magyarfutball.hu

Tromsø IL - Paksi FC 0 : 3 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA Európa Liga 2. selejtezőkör 2. mérkőzés
ground : Tromsø, Alfheim stadion
referee : Yildirim Yunus (Törökország)
attendance:
 1. Nemzeti Sport: 4.000
 2. nso.hu: 4.000
 3. paksifc.hu: 5.000
 4. nb1.hu: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: BZS1979
  2011.07.22, 17:34
  Szurkolók hada várta a magyar futball legújabb hőseit

  Nekik adták a legkevesebb esélyt, mégis egyedüli magyar csapatként ők maradtak állva az európai kupaporondon. Az MVM Paks remek játékkal búcsúztatta el a norvég IL Tromsőt az Európa Ligában, így készülhet a skót Hearts of Midlothian elleni csatára.

  „Irány Glasgow!” – áll a felirat a paksi öltöző ajtaján. Az elhíresült idézetet Máté Csaba edző írta fel egy papírra úgy hat-hét fordulóval az előző idény vége előtt. Akkor, amikor a paksiak már kezdték elhinni, hogy remek szereplésük akár egy európai kupaindulást jelentő helyet is érhet számukra. Persze senki sem vette igazán komolyan a sorokat, ezt jelzi, hogy az „Irány Glaszgó!” is odakerült a papírra – az angolban kevésbé járatosak kedvéért.

  Ha „Glaszgó” még messze is van, Edinburghbe biztosan eljutnak a paksi futballisták. És nem turistaútra mennek. Kis Károly tanítványai Tromsőben váltották meg a repülőjegyüket a skóciai kiruccanásra. Egy, az északi sarktól 400 kilométerre fekső városkában, ott, ahol a jegesmedvék is nagykabátban indulnak lazacvadászatra.

  Ott, ahol szemernyi esélyt sem adtak nekik arra, hogy talpon maradnak. A fogadóirodák 6,8-szoros pénzt kínáltak a paksi győzelemre, miközben a Tromsö sikerét 1,2-es odsszal adták. Az IL Tromsö kétség kívül félelmetes mérleggel várta a Paksot, hogy mást ne mondjunk, vezették a norvég bajnokságot, és olyan klubokat győztek már le a nemzetközi kupaporondon (pontosabban az UEFA Kupában), mint az angol Chelsea.

  Büszkék is rá a helyiek, az Alfheim Stadion bejárati ajtaja melletti falon egy hatalmas plakát hirdeti (a bokáig érő hóban Gianluca Vialli cselezget a tromsői védők között), hogy ők bizony nagy tettet hajtottak végre. Az ILT akkor 3–2-re győzött a Chelsea ellen, és csak azért esett ki, mert Londonban 7–1-s vereséget szenvedett.

  Magyarán: minden a Paks ellen szólt. Mit akarna Tromsőben egy olyan kiscsapat, amelyik hat éve még az NB II-ben játszott, s amelyiknek a költségvetése csak kilencszer nagyobb a PFC 300-400 milliós büdzséjénél? – tették fel egymásnak a kérdést a stábunkra némi csodálattal tekintő, jólelkű norvégok a találkozót megelőző napon.

  A helyi újságok sem pazarolták a helyet a Paksra, a kétoldalas összeállításban 10-12 sort szenteltek az atomosok bemutatásának. Ők nem ránk, nem a Paksi FC-re, a saját csapatukra voltak kíváncsiak. Azt, hogy kiesnek, elképzelni sem tudták. Számukra csak az volt kérdés, hogy simán, vagy szenvedve nyer-e csapatuk, abban, hogy továbbjut, mindenki egyetértett.

  Aztán az élet átírta a forgatókönyvet. Amikor Kiss Tamás az 59. percben kihasznált egy hatalmas védelmi megingást (nem tudni, Björck miért pöckölte el a labdát saját, a kapujából kifutó kapusa mellett?), már sejteni lehetett, hogy valami nagy dolog van készülőben. Aztán jött a „Madocsai Messi”, és ettől kezdve már nem volt kétséges, hogy melyik klub lép a következő körbe.

