magyarfutball.hu

Budapest Honvéd FC - Fenerbahçe SK 1 : 1 20:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2009.08.10, 14:25
    Furcsa volt látni, hogy még emberelőnyben sem támadott le a Honvéd, csak nézték ahogy passzolgatnak a törökök hmm
    Szép eredmény, de szebb is lehetett volna ha Abraham és Zsolnai nem puskázza el sorozatban a ziccereket..


    Vazze ennyi ziccert! úristen! jól játszott a honvéd,minden elismerésem. szerintem meglehetett volna a továbbjutás,akármilyen hülyén is hangzik.


    hát ez az Abraham egyedül megnyerhette volna ezt a meccset,borzalmas hogy tudott ennyi helyzetet kihagyni!Ettől függetlenül gratula a Honvédnak,még akkor is ha a Fener kb beletojt ebbe a meccsbe,de küzdésből jeles!


    Ha az első két ziccerünk bemegy valószinü a törökök is elkezdtek volna focizni.


    a fener 0-1 után kb 30-40 %-ot játszott...és mindezt 10 emberrel, így sikerült összehozni 1 szerencsés gólt,ami talán kéz is volt, bravó


    A tavasszal még arról volt szó, hogy majd a nyáron külön foglalkoznak az Abrahammal, mert ha csak a helyzetei harmadát berúgná, gond nélkül lenne gólkirály (mi meg bajnokoksmiley). Most akkor az egy eredmény, hogy már csak 20 centivel rúgja mellé, nem 2 méterrel?


    Gratulálok a Honvédnak! A meccs elött a tisztes helytállásban reménykedtem és ez sikerült is, tehát teljesítették elvárásaimat! Köszönöm! Jövőre könyebb lesz a sorsolás higyétek el


    Soha többé egycsatáros fos játékot!!! Ha Sisa most se veszi észre a különbséget, akkor takarodjon a büd.ös pics.ába Kispestről!!! Senki nem érdekelnek a 0 meg 1 rúgott gólos szar meccsek..inkább kapjunk ki 3-2-re vagy 4-3-ra, de legyen élvezetesebb támadó foci!!!


    ezt az állandó Sisa ellenességet nem nagyon értem!! na most láthattad h nem az edzőn múlik a gólképtelenség!!
    Szép volt! pana ellen ugyanígy!! CSAK


    Nekem egy szó jutott meccs közben az eszembe: Lúzer...
    Ennek a MAI Fenernek 8-at kellett volna rúgni, ehelyett megint magasztolhatjuk a srácokat, hogy hűűűűha, ikszeltünk egy világhírű csapattal, meg csapatépítés, meg blabla. Lókukit! Ott volt a lehetőség legalább NYERNI! Mindíg csak ez jut nekünk. Tisztes helytállás. Ahelyett, hogy legalább 2 góllal nyertünk volna, de nem..... Gratulálni kell nekik, mert a végén 10 ziccerből sikerült egyet bekönyökölni a 10 emberrel röhögő (nem, nem játszó) ellenfélnek. Nem igaz, hogy állandóan ilyen csatárokat kell nézni egy magyar csapatban, akik ha odakerülnek ziccerbe, összeszarják magukat....


    Na ma este láthattuk, hogy mi a különbség az élcsapatok és köztünk, a klasszis játékosok, akik nem futnak többet, nem passzolnak jobban, de egy pillanat alatt a jó megoldást tudják kihozni a helyzetekből, és pontosak. Valószínűleg ezért kerülnek prostituált sokba. Ha Güiza ma nállunk játszik Abraham, vagy Zsolnai helyén, akkor sima 5-1 ide. Szóval lehet, hogy gag-összefoglalót lehetne a youtubra csinálni ebből. 10-12 méterről még a kaput sem találjuk el, holott közte és köztünk nem áll senki, azért ezt végre ennyi év alatt meg lehetett volna tanulni. Egyébként gratulálok, mint ahogy a tavaly is gratuláltam a Sturm Graz elleni kiesés után, meg azt megelőzően a Hamburg elleni helytállás után is. Szóval szép-szép, csak éppen előre nem haladunk Hamingway úr.


