magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - MVM-Paks 0 : 0 18:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

hangulat: 5 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.07.03, 12:47
    Én a tegnapi napig tiszteltem a Paksot. (Azért, mert csak Magyar játékosai vannak.) De ez már a múlté.
    Nem voltak méltók Albert Flórián emlékéhez. Sem ők, sem pedig az edzőjük.
    Favágó, alattomos antifutball, bírói segédlettel.
    Viszont a mérkőzés hangulata és a megemlékezés ettől függetlenül csodálatos és megható volt!

    Egészen elképesztő volt a tegnapi megemlékezés a stadionban. Nincsenek olyan szavak, amivel letudnám írni a történteket. Csak álltunk ott.. az L szektor szélén és néztünk a sötétségbe egy szál gyertyával… a világon egyedülálló és megismételhetetlen dolog történt tegnap. A csend után, amikor neki kezdtünk a Fradi indulónak az valami olyat szólt, mint még soha. :(

    Gyönyörű és méltó volt a megemlékezés, köszönet és hála érte a vezetőségnek és a kilátogató sokezer szurkolótársamnak.
    Emellett én a pályán látottakkal sem vagyok elégedetlen. A meccs és a játékvezetés színvonala persze megint a béka segge alatt volt (de melyik magyar bajnokin van ez másképp…?), viszont küzdés és hajtás volt, látszott, h mindenki odatette magát maximálisan. A gól most nem jött össze, dehát nem pattanhat minden meccsen Pölő vmelyik testrészéről a labda az ellenfél kapujába. Ez a keret, ezek a srácok ennyit tudnak, ezt el kell fogadni. Ha minden meccsen megszakadnak és így küzdenek, akkor én az eredménytől függetlenül elégedett leszek.

    Jellemző, hogy sifternek (igen, így) kb a 10. percben már nem lett volna szabad a pályán lennie, s csak a negyedik sárgát érő mocsokságáért kapott lapot. Lisztes pedig a legelsőért (igaz az jogos volt, de nálunk minden elsőre sárga, az ellenfél meg “futhatja az ámokot”. Egyszerűen a játszó csapat nem kap védelmet a játékvezetőktől, eltűrik a rengeteg taktikai szabálytalanságot, nem egy alattomosat is.
    De jó lenne egyszer korrekt feltételek mellett játszani…!

    Elébb a gyepen történtekről írtam, most pedig a körítésről essen pár szó.

    Ami a stadionban, de a pályán kívül is történt. Szívet melengető fény a fájdalomban…
    Magasztos volt és lélekemelő. A gyász monumentalitása mutatta meg a Fradista család erejét, emberi-erkölcsi szintjét. Ez méltó volt a klubhoz, annak olyan nagyságaihoz is, mint a Császár és még hosszan és fájdalmasan sorolhatnánk a korábban elhunyt kiválóságokat. Elnézés érte, de mos nem teszem.

    Árnyék és a média, valamint az ellenfél:
    A Fradi 0:0 al búcsúzott, zengi egy-két lap Albert Flóriántól. Ez szemenszedett hazugság és balga összemosás. A csapat méltósággal és kreatív jó játékkal és törekvéssel méltón búcsúzott. Azért is, mert e szép játéknak volt egyik világhírű magyar letéteményese is a Császár. Ezért is kapta az Aranylabdát. Azt az elismerést, amire eddig magyarként csak egyedül Ő érdemesült és talán soha sem lesz már rá esélyünk. Tehát a Flóritól, ezzel a törekvéssel búcsúztunk, amit én külön köszönök a fiúknak és mesterüknek Dömének.
    Az ellenfél pedig, ha rosszmájúak akarunk lenne, “anti” focival. De most a médiától elrugaszkodva legyünk elnézőek, jóhiszeműek velük szemben. Ők is tisztelegtek a szent halottunk iránt. De azért mégis elgondolkodtató, hogy csak erre képesek? Nem hiszem, mert ennél többre teszi őket a csapatuk vezetése. Mi lett volna ,ha Bödéék is alázattal lettek volna a játék iránt és nyílt sisakos jó focit produkáltak volna… Az lett volna az igazi paksi búcsú. De talán, erről Kis Károlyt kellett volna megkérdezni, akinek inkább kellett az 1 pont, mint játékkal búcsúzni a “Játékos Császártól”. Az egy pont, az egy pont, a szürke hétköznapon és a gyászos vasárnapon is egyaránt.
    Nekünk nem a 3 félidő gyenge produkciója kell díszpintyekkel, inkább a két félidő fociparádéja igaz jó játékosokkal és kiváló mesterekkel.
    Hajrá Fradi!!!

