, általában minden csapatban van 1-2 technikásabb, jobb spíler, na náluk nincsen. És nem, őket sem sikerül megverni. Persze a lehetőségek megvoltak, de Tisza, Seydi csak kiegészítő embereknek jók maximum, ezt tegnap is bizonyították. Sidibe dettó, nem ő jövő embere, de sajnos már a jelené sem nagyon.
    Ott van Volas, lehetett volna tisztázni a nézeteltéréseket, tiszta lappal indulhatott, erre ez a büdös, zsíros teknőc jó nevelő célzattal a keretbe se nevezi...
    Mihelic a padon szinte végig??? WTF??? Miért nem cserélt ez a nyomi, állt ott a partvonalon és süt a fejéből, hogy azt sem tudja hol van... Zsidait is minek hozta be? Akkor már Damahu, aki sokkal lendületesebb és a támadásokhoz is hozzá tud tenni. De nem, ennyi esze nincs. Játszatja a 4 védős+ 2 védekező középpályás játékát egy amatőr csapat ellen. A 2. félidőben 1 védőt is lehozhatott volna nyugodtan, az észak- írek nem is akartak/tudtak támadni.
    Szégyen volt ez a tegnapi teljesítmény, de majd itthon rúgunk 2-3 gólt aztán minden rendben lesz. A következő körben meg búcsú.


    Kondás nemzetközi szinten nem tud meccselni. Ezt láttuk tavaly is.
    A játékosok el vannak szállva maguktól, pedig meg sem közelítik a BL csapatot.
    A játékunk gyakorlatilag a labdajáratás volt, majd kínunkban előre rúgták a két feketének, amit aztán vagy a betömörülő védők, vagy a kapus hárított.
    Ha ezek után sem esik le a klubnál, hogy itt valami nem oké, akkor sose.


    A letámadás jó taktika, könnyen meg lehetett zavarni az ellenfelet. Kicsit intenzívebben kellett volna művelni. Az első félidő után bátran lehetett volna végigtámadni a másodikat, mivel összesen talán percet voltak az írek a Debrecen kapuja előtt... De nem kell sietni, jó a döntetlen is...

    Seydi érdekes figura. Robosztus, esetlen, képzetlen, de ha a három helyzetéből kettőt belő, ő az isten. Majd talán itthon.

    Azt pedig én se értem, hogy mivel jobb egy Bódi Mihelicnél, vagy Sidibe Volasnál... A végén pedig Zsidai becserélése... nem is értem... Kondás vajon tartani akarta az eredményt?

    Az a baj, hogy az egész edzőkérdés meddő. Amíg a Loki bajnok, Kondás elül a babérjain, még akkor is, ha nemzetköziben semmit nem nyújt. 2012 óta 1 győzelem 3 döntetlen és 5 vereség a mérlege nemzetközi színtéren, ez pedig több mint karcsú... De Szima gondolom ezt eddig észre se vette...

    Ja, meg ugye az együtthatók miatt se lett volna nyerni ezt a meccset, de hát ez is utolsó szempont. NB III-as szint volt körülbelül az ellenfél, de itthon 2-3-at azért csak rúg nekik a Loki.


    Az a fő probléma, hogy nem tudnak passzolni a játékosok. Az NB1-ben bőven elég ez, hogy felrúgdossák a labdákat a csatárra, ezért nem tanult meg _egyik_ NB1-es csapat sem rendesen támadást vezetni, körbeadogatni, fordítani, stb. Itt se kellett volna több, türelmesen beszorítani őket, egy gyors fordítás, le a szélen, be középre aztán ezt ismételni a meccsen kb. 30-szor, amiből lett volna 4-5 gól.


    Az volt még röhejes, hogy az első félidőben nem tudtam elönteni, hogy a két csapat közül melyik fosik jobban a másiktól.
    Az északírek egy komoly csapatra készültek és arra, hogy keményen kell bekkelni a 0-0-ért, aztán 1-2 alkalmat leszámítva nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy az ellenfél ugyanúgy 0-0-ra játszik mint ők.
    A debreceniekről viszont nem tudtam eldönteni, hogy ők mire készültek. Mindenesetre a 0-0 tökéletes eredménynek tűnt nekik is...


    A legbosszantóbb ebben a tegnapi meccsben az, hogy az látszott, hogy adottságok tekintetében a debreceniek voltak jobbak, ám a foci többi összetevőjében (taktika, erőnlét, gyorsaság) -amik ugye taníthatók, edzésen fejleszthetők- viszont ezt a fölényt ellensúlyozni tudták a hazaik. Hogy van az, hogy egy félamatőr csapat játékosai a sprinteknél és ami a legszörnyűbb gondolkodás gyorsaságban minimum felveszik a versenyt a Loki \"profijaival\"?
    Erre még egy lapáttal rátett az a határtalan lelkesedés, amit magyar csapat játékosától már nagyon rég nem láttunk.
    És azért ne felejtsük el amit anno a Fradi máltai 1-1-e után mondtam, hogy az a felkészülés közepén történt most viszont 1 hét van a bajnokságig.
    Észrevettem, hogy a Fradi kapcsán valóságos fogadási láz van az országban, mondván hogy milyen irreálisan magas az odsz. Szívből kívánom, hogy aki ellenünk rak mind bukja el a pénzét!