    El kell ismernem ezt a honvédot Sisa jól összerakta, de viszont egyet nem értek! Mit gyakorolnak az edzésen, ha 5-8 méterről nem tudják eltalálni a kaput (Zsolnai, Abraham)?? Viszont ez a (Mici)Macko nem rossz játékos. Amúgy meg grat az 1-1-hez, jó eredmény, de lehetett volna még jobb.


    azt lehet sajnálni,hogy a törökök odakint nem játszottak ekkora arccal.
    jobbak voltak,de ha lazáskodnak a későbbiekben még könnyen rábaszhatnak


    Minden elismerésem a csapaté! Aki itt össze-vissza károg az nem magyar! Nézzünk a dolgok mögé is. Sem anyagilag, sem szakmailag nem tartozunk a leg-ekhez. Bár Sisát nagyon sokra tartom.
    Szuper csapatot rakott össze (akárki akármit is mond, hogy T.bánya - mindegy honnan, de jó!) Tudja a játékosokat motiválni, hajtani, a játékosok pedig tudnak "érte" küzdeni. Mi kell több? A szurkolóknak pedig az lenne a feladata, hogy biztassa a csapatát, még talán az sem lenne szégyen, ha a magyarokat éltetnénk, lenne az debreceni, újpesti, kispesti.


    Lehet ezen gúnyolódni, csak magyarként nem érdemes. Isztambulban a Fener kb. 8-ból ötöt bevert, ma a Kispest kb. 8-ból egyet. Ez a különbség Abraham és Güiza, Zsolesz és Deivid, stb. között. A Fener sem maga nevelte ki a nagy zsugásait, hanem súlyos euromilliókért vásárolta össze a braziljait vagy éppen spanyolját. Tehát ebben az esetben rohadtul a költségvetésen múlik.


    1. Helytállt a Honvéd. Ez tény. Odakint pocsék, de ahhoz képest eredményes; idehaza jó, de kevésbé eredményes játékkal.
    2. A kérdés, hogy mi a jó eredmény, mi a bravúr, örülhetünk-e ennek. Ehhez objektiven és alaposan kell felmérnünk a helyzetet.

    Ha azt nézzük, hogy a Fener egy igen neves emberekkel felálló csapat, az 5-1 papíreredmény, az 1-1 pedig bravúros döntetlen.
    Ha azt nézzük, hogy a Honvéd játékosállománya milyen akkor szintén bravúr ez a döntetlen, amit ugye tavaly a bajnok MTK nem tudott elérni.
    Ha azt nézzük, hogy az 1. meccsen hány lehetőségből hány gólt rúgott a Honvéd illetve a Fener, akkor örülhetünk, lehetett volna 10-0 is, ehelyett 5-1 lett.
    Ha azt nézzük, hogy a 2. meccsen hány lehetőségből hány gólt rúgott a Honvéd akkor az katasztrófa és szégyen. De ha azt is hozzátesszük hogy az ellenfélnek milyen helyzetei voltak (HOZZÁTESZEM, ÉN CSAK AZ ITT LÁTHATÓ ÖSSZEFOGLALÓT LÁTTAM), akkor összességében kb. 4-2-es Honvéd sikernek kellett volna születnie. De csak egy 1-1-et sikerült elérni.

    Ha azt nézzük, hogy nyerhettünk volna, esetleg egy jobb játékosállománnyal és helyzetkihasználással, jobb védekezéssel tovább is juthattunk vona, de mégsem így történt, az a HONVÉD, a JÁTÉKOSOK és a MAGYAR FOCI szégyene. De ezen minden éritnettnek magának kell elgondolkoznia. Az ország labdarúgásának a vezetőinek, a magyar csapatok vezetésének, a Honvéd csapatfelelősének, edzőjének, és a játékosoknak. Mi nem ítélkezhetünk felettük OBJEKTÍVEN, márpedig szubjektív ítéletekre nincs szükség: egyik nagyon magasztos, másik nagyon káromkodós, kinek-kinek a szája íze szerint. Márpedig a magyar ember a végletek embere.

    És bár azt írtam: nincs szükség szubjektiv véleményekre megosztanám veletek az enyémet: sztem Sisa Tibi jó edző, a Honvéd pedig egy szintén jó tudású csapat, aki szép 1-1es döntetlent harcolt ki a Fener ellen. De rengeteget kell nekik is fejlődniük és a hozzáálláson is van mit változtatnia sokaknak akik a magyar labdarúgás életében szerepet játszanak, kicsitől nagyig!