    Nagyon megható volt a megemlékezés. A hangulat a meccs alatt, pedig szenzációs volt. Az egész lelátó (oldalakat is beleértve) szurkolt. Örülök, hogy ezt személyesen is átélhettem…örök emlék!

    Csak a gyepen történtekről:
    A Fradi minden csapatrészében messze felülmúlta a Paksot. Sajnos az utolsó pillanatokban mindig előjött a koncentráció hiánya, vagy a rossz döntés meghozása. Az elmúlt napok körülményeit is figyelembe véve ez érthető.
    Sajnos a Paks bunker és anti focit mutatott be. Húszig számoltam az ellenünk elkövetett és a bíró által befújt (?) szabálytalanságaik számát. Nekik segített Ő is aki, ellenünk a tévedéseiben következetes volt. A Paks a kis csapatokra jellemzően focizott. Ölni a labdát és esetleg kihasználni az így tépázgatott ellenfél eseti megingásait, hibáit. Nekik nem volt veszteni valójuk, csak esetleg nyerni valójuk. Szerencsére ez nem jött be. Talán egyetlen veszélyes momentumukat Böde “lukasát ” úgy hangolta fel a média, mintha az lett volna a meccs csúcspontja. Arról nem beszéltek, hogy a Fradi nyolc helyzete miként maradt ki. Nem szedve apró porciókra azok fázisait, holott a fölényük és a tetszetős játékuk volt inkább meghatározó meccsösszkép.
    Jellemző, hogy favorizált szakembereink a játéktalanság híveit dicsérték, magasztosították fel, mintsem a játékban is egyre jobban fejlődő Fradit. Na ezért is ilyen a honi focink, amilyen…
    Én csak azt tudom mondani, hogy szép volt fiúk, hajrá Fradi!!!!!!

    Utoljara a BL csapat idejen voltam ennyire buszke a klubunkra, mint ma, nagyon nagy kar, hogy ilyen alkalombol. Le a kalappal mindenki elott, aki ezt megszervezte es akik kimentek gyertyaval. Sajnos nem lehettem ott, de szivszorongato volt ezt kulfoldrol vegignezni. Egy nagy klubnak igy kell bannia a legendaival, SZEP VOLT!

    Ami tetszik, végre minden meccsen dominálunk, ez Döme érdeme. A tavalyi ezüstérmes láthatóan behúzott farokkal játszott. Akartunk, küszködtünk ma ennyire volt elég. Utálom azt a bírói felfogást ahogy ez az Andó vezetett, majd ő megmutatja hogy az Üllői úton…
    58 éves vagyok, még hallottam amikor a TÁBOR énekelte kettős meccsen a Népstadionban:
    Esik eső, karikára
    Albert Flóri kalapjára
    Valahány csepp esik rája
    Annyi áldás szálljon rája…
    Ma este ismét megmutatta a Fradi hogy örökké él.

