magyarfutball.hu

Moldova - Hungary 0 : 2 19:45

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
Európa-bajnokság 2012 selejtező
863. official national team match
ground : Chişinău, Stadionul Zimbru
referee : Bebek Ivan (Horvátország)
attendance:
  1. nso.hu: -
  2. Nemzeti Sport: 10.500
  3. origo.hu: 11.000
  4. nb1.hu: 11.500
  5. MTI: 12.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2013.06.25, 14:49
    Egervári Sándor szövetségi kapitány döntése értelmében Halmosi Péter és Fehér Zoltán visszatért klubjához, végül Lipták Zoltán sem tartott a társakkal, mivel még hétfőn reggel is fájt a lába, melyre rúgást kapott a svédek ellen pénteken 2-1-re megnyert találkozón.

    forrás:
    2011-09-05
    http://www.telesport.hu/Hirek/2011/09/05/14/Egy_jatekossal_csokkent_a_Moldova_elleni_keret_.aspx
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: ingersheim
    2011.09.23, 23:00
    Kisinyovi kirándulás

    Nincs egy órája, hogy hazaértünk,nincs három napja,hogy elindultunk. Miután pénteken megvertük a svédeket mindenki tudta,hogy a pokol vár ránk Moldovában.
    Hétfő reggel hat körül vágtunk neki az útnak, tudván, hogy milyen fontos mérkőzés előtt állunk. Déva városáig nem is nagyon fogyasztottunk alkoholt, hiszen az összegyűjtött adományokat méltóképpen akartuk odaadni Böjte Csaba atyának. Próbára tette önuralmunkat és szomjunkat az a másfél órás kitérő, amely az ékszíjcsere miatt volt, 70km-re Dévától.Ezúton is köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult akciónk sikeréhez,ezzel is bizonyítva,hogy nem határokban,hanem nemzetben gondolkodunk! Több, mint 250 ezer forint, valamint rengeteg ruha, játék, tankönyv talált új gazdára!
    Érdemes lenne elgondolkodni a huligántörvényről a "tisztelt" honatyáknak! Vajon tényleg mi jelentjük a legnagyobb problémát az országban?
    Vissza a túrához! Déva után nekiláttunk szomjunk csillapításának, ami nagyjából pár óra masszív ivással meg is oldódott. Kora reggel értünk Kisinyovba, ahol gyorsan nekiláttunk a főváros felfedezésének. Mindenek előtt élelmet kutattunk, majd a belváros felé vettük az irányt. Érdemes megemlíteni, hogy Kisinyov pozitív csalódás minden szinten! A letűnt szocializmus kézjegyét tagadhatatlanul magán viseli a város betondzsungele, ám az Európa segglyukának számító Bukaresttel szemben, itt ügyelnek a tisztaságra, igyekeznek fejleszteni mindent, amit csak lehet. Az emberek a nyomor ellenére vidámak, segítőkésznek és barátságosnak tűntek. Az egyetlen bökkenő, hogy nagyon kis százalékban beszélnek angolul, ami jelentősen megnehezítette a kommunikációt. A nők gyönyörűek, általános a barna haj, kék szem, világos bőr. A város felfedezésbe olyannyira belemerültünk, hogy elérkezett az ideje a stadionhoz indulásnak. Egy buszjegy átlagosan három moldáv lejbe (kb. 45 ft) kerül, amit a járművön lehet megváltani. Miután megérkeztünk a stadion környékére, szorgalmasan felmértük az ital kínálatot a pálya melletti krimókban.
    Jó hangulatú dalolászás vette kezdetét,majd lassan elindultunk, hogy végre bejuthassunk a Zimbru kis ékszerdobozába. Az első meglepetés itt ért minket: Nem volt külön kapu a vendégeknek, a moldávokkal egy időben, egy helyen mentünk be. Ezek után már nem is volt meglepő, hogy külön szektort se kaptunk, csupán 70-80 fekete ruhás, símaszkos G.I. Joe-t. Lassacskán benépesítettük a saját szektorunkat, majd kezdésre megtelt az egész stadion. A Himnuszt a kultúrnépektől megszokott fütty kísérte végig, miközben a Bukarestből érkező Steua szurkolók kifeszítettek egy "Szar Magyarország" kiírást is. Nagyon el lehetnek keseredve szőröstalpú szomszédjaink, ha a saját meccsük helyett a miénkre utaznak le szurkolni, hogy jó futballt nézhessenek. Szerencsére a 7-ik percben megszereztük a vezetést, így mindannyian láthatták, az gólörömünket és a fenséges magyar középső ujjunkat!
    Élmény számba ment, hogy köpködtek minket a meccs nagy részében, tüzet dobtak rànk a felső szektorból... A második félidőt Székely Himnusszal kezdtük. Az első félidőhöz képest gyengébb volt a szurkolás, aminek nagy részt a megafon meghibásodása az oka. Meg nem adott gól, tombolás, majd újabb román üzenet következett. Ezúttal a "Gyűlölünk titeket!" felirat volt olvasható 8-10 tűz kíséretében. Megpróbálták megint kihúzni a nagy nemzeti zászlajukat, amin mi jót nevettünk, mivel nem nagyon akart összejönni nekik! A 80-ik perc környékén lőttünk még egy gólt, ami ezután következett: Maximális extázis! A hazaiak elindultak otthonaik irányába, mialatt mi mosolyogva integettünk és énekeltük a Bye-Bye Moldova rigmust! A lefújás után is maradt a fieszta hangulat, a srácok megköszönték a buzdítást majd elénekeltük a Himnuszt. A kiengedés után volt egy kis kergetőzés,ahol a derék moldáv gyerekeknek csak a hátát lehetett látni!A kutyás rendőrök gyors reagálása miatt nem alakult ki matek.
    Ezek után összeszedtük a cuccainkat és hazafelé vettük az irányt. Az éjszakát buszozással töltöttük, majd a Gyilkos-tónál ebédeltünk festői környezetben. Mindannyian kimerültek és boldogok voltunk, hiszen ismét olyan élményekkel gazdagodtunk melyekre sokáig emlékezni fogunk! Köszönet mindenkinek,aki velünk szurkolt és külön köszönet Petinek a szervezésért! Október 11-én találkozzunk a finnek elleni meccsen!
    Matya -2011.09.08.