    Én még erősen vitatkoztam itt az első meccs után azokkal, akik azt mondták, hogy mekkora égés volt a kinti 5:1, de sztem ez a tegnapi meccs cikibb volt. Kint a sanszunk sem volt meg arra, hogy valamit alkossunk, így sztem az az eredmény reálisnak mondható. Na de amit tegnap itthon csináltunk, az ütötte ki nálam a biztosítékot. Az egy dolog, hogy úgy kezdtük a meccset, mint idegenben, sztem most össze is szartuk magunkat. Kint ezt nem láttam, mert ugye ott nem lehetett semmit tenni, itt lehetett volna.... Macko mázlis lövésén kívül semmi, az is 30-ról, egy támadásnak nem mondható helyzetből. De ez még semmi ahhoz képest, amit a kiállítás után produkáltunk az elsőben. 30%-al focizó 10 emberrel játszó Fenert sem merünk letámadni, sőt leiskoláznak minket úgy is. Csak néztem. A második ebből a szempontból jobb volt... az meg más miatt volt gáz. Van egy sprinterünk elől akinek lehet, hogy rajtgép kéne a lába alá nem labda, meg egy Zsolnaink aki +csatár létére annyit ért el, hogy több helyzetet lehetett kihagyni. Egy komolyan focizó csapat ezen a meccsen simán kiejtette volna a Fenert, bár nem lehet tudni, hogy felkapcsoltak volna-e nagyobb fokozatba, ha melegszik a pite, én úgy láttam, hogy nem tudtak volna felpörögni erről a nyugdíjas tempóról. És akkor meccs végén mindenki mosolyog, "óó hát ha belőjük a helyzeteket még tovább is juthattunk volna"... igen, ééés? Ezzel el van intézve, Adriánunk egész meccs alatt nem volt úgy rátapadva egy emberre sem, mint amikor a mezét akarta elkérni a török srácnak. Az edző nyugodt és mosolyog, Zsolnai viccelődik....azt hiszem bennem van a hiba, vagy nem értem a viccet.


    Az első félidő olya volt, amilyen, a Fener nem nagyon erőlködött, a kiállítás után meg dugdosták a labdát. A második félidőben az agyonszidott Zsolnai beállásának köszönhetően felpörgött a csapat és egész jól labdázgattak. Szerintem itt a Fener már visszavett a lazaságból, mert több gólt is kaphattak volna és nagy pofáraesés lehetett volna a vége. Viszont a csatáraink szerintem meglepődtek, hogy helyzetekbe kerültek, ezért kapkodtak. Egy kis higgadtsággal beverhettek volna egy párat. Sajnos a védelmünk az katasztrófa. Talán Takács ér valamit. Szmiljanics nagyon hiányzik a csapatból. Botis egy nagy alibi. Debrecenit nem tudom hova tenni azon kívül, hogy magas és néha kifejel egy-két labdát. Most is hárman nézték, ahogy a szélről rárúgják a labdát és bemegy a hálóba. Számomra Hajdú egy kellemes meglepetés, ahhoz képest, amit vártam tőle. Abraham sok helyzetet kihagy, de ő legalább sokszor helyzetbe kerül és abból már sok gólt lőtt.


    Az viszont nem szubjektív kérdés, hogy miért van az, hogy a magyar csapatok akkor tudnak felszabadultan, tudásukhoz méltóan futbalozni, ha már SEMMI tét nincs a vállukon? A tegnapi Honvéd ugyaezt csinálta. Az első félidőben ovatoskodtak, félve tették a dolgukat, mert azé' mégiscsak a nagy Fenerrel meccselünk ám! A második félidőben, mikor már tényleg esély nem volt a továbbjutásra sikerül bebeszélni maguknak, hogy fogjuk fel ezt az egészet egy jó kis edzőmeccsnek és mutassuk meg!!!! Sikerült is!


    bunda volt?


    Nem azért voltunk jobbak a második félidőben, mert "hivatalosan" 2 csatár volt a pályán hanem azért, mert a középpályásaink és a szélsőink jobban támogatták a támadásokat és mert az Abraham gyorsasága jobban kijött az emberhátrányban játszó ellenféllel szemben a második játékrészben. Persze a Zsolnai beállása is lendített a játékon mert tőle szokatlan módon hasznosan játszott. De aki vette a fáradtságot és kilátogatott néhány edzőmeccsre ( gondolom, a "divatszurkolózó ultra" aki akár Fehérvárig is elmerészkedig a csapatért nem volt ott egyetlen edzőmeccsen sem...) az láthatta, hogy jobban működött az egycsatáros játék. Nem feltétlenül attól tud jól támadni egy csapat, ha 4-5 csatár van a pályán, hanem ha a játékrendszer megfelelő. Az MTK ellen például esélyünk sem volt nyerni azon egyszerű oknál fogva, hogy 2-1 nél 10 perccel a vége előtt is 7-8 játékosunk álldogált hátul. Ezzel szemben a Fener ellen szinte az egész csapat kivette a részét a támadásokból is, lett is egyből helyzetünk dögivel. Tehát nem feltétlenül a csatárok számán múlik, hogy mennyire támadó szellemű egy csapat. Nyilván egy Barcelonának vétek lenne egy csatárral játszania, de a Sisa látja azt, amit nagyon sokan nem: nem vagyunk Barcelona, nincsenek olyan minőségű csatáraink akiket vétek lenne kihagyni és a csapatépítést nem úgy kell elkezdeni, hogy berakok 3-4 csatárt. A tavalyi szezonban látszott is Sisa munkája, néhány hét alatt sokkal ütőképesebbé tette a védelmet mint amilyen korábban volt, de azt megmondta, hogy a támadójáték fejlesztéséhez sokkal több idő kell. Más kérdés, hogy jelenleg azt gondolom, hogy vissza sírhatjuk a tavalyi védelmet, mert a Mico nagyon hiányzik, a Botis teljesítménye egyelőre a közelébe sem ér. Ez a Pastva gyerek pedig nagyon gyenge, bár most még elfogadhatóan játszott az isztambuli és az MTK elleni teljesítményéhez képest. Szóval csak azért, mert valaki nem ért a futball szakmai részéhez még nem kéne fikázni az egyik legjobb magyar edzőt, én ezért húztam fel magam "ultra - barátunk" hozzászólásán...