    Egyébként ez a Máté, Mészáros kettőst meddig erőlteti még Kondás? Lassúak, körülményesek, könnyen átjátszhatóak. Még egy Cliftonville ellen elmennek, de egy komolyabb csapat ellen... inkább nem is folytatom.


    Én kb. erre számítottam: Siófok szintű Cliftonville, bunker foci, kínlódás az első gólig (ami sajnos nem jött el). Ez a 0-0 olyan szempontból jó, hogy így nem bízzák el magukat a fiúk a visszavágóra, és nem fogunk 5 védővel felállni, mint a Störmsgodset ellen tavaly. Kondás hibafaktor kiküszöbölve!
    Számomra kellemes meglepetés volt Korhut játéka, sokszor ment fel a támadásokkal, és védekezésben is kimagaslót nyújtott. Továbbra is azt mondom, Seydinek kell a játék, és ő lesz az új Adamo. Nagyon jól kerül helyzetbe, harcos, csak a végén hiányzik a konceentráció. Tisza ellenben nagyon harmatos volt, ha nem az lenne az apósa, aki...

    Csalódást keltett viszont a középpályánk, amitől a legtöbbet vártam! Selim egy-két jó passza ellenére gyenge volt, keveset futott, Bódi rendre alul maradt a párharcokban, Varga kevés labdát szerzett, talán Jovanovic hozta az elvárhatót. Ettől sokkal több kell!

    Az a meglátásom, hogy az első gólig lesz nehéz a visszavágó, utánajöhet a henger.


    Gracioso: Na úgy látom egyedül leszek a véleményemmel, de szerintem nem volt olyan szörnyű a tegnapi. A csatárgondokkal teljesen egyetértek, ha lett volna egy (esetleg kettő) normális csatárunk, akkor 4-0-ra nyerünk tegnap. Csatárt minél hamarabb szerezni kell, ez nem kérdés (akkor is, ha nem sokáig jutunk a nemzetköziben).
    Viszont a tegnap meccs szerintem nem volt rossz. Első perctől letámadtunk, a védősor rendszeresen jól lépett ki megelőzni az ő csatáraikat, igazából semmit nem tudott csinálni a Cliftonville, tényleg volt 2-szer 5 jó perce, amikor szerencsénk volt, illetve ismét bizonyította Nova, hogy milyen jó kapus is. Nincs bajom Verpeczcel, de tegnap ő abból 4 ziccerből 2-t bekapott volna.

    Józsika sztem messze nem volt olyan rossz, ahogy itt sokan írják, rengeteg labdát szerzett és sok párharcot nyert, az előrejátékban valamiért nagyon félénken játszik. Kapura sosem lő, de beadásokat sem vállal, inkább keresi Selimet vagy Bódit, hogy csinálják ők. Régen sokkal bátrabb volt előrefelé is.

    Bár nem lehet kifogás, de látszott, hogy nagyon zavarja a csapatot a műfű (nem tudom ez előtt a meccs előtt mennyit edzettek műfűvön), de én így is sok pozitívumot láttam. Akarásban sem volt hiány. Tisza sajnos semmit nem ért, Seydi kicsit többet csinált, de ő sajnos még mindig ott jár, hogy megcsinálja a szupercselt és utána kakukk, azt sem tudja merre van az előre, belerúg egyet és kész. Sidibe régóta nem csinál semmit sajnos, csak kihasználja a magasságát és lesipuskázik (ami sokszor elég, de sokszor nem).

    Összességében én messze nem azt a dühítő focit láttam, amit néha leművelünk idegenben kis csapatok ellen. Ez most egy ilyen meccs volt, szerencsés volt a Cliftonville, hogy a 4 tonna helyzetből egyet sem rúgtunk be.


    Most erre mondjam a klasszikust, hogy minden csapat annyit játszik amennyit hagyják?smiley Azért bizony ott lihegtek eléggé a nyakunkon akárhogy is, játszották a szokásos hajtós brit focit.
    És hogy ettől nyerhettünk volna simán? Persze, ha tudtuk volna azt játszani amit kellett volna, nyilván lett volna olyan csapat aki kigurigázza őket és rúg egy sima hármast. Nekünk nem jött össze, nagyon rossz napot fogtunk ki, elképzelés nem sok volt, támadásban szinte semmit nem tudtunk megvalósítani abból amit ( gondolom ) szerettünk volna, védekezésben meg volt több szarvashibánk, szerencsére nem használták ki. Szerintem lényegesen rosszabbul játszottunk pl. annál is ahogy az Újpest ellen pár napja.
    Mindenesetre elég nagy csalódás volt ez a teljesítmény gondolom mindenkinek, reméljük a legjobbakat a visszavágóra.