    cb09.hu/index.php?site=articles&action=show&articlesID=47
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2011.09.19, 13:21
    Moldova kerete Finnország és Magyarország ellen:



    Kapusok:

    Nicolae Calancea (Zimbru Chişinău)

    Artiom Gaiduchevici (Dacia Chişinău)

    Stanislav Namaşco (Kuban)



    Védők:

    Petru Racu (IFK Norrköping)

    Iulian Erhan (Zimbru Chişinău)

    Alexandru Epureanu (Dinamo Moszkva)

    Igor Armaş (Kuban)

    Vadim Bolohan (FC Sevastopol)

    Maxim Potîrniche (Academia UTM Chişinău)

    Vitalie Bordian (Metalist)

    Victor Golovatenco (Sibir)

    Alexei Savinov (FC Baki)

    Vadim Boreţ (FC Baki)



    Középpályások:

    Alexandru Suvorov (Cracovia)

    Stanislav Ivanov (Lokomotiv Moszkva)

    Denis Zmeu (FC Vaslui)

    Anatolie Doroş (FC Astana)

    Eugeniu Sidorenco (Zimbru Chişinău)

    Igor Ţîgîrlaş (Cernomoreţ Odesa)

    Eugeniu Cebotaru (Ceahlăul)

    Serghei Gheorghiev (Sheriff Tiraspol)

    Alexandru Dedov (Dacia Chişinău)

    Anatol Cheptine (Sheriff Tiraspol)



    Támadók:

    Igor Bugaiov (FC Astana)

    Gheorghe Ovseannicov (Olimpia Bălţi)

    Viorel Frunză (Shakhter Karagandy)

    Serghei Alexeev (Kaposvári Rákóczi)

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/08/23/keretet-hirdettek-ellenunk-a-svedek-es-a-moldavok
     
  5. avatar: AMiUtunk
    2011.09.10, 12:50
    Az MLSz amúgy is csak egy báb, inkompetens (és impotens) alakokkal.