    Mushroom te bolondgombát ettél?
    Ha egy magyar klub csapatot láttál utóbbi időben ilyen fölénnyel játszani és ennyi helyzetet összehozni egy ilyen élcsapat ellen akkor fikázz.


    forrás:
    http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=44477
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2009.08.07, 11:30
    Christoph Daum: Először is szeretném megköszönni a szeretetet, amivel a magyarok fogadtak, nagyon kellemes időt töltöttünk Budapesten. A két mérkőzés alapján megérdemelten jutott tovább a jobb csapat. A Honvéd egyetlen percre sem adta fel a párharcot, rendkívül jó hozzáállással küzdött. Mi egy órát játszottunk emberhátrányban, s ez a pályán látszott is. Annak azonban örülök, hogy csapatom elfogadta a kiállítást és reklamálás helyett inkább alkalmazkodtak a helyzethez. Bár több játékosomnak is már a vasárnapi meccs járt a fejében, a szükséges eredményt hoztuk. A Honvédnak sok sikert kívánunk a magyar bajnokságban, csakúgy, mint az egész magyar labdarúgásnak.

    Sisa Tibor: Örülök, hogy egy, az európai elitbe tartozó csapat ellen ennyi helyzetünk volt, akár csoda is történhetett volna, de a realitás az, hogy a jobb csapat jutott tovább. Sok játékosunk hiányzott, de jól helyettesítették őket a pályára lépők. A nyár óta épülő csapatnak fontos, hogy ilyen meccset játszhat és lépegethet tovább, fejlődhet. A Fenerbahcénak pedig sok sikert kívánunk.


    forrás:
    http://honvedfc.hu/?page=9&newsid=5437
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2009.08.06, 11:22
    Sisa Tibor: Már a sorsolásnál tudtuk, hogy nem sok esélyünk van, ez pedig a kinti mérkőzésen tovább csökkent. Nem akarunk senkit sem áltatni. Azt szeretném látni, hogy helytállunk. Ez kell ahhoz, hogy elmondhassuk, hogy fejlődtünk a múlt héthez képest is. Tudom nem lesz könnyű, hiszen a Fenerbahce nyerni akar, de szeretnénk olyan eredményt elérni, amire lehet építeni a jövőben. Nagyon tisztelem a Fenerbahcét, szeretem Roberto Carlost, Güizát, Emrét, de az én kedvenceim Zsolnai, Hidi, vagy éppen Debreceni. A Honvéd edzője vagyok, és nekem belőlük kell kihozni a lehető legtöbbet.”

    Ezek után a megjelentek kérdéseire felelt a Tréner.
    A török újságírók leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy a múlt heti eredmény után hogyan lehet motiválni a csapatot? Sisa Tibor elmondta, hogy nekünk a saját szintünkhöz kell mérni magunkat, s azt kell átlépni, ez pedig kellő motiváció kell, hogy legyen mindenkinek.

    A magyar zsurnalisztákat már a jövő évi nemzetközi kupák izgatták, az érdekelte őket, hogy ott motoszkál-e a játékosok fejében, hogy a csütörtöki eredmény a jövő évi kiírás besorolásánál sokat számít? A Tréner válaszában elmondta, hogy mindenképpen egy szép eredményt szeretnének elérni, a dolog mikéntjére, azaz, hogy a célt védekezéssel, vagy támadással lehet-e elérni, a következőképpen felelt:
    „Összetett dolog ez, az ellenfélen is múlik. Nem akarom elviccelni a dolgot, de tudjuk, hogy 0-3-ról nem lehet 1-0-ra nyerni. Ha nálunk a labda támadunk, ha a másik csapatnál, védekezünk. Arra kell készülni, hogy a törököknél lesz többet, de ha lehetőségünk adódik, megpróbálunk gólt lőni.”