    Ez egy fokkal volt kisebb égés mint a Szkanderbég elleni vereség. Utána itthon bedaráltuk őket, remélem így lesz ez most is, bár nyugodt csak 3-0-nál lennék. (Hol van az az egy)
    Egyébként nem mentegetésképpen, de elég szarnak tűnt ez a pálya azzal a sok granulátummal. Lassabb volt mint ami a normális fű és ez nem nekünk kedvezett. Szerintem ezért is ívelgettünk, mert nem mertünk passzolni. Kíváncsi leszek milyen lesz a jövő heti meccs ebből a szempontból.


    lóf.szt kényszerítettek ők bármit is ránk. Nem arról szólt a meccs, hogy ott lihegtek a passzoló játékos meg a potenciális labdát kapók nyakában és ezért mentek összevissza a labdák, hanem senkitől sem zavartatva rugdostuk mindenfelé. Dekoncentráltak voltunk, nem is tettük oda magunkat, az edző is hozta a szokásost, ennyire voltunk jók.
    Nekem sincs kétségem, hogy simán továbbmegyünk, de ez akkor is égés volt - és semmi jót nem jelent a következő körre nézve.


    Ha nem igazolunk, ezzel a csatársorral nagyon nem fog menni, talán még az nb1-ben sem.

    Sidibe - néhány héten belül 34 éves, nagyon lassú, kontrajátékban használhatatlan, szöglet - és szabadrúgások, lepattanók után lehet esélye kb., az lenne az ideális, ha ő lenne a harmadik vagy a negyedik csatár a keretben

    Tisza - elmúlt 30, rengeteget lassult, pedig nem nagyon volt honnan, mintha púpos is lenne, komolytalan az egész

    Kulcsár - már 32(!) lesz ősszel, sérülékeny, mondjuk ő legalább szórakoztató a gyorsasága miatt, a keretben mindenképpen helye van

    Volas - Elemér nem bízik benne, unott és hajlamos az alibire, szerintem elmegy még augusztusban, menjen is

    Seydi - 29 lesz ő is hamarosan, nem igazán látom, hogy benne lenne egy Coulibaly-féle fejlődési lehetőség, rossz a gólmutatója, ha öt csatár kell, talán lehetne az ötödik

    Szóval kell két jó csatár a kezdőbe, helyet kell szorítani Zsidainak, jól kell forgatni a kreatív középpályánkat, Máté helyett be kell tenni Brkovicsot - aztán irány a csoportkör: )))

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=60&na_step=30&t=9018140&na_order=
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2350229
    http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=131746&p=1
    http://www.csakfoci.hu/node/169956?page=2
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.16, 10:30
    The entertaining scoreless draw at Solitude was the first time in history that a Reds side has avoided defeat in Europe's premier Club competition

    http://cliftonvillefc.net/report_debrecen_150714.html
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.15, 22:41
    Levetették a SZUD kopasz úriembert ábrázoló drapiját mert elvileg tiltja az UEFA, erre bevették a többit is.
     
  5. avatar: Sanyi-Hungaria
    2014.07.15, 22:16
    Vajon miért kellett leszedi a debreceni szurkolóknak a drapikat?
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.15, 20:59
    kép
    cliftonvillefc.net nyitóoldal
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.15, 15:22 (szerk.: 2014.07.15, 21:20)
    A stadion:
    - 6224 férőhelyes (wikipédia szerin most csak 2530)
    - 1890-ben épült, de több változtatás után 2002-ben új, 1000 férőhelyes vendéglelátó épült, majd 2008-ban ezzel szemben egy új, 1600 férőhelyes lelátó, a régi nagy lelátó - ami 2500 körüli férőhelyes - az 50-es években épült
    - a folyamatosan rossz pályaminőség miatt 2010-ben műfüvesre cserélték a talajt
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    https://www.google.hu/maps/place/Solitude/@54.6187889,-5.9466732,473m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x4861083f9e110a57:0x3a92567ff1765a7a
    forrás:
    https://www.dvsc.hu/galeria/edzes-belfastban-a-solitude-stadionban
    http://www.europlan-online.de/solitude/stadion-5408.html
    http://extremefootballtourism.blogspot.hu/2013/08/northern-ireland-cliftonville.html
     
  8. avatar: NNS
    2014.06.29, 18:53
    Üdvözöljük a Belfast!
    Utazási információk
    Cliftonville Labdarúgó Klub örömmel nyújt segítséget a szurkolók az Debreceni amikor meglátogatják varosunkat.

    kép
    http://www.cliftonvillefc.net/news_directions_280614.html
     
  9. avatar: NNS
    2014.06.23, 12:29
    További lehetséges ellenfelek voltak a sorsoláson:

    Malmö FF (SWE)
    KR Reykjavík (ISL)
    The New Saints FC (WAL)
    Cliftonville FC (NIR)
    SP La Fiorita (SMR) / FC Levadia Tallinn (EST)
    Lincoln FC (GIB) / HB Tórshavn (FRO)