    Milyen szövetség az, amely
    - nem tartja nyilván a jegyeladásból származó bevételeket,
    - ilyen múltú és hátterü biztonságiakat alkalmaz?
    - csak tessék-lássék-döntéseket hoz?
    - nem következetes?
    - rendszerint kettős mércét alkalmaz?
    - saját versenyszabályzataira fittyet hány?
    - szezon közben ellenőrzi a létesítmények alkalmasságát?
    - a játékok ellenőrzését és jegyzőkönyvek készítését arra teljességgel alkalmatlan emberekre bízza?
    - a kevés még kijáró szurkolót diszkriminalizálja egy diplomatikus (párbeszéd során kialakuló) megoldás kidolgozása helyett?

    Ezektől az ostoba (a fociból, de nem érte élő) senkiktől ugyan ki várja el, hogy kiálljanak játékosai(n)k, klubcsapatai(n)k és szurkolói(n)k érdekében és ügyében? Az eddigi levelezesékből egyértelmüen kitünt, hogy a sportdiplomáciához halvány fingjuk sincsen, mitöbb a VILÁGNYELVEK SEMELYIKÉN nem képesek egy tisztességes levelet vagy állásfoglalást írni.
    Immér huszonegynehány éve...

    A hazug médiával karöltve ez ideális feltétele az önmegssemisülésnek!
     
  6. avatar: ingersheim
    2011.09.09, 22:26
    Gavril Balint, Moldova szövetségi kapitánya a magyaroktól elszenvedett vereség után elmondta, a csoportban nekik van a legjobb szurkolótáboruk. A legsportszerűbb díjra viszont egész biztosan nem pályázhatnak, Kisinyovban a moldáviai szurkolók "Szar Magyarország" felirattal "köszöntötték" a magyar játékosokat, majd a meccsen egy "Gyűlölünk titeket" transzparenssel üzentek.

    A Magyar Labdarúgó Szövetség nem tervez válaszlépést a moldovai szurkolók Magyarországot sértő transzparensei miatt, amelyeket a két csapat keddi Európa-bajnoki selejtezőjén feszítettek ki.
    "Az erőszak erőszakot szül, a gyűlölet pedig gyűlöletet. Az MLSZ épp ezért nem tervez semmilyen lépést a moldovaiak ellen, ez az európai szövetség dolga - mondta Borbély Zoltán, az MLSZ sajtó és jogi irodájának vezetője a MTI érdeklődésére szerdán. - A büntetés nyilvánvalóan nem marad el, hiszen petárdák repültek a pályára és egy szurkoló is befutott a játéktérre."
    Arra kérdésre, hogy az UEFA ellenőre tudja-e, mit írtak ki a hazai szurkolók, a sportvezető úgy válaszolt, biztosan tudja, mert Samu István, az MLSZ biztonsági bizottságának elnöke jelezte ezt neki. Hozzátette, az általa kapott információk szerint a "Szar Magyarország" és "Gyűlölünk titeket" feliratokat nem moldovaiak feszítették ki, hanem Steaua-drukkerek, ezt alátámasztja az is, hogy a feliratok felett nem moldovai, hanem román zászló volt látható.