    A következő kérdés arra irányult, hogy mennyire könnyíti meg a Honvéd dolgát az a tény, hogy hat meghatározó Fener játékos is otthon maradt. Sisa Tibor előbb kifejtette, hogy egy, a törökökéhez hasonló keret esetében nem lehet kezdőkről és cserékről beszélni, mivel gyakran válogatottak szorulnak a kispadra, továbbá minden lehetőséget kapó futballista motivált, majd fordítva egyet a dolgok menetén, magához ragadta a kérdező szerepét, s a vendég újságíróktól megtudta, ki nem utazott a csapattal. A listán Robert Carlos, Emre, Sahin neve is szerepel.

    Megtudtattuk azt is, hogy nálunk is vannak maródiak, többek közt Diego, Hrepka és Vukmir, bár utóbbi neve szerepel a várható kezdőcsapatban, mely így fest: Németh - Vukmir, Botis, Debreceni, Pastva - Benjamin, Horváth - Hajdú, Macko, Fazakas -Abraham.


    forrás:
    http://honvedfc.hu/?page=9&newsid=5428
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2009.08.06, 11:21
    Christoph Daum: Nagy előnnyel jöttünk Budapestre, jó munkát végeztünk otthon, ennek megfelelően szeretnénk játszani. Igaz, hogy az első meccsen kiütéses győzelmet arattunk, de ez még csak az első félidő volt, még 90 perc vár ránk, amit végig koncentrálva kell letudnunk. Isztambulban is láthattuk, hogy a Honvéd képes támadásokat felépíteni, biztos vagyok benne, ha sikerülne gólt rúgniuk, további helyzeteket alakítanának ki. Arra számítok, hogy a hazaiak úgy játszanak majd, ahogy idegenben nem tudtak. Mi mindenképpen nyerni szeretnénk, bár jelen esetben a továbbjutás a legfontosabb. A rendelkezésemre álló legerősebb csapatot fogom a pályára küldeni, s úgy kell hozzáállnunk a találkozóhoz, mintha csak ezen az egy meccsen dőlne el a továbbjutás sorsa. Bízom a jó egyéni teljesítményekben, s bár még csak a csapatépítés fázisában járunk és van min csiszolni, a jó csapatjátékban is.”

    Daum az egész párharc során rendkívül sportszerűen nyilatkozott a magyar labdarúgásról. Vajon csak udvariasságból tette?
    „A magyar futball a világ élvonalához tartozott korábban, nagyon sok világklasszisa volt. Sokszor jártam Magyarországon, többek között az edzőképzésben is részt vettem, szívesen segítem a magyar focit és sok barátra tettem itt szert. Úgy érzem, továbbra is jó lehetőségek és nagy potenciál van labdarúgásukban, és ha azt az öntudatot és magabiztosságot sikerül visszaszerezniük, ami régen jellemezte futballjukat, nem lesznek problémáik.”

    Az edző bebizonyította, rendet tud tartani, mikor mosolyogva megjegyezte, a következő megszólaló telefon gazdájának 100 eurót kell fizetnie. Ha már szóba került a fegyelem, a zárt kapus találkozókról is kifejtette véleményét:
    „Sajnos Törökországban már többször tapasztalhattam, milyenek a zárt kapus találkozók. Mondhatom, borzalmasak. A labdarúgás egyik legalapvetőbb eleme, a szurkoló hiányzik ilyenkor-gyakorlatilag értelme is alig van az ilyen meccseknek. A játékosoknak is szükségük van a szurkolókkal való kontaktusra, „párbeszédre”, s a játék is igényli ezt. Természetesen a döntést el kell fogadni, a szabályokat be kell tartani, és tanulni kell a büntetésből.”

    Végezetül az egymást érő magas presztízsű meccsekről beszélt a német szakember:
    Mivel még csak a felkészülési szakaszban tartunk, fontos, hogy fizikailag 100%-os állapotba kerüljünk, hiszen később a pszichés tényezőre is figyelnünk kell. Pont az ilyen fontos találkozók vannak a legnagyobb segítségünkre abban, hogy elérjük az ideális állapotot.


    forrás:
    http://honvedfc.hu/?page=9&newsid=5429