    Megdöbbentő érzés volt csendben ott állni egy szál gyertyával a hihetetlen csend közepette. Mint ha egyedül lettem volna a stadionban. Köszönet mindenkinek aki kint volt és azoknak is akik legalább lélekben ott voltak a stadionban. Ilyet sehol máshol semmilyen más csapatnál nem élhetnénk át. Sajnálom, hogy a Császár halála kellett ehhez. Most nem is mondanék semmit a meccsről és főleg a bíráskodásról. Ez utóbbi mindenképpen méltatlan volt ehhez a szomorú alkalomhoz. Flóri Bácsi!!……Ugye lesz még ennél sokkal jobb???!!

    A Császár még halálával is segített jónéhány Fradistán,köztük rajtam is,a kártya óta először hazatérhettem a Szentélybe. Hatalmas öröm volt,mint ahogy mindig az Üllőin meccsen lenni. A győzelmet sajnálom hogy elmaradt, bár a Császár mostmár az ÖRÖKKÉVALÓSÁGIG nézheti a Fradi meccseit,és biztosan rengeteg győzelmet láthat még.

    A meccsről…volt jobb(sokkal) volt rosszabb is (sokkal)
    Jova-7
    Maróti-5 Klein-6 Balog-6 Junior-6
    Jovanovic-5 Hakola-6 Otten-5Józsi-5
    Somalia-6 Pölő-5
    A cserék között Lisztes-5 Oláh-0 Tóth-0(bár legszívesebben negatív számot írnék a neve mögé…egy kivételével minden hozzákerülő labdát eladott)

    Nem tudok rosszat mondani a csapatra. A megemlékezés az elején nagy torokszorító volt. Szinte a légy is elfelejtett zümmögni.
    Megérte lázas betegen is kimenni, azt hiszem egy életen át bántam volna, ha ezen a meccsen nem teszem tiszteletem.
    A vezetésnek is hatalmas nagy respect, mert tényleg megtettek mindent azért, hogy méltóképpen búcsúztassuk el a CSÁSZÁRT

    Akartak a srácok, mentek tisztességgel, ez ma ennyire volt elég. A védekezésünk úgy néz ki összeállt, három meccs óta nem kaptunk gólt. Talán a kispadunk rövidsége a legnagyobb problémánk. A cserék sajnos semmit nem tudtak hozzátenni a játékhoz.

    Akárki akármit mond, szélső védők nélkül nem fog menni

    Ma is számtalanszor maradt fent Junior, miután eladta a labdát. Ottennek sokszor kellett kisegítenie, miközben az Ő dolga a középpályás védekezés.
    Maróti most nem csinált nagy hibát, de a támadást egyáltalán nem segíti, Jovanovics ezért kénytelen fel alá rohangálni a szélen, ami láthatóan kifárasztja – nem csoda.

    Az igazi baj azonban az, hogy nincs csatárunk, ha Pölönek nem megy annyi

    ezen sürgősen változtatni kell

    Félelmetes,hogy Dzsuni mennyire egylábas.Még passzolni is csak ballal hajlandó.Hiába a lendület,amivel felfut,semmire se megy vele és ezt a védők is tudják.Szimpatikus,hajtós gyerek,de védekezni képtelen:az emberét csak kísérgeti,de oda nem lépne.Támadásban lendületes,de haszontalan.Ellenben nagy a futómennyisége,aminek kevés a haszna.

    Nagyon sajnálom,hogy nem nyertünk,megérdemeltük volna.Kimondottan látszik Döme stílusa a fiúkon:akarnak,hajtanak,küzdenek.Végre van taktika,látszik,mit akarunk játszani.Nomeg krafttal is is bírjuk.Az ellenfél sokat szabálytalankodott,de nyilván a játékunk széttördelése volt a céljuk.csak idő kérdése volt,hogy Somaliát mikorra rúgják szét,aki egyébként egyre jobb.tetszett még Jovanovics és tulajdonképpen mindenki.Kár,hogy a Császár nem győzelmet láthatott odaföntről…

    https://ulloi129.wordpress.com/2011/11/06/elo-a-paks-meccsrol/comment-page-2/#comments