magyarfutball.hu

Hungary - Antigua and Barbuda 3 : 0 21:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
806. official national team match
ground : Miami, FIU University Park Soccer Field
referee : Rutty Reggie (Egyesült Államok)
attendance:
  1. mlsz.hu: -
  2. origo.hu: 150
  3. nso.hu: 200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: szvoboda
    2016.01.05, 11:40
    Érdekesség, hogy az antiguaiak cirka kétszáz hivatalos mérkőzéséből ez volt az egyetlen, amit a CONCACAF-zónán kívüli csapat ellen játszottak. Még a dél-amerikai válogatottakkal sem játszottak mostanáig egyszer sem.
     
  2. avatar: NNS
    2014.03.11, 11:18
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2014.03.09, 17:19
    Az mlsz.hu szerint 150 néző van, ebből 50 magyar...
    (A maradék pedig helyi egyetemista smiley


    Kapcsos Vince a magyar válogatott 900. játékosa... Ez egy kicsit elszomorít. Az már kevésbé, hogy nagyrészt fiatalok játszottak.


    Koncepció és ellenfél nélküli 3:0.
    Amennyire örülök Vadócz és Takács válogatottságának (mert mint többen megírtátok, elfogult vagyok....), annyira elkeserítő, hogy mennyire leértékelődött a válogatottság, elég csak a többiekre nézni (Tőzsér, Balog, Ferenczi, Kapcsos, Majoros, Koller stb....). Valószínűleg ennél alacsonyabb ingerküszöb ahhoz sem kell, hogy valaki NB 1-es játékos legyen....
    Lothar => Go home!


    Nézd már meg előbb az origon a tegnapi meccsről a képeket, és utána okoskodj. Válogatott néven rajtunk kívül ezt más nem vállalta volna így be.
    Hát ettől már tényleg nincs lejjebb.


    A&B a meccs elott 2 nappal kapta a felkerest, nem tom van-e ott bajnoksag ilyenkor vagy nincs, de ehhez kepest a hirtelen toborzott garda (155.) hozta magat 3 nyuszibol kijott.... semmi golfieszta stb.


    "Az amerikai túráról az jutott eszembe, hogy szinte minden évben elment a magyar (liga)vállogatott valahova a sivatagba és játszott Katarral vagy az Arab Emirátusokkal. Na az mennyivel volt jobb és előremutatóbb? OK, B&A-val játszani tényleg vicces, de Mexikóval lett volna értelme, ha Rósa nem állíttatja ki magát 10 perc után. Mi lesz a VB előtt, visszautasítunk edzőmeccset mondjuk Olaszországgal vagy Dél-Koreával, nehogy rontsa az átlagunkat, inkább Indonézia ellen készülünk az EB selejtezőkre?"
    Amióta Matthäus a kapitány, több ilyen haknira került sor, mint az előző kapitányokkal együttvéve. Kezdődött a ciprusi túrával Örményország, Lettország és Románia ellen, tavasszal kiruccantunk Kínába, majd az év végén Thaiföldön játszottunk Szlovákia és Észtország ellen. Idén februárban Szaúd-Arábia ellen volt egy meccsünk Törökországban, majd szerintem elég stílszerűen zártuk ezt a másfél éves körutazást Antigua és Barbuda ellen valahol Floridában.


    Matthäus személyes kapcsolatai aranyat érnek.

    Antigua to play friendly against Hungary in the United States, Antigua Sun, december 16.

    "Antigua & Barbuda will engage Hungary in a friendly international at Fort Lauderdale, Florida, in the United States on Sunday.
    Due to the hastily arranged international, all matches for this weekend in the Cingular Wireless Premier Division have been postponed.
    General Secretary of the Antigua & Barbuda Football Association Gordon “Banks” Derrick said the national team, currently ranked 155 of the 205 FIFA member countries. Antigua & Barbuda got the friendly due to the contact of technical director Dr. Victor Stanculescu.
    “The Hungarian national team is on a tour of the United States and they require one more playing partner at the last moment. Because of the connection of our technical director Dr. Victor Stanculescu, who is a personal friend of the head coach of the Hungarian team Lothar Matthaus, he was able to pull some strings and Antigua was given the opportunity over Haiti, Panama, Jamaica and one or two other teams who were trying to get that game,” Derrick said.
    “As a result of his connections we got the game and we jumped at the opportunity. It was at a very short notice, but we felt it was an opportunity that we could not pass up on.”
    Derrick said a promotional company in the United States is taking care of all the expenses for the Antiguans to travel and play the game in Florida against Hungary who are currently 71st in the FIFA world rankings.
    “A promotional company in the States is taking care of all the Antigua national team expenses. That include airfare, accommodations, meals and ground transportation for the entire touring party,” Derrick said.
    The Antigua team is expected to fly out to the United States today and return home on Monday afternoon."

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=250640&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2014.03.09, 15:03 (szerk.: 2014.03.09, 15:31)
    Balogh János (FC Sopron), Rabóczki Balázs (FC København), Vlaszák Géza (Újpest FC) – kapusok

    Vermes Krisztián (Újpest FC), Zsók József (Győri ETO), Stark Péter (Győri ETO), Böjte Attila (Újpest FC), Vanczák Vilmos (Újpest FC), Vaskó