    Borbély kiemelte, ezúttal a kiemelt biztonsági kockázat miatt Samu is tagja volt a magyar delegációnak, s a nagyjából 110 fős magyar tábor mindenben betartotta az ő kéréseit, így egyetlen vendégdrukkert sem kellett előállítaniuk a meccset biztosító 700 fős rendőri erőknek, ellenben hazai oldalról információi szerint hat embert vettek őrizetbe.
    Gavril Balint, Moldova szövetségi kapitánya a magyaroktól elszenvedett vereség után elmondta, a csoportban nekik van a legjobb szurkolótáboruk. A történtek tükrében ez meglehetősen érdekes megállapítás.

    Az is érdekes, vagy inkább felháborító, hogy a magyar szövetség nem igazán veszi komolyan a helyzetet.
    Csak itthon próbálja...
    www.hatharom.hu/article/5cad22-a-moldaviai-szurkolotabor-a-legjobb
     
  7. avatar: meteo
    2011.09.08, 22:42
    No azt én értem, hogy 0 néző van náluk kiírva, de mivel tudjuk, hogy ténylegesen nem 0 néző volt jelen (tehát lényegében véletlenül maradt bent az adat), ezért javasoltam a hiányra utaló mínusz jelet. (Ahogy az egyébként egyes mérkőzések esetében szerepel is itt a honlapon.)

    A "0" abban az esetben lenne értelmes, ha mondjuk zárt kapus meccs lett volna.

    Ha 100 000-t írtak volna, akkor meg a forrást egyáltalán fel sem kellene tüntetni szerintem, hiszen alapból tudnánk, hogy hülyeség lenne. smiley

    Hiszen a cél a minél pontosabb és valószerűbb adatok összegyűjtése, nem igaz? smiley
     
  8. avatar: fgymat
    2011.09.08, 22:25
    A nézőszámokat csak átvesszük a mérkőzésről tudósító "jelentősebb" oldalakról, az nso.hu-n a mai napig a "0" szerepel nézőszámként. Ha százezret írtak volna, akkor most az szerepelne nálunk (vagy ha "-" jel, akkor az), pedig az is hülyén nézne ki...

    http://tudositas.nso.hu/genpage_lr_12055.html
     
  9. avatar: meteo
    2011.09.08, 22:17
    Nemzeti Sport: 10 500 néző.

    Az NSO-ál pedig azt a nagy nullát talán helyesebb lenne lecserélni egy (-) jelre, mert így elég hülyén néz ki. smiley
     
  10. avatar: ingersheim
    2011.09.08, 20:25
    A moldávok elleni 2-0-ás győzelem után rendezett sajtótájékoztatón Egervári Sándor a hazai szakvezetőt is megdicsérte.

    Egervári Sándor a mérkőzést követően elmondta: a moldávok elleni győzelem értékét növeli, hogy a hazaiak rendkívül jól játszottak, talán a legjobb idei teljesítményt nyújtották a meccsen.

    - Gavril Balint csodát tett a csapatával, a moldáv válogatott rengeteget javult a négy nappal ezelőtti, finnországi mérkőzéshez képest, amennyire meg tudom ítélni, eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a selejtező sorozatban, ami tovább emeli győzelmünk értékét - fogalmazott Egervári Sándor. - A mai mérkőzésen bölcsen játszottunk, mindig volt valaki, aki okos döntést tudott hozni, és bár hagytunk ki helyzeteket, elégedettek lehetünk az eredménnyel. Szeretném kiemelni, hogy remekül védekeztünk, nem emlékszem, hogy a moldávoknak lett volna kidolgozott helyzetük, inkább csak lecsorgó labdák okoztak melegebb pillanatokat a kapunk előtt.

    - Egy éve azt fogalmaztuk meg célként, hogy az utolsó pillanatokig szeretnénk harcban állni a továbbjutásért, illetve a pótselejtezőért, és erre most megteremtettük magunknak az esélyt. A selejtezők során a világranglista első helyezettjétől kaptunk ki kétszer, valamint Stockholmban szenvedtünk vereséget, a többi meccset mind megnyertük. Most arra készülünk, hogy ez így maradjon a sorozat zárása után is. Bízunk benne, hogy a svédek eredményei számunkra kedvezően alakulnak - tette hozzá a kapitány.

    A moldáv újságírók első kérdése az volt a hazaiak kapitányához, mit kellett volna tenni ahhoz, hogy sikerüljön megnyerni a magyar válogatott elleni meccset, mire a láthatóan letört Gavril Balint így válaszolt: Többet kellett volna templomba járni. A hazaiak szakvezetője később így értékelt:

    - Elsősorban pszichés összetevői vannak a vereségünknek. Ha sikerült volna gólt szereznünk, az átlendítette volna a csapatot a lelki hotlponton, és újabb találatokat érhettünk volna el. Óriási probléma a válogatottunknál, hogy az oroszországi játékosokat nehezen engedik el a válogatott mérkőzéseire, és ennek a negatív hatásait minden találkozón érezzük - mondta a moldáv kapitány.
    2011.09.06.

    www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/09/06/egervari-sandor-bolcsen-jatszott-a-csapat
     
  11. avatar: hajramagyarok.blog.hu
    2011.06.18, 22:54
    Szeptember 6. Moldova - Magyarország.
    Buszos utazást szervezünk. Most telik a második busz. Az ár: 18.500. ft. Első részletet (10.000. ft) július 15-ig kellene fizetni. Útlevél kell. Túrára jelentkezni lehet itt: http://mlsz-utazas.hu/magyar-labdarugo-szurkolok/moldavia-magyarorszag regisztráció után. Ha nem jönne össze a 100 fő, akkor az első 70 utazik emeletessel. Odafele pedig útba ejtjük Dévát, ahol egy adomány csomagot adunk át a Böjte Csaba vezette gyermekalapítványnak.

    Hajrá Magyarok!

    Carpathian Brigade
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2010.10.19, 22:23
    Ismét útra kelünk!
    Hollandia-Magyarország.: 18.000.- /fö
    San Marinó-Magyarország 16.000.-
    Moldávia-Magyarország 16.000.-
    infó .:hungary001@citromail.hu
    tel.:06703277955

    Kiss Péter
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2010.10.12, 18:04
    Egy erdekes nevu “nagy multu” csapat az EL E.csoportjaban: FC Sheriff

    Az FC Sheriff Tiraspol egy moldáv labdarúgócsapat. A csapatot általában FC Sheriff-ként nevezik, mert a városban létezik egy másik csapat is, melynek neve FC Tiraspol.
    A csapatot 1994-ben alapította a Sheriff névű, főleg kőolaj-kitermeléssel és feldolgozással foglalkozó mamutvállalat. Ez a cég finanszírozta a 2002-ben átadott Sheriff Stadiont, amely az UEFA követelményeinek minden szempontból megfelel.
    Az első bajnoki címet 2001-ben szerezte meg a csapat, és azóta minden szezont meg is nyert.
    Az ország első csapata ahol brazil illetve afrikai származású játékosokat igazoltak le.


    De azt ugye tudod, hogy a Sheriff csak papíron moldáv csapat, mert egyébként köze nincs Moldovához?

    Moldova egy elég jelentős része teljesen autonóm terület, Transznyisztria (vagy Dnyeszter Menti Köztársaság) néven, Tiraszpol székhellyel, csak egyvalami a bibi: hogy semelyik ország nem ismeri el független államként. De egyébként olyannyira független, hogy pl. be van tiltva a latin betűs ábécé, cirill betűkkel írnak és oroszul beszélnek, és Moldovának semmi beleszólása és ráhatása nincs a belügyeikre.

    Ez elég kellemetlen helyzet, hogy az egyébként utált Moldova sportsikereit gyarapítják, de nyilván nem véletlen, hogy ott van a “7 nyelven beszélő” stadion, és a moldáv válogatott még csak véletlenül sem ott játszik, hanem Kisinyovban.

    forrás:
    http://ulloi129.hu/2010/10/04/a-nagytakaritas-megkezdodott-ugye-46779/