  Böde Dániel gólja megrogyasztotta a norvégokat, sehol sem volt már a meccs előtt tapasztalt magabiztosság, a tromsői futballisták csak értetlenül néztek egymásra. A kegyelemdöfét Kiss Tamás vitte be a „vikingeknek”, akik ezután végképp meghajoltak az ezen az estén tényleg nagyot alakító, valóban szenzációs játékkal kirukkoló PFC előtt.

  „Még mindig a találkozó hatása alatt vagyok, nem tudok mást mondani, mint amit már a lefújás után is mondtam: fantasztikus teljesítményt nyújtott a csapat” – nyilatkozta Kis Károly. – A Tromsö igazolta félelmetes hírét, valóban egy nagyon jó csapattal kerültünk szembe, sikerünk ezért is nagyon értékes. Amikor nekivágtunk a sorozatnak, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy idáig eljutunk. Mi egy kis klub vagyunk, amelyik hat éve még az NB II-ben szerepelt, most pedig készülhetünk Edinburgh-be, a Hearts elleni összecsapásra. Még most is hihetetlen kimondani.”

  A paksi játékosok pénteken reggel Pakson is megtapasztalták, hogy milyen nagy tettet is hajtottak végre, és hogy milyen magasságokba is jutottak el valójában. A busz mintegy félszáz szurkoló vastapsa közepette gurult be a Fehérvári úti stadionba – a drukkerek nem hagyhatták ki, hogy hősnek járó fogadtatásban részesítsék az atomváros legújabb hőseit.

  Az MVM Paks csapata 4–1-es összesítéssel ejtette ki a Tromső együttesét, és jövő csütörtökön Székesfehérváron már a 4. körbe kerülésért játszhat a Hearts gárdájával. A visszavágót augusztus 4-én vívják Skóciában. A székesfehérvári első találkozót a finn Mattias Gestranius vezeti, a visszavágón pedig a 40 éves lengyel Robert Malek fújja a sípot.

  http://www.teol.hu/tolna/sport/szurkolok-hada-varta-a-magyar-futball-legujabb-hoseit-fotok-390669
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2011.07.22, 09:19
  Per-Mathias Høgmo:
  A szünetben arra próbáltuk meg felhívni a figyelmet, mennyire fontos, hogy ne lankadjon a koncentráció, és továbbra is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsunk. Aztán gyorsan kaptunk egy gólt, ami szerintem több véletlen összejátszásának volt köszönhető. Ez pedig megváltoztatott mindent. Mondhatjuk, abszolút, hogy a saját hibáink miatt kaptunk ki. A Paks visszaállt, és kontrákkal operált, mint általában idegenben. Együtt nyerünk, együtt veszítünk, sajnos az utóbbi jött be most. Nem rúgtuk be a helyzeteinket, a Paks pedig igen, ezen múlt. Természetesen rendkívül csalódott vagyok a kiesés miatt, de akkor már inkább legyen ilyen sima. Sokkal jobban fájt, amikor 2009-ben az Athletic Bilbao éppen, hogy kivert minket

  forrás:
  http://www.pepsifoci.hu/node/95118
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2011.07.21, 20:23
  A Tromsö IL - MVM-PAKS UEFA Európa Liga selejtező mérkőzéást a TelePaks július 22-én, pénteken 17:30-kor, valamint július 25-én, hétfőn szintén 17:30-kor vetíti.
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2011.07.21, 13:13
  Remek hírrel tudok szolgálni azok számára, akik nem csak az online közvetítésből szeretnének tájékozódni a csütörtöki, Tromsö elleni mérkőzésről. Egy norvég televízió közvetíti a mérkőzést, amit otthon ugyan nem láthatnak a televíziók valamelyikén, de figyelemmel kísérhetik az interneten keresztül. A mérkőzés 19 órakor kezdődik, és a

  www.tv2sumo.no

  honlapon megnézhetik! Jó szurkolást!

  forrás:
  http://paksifc.hu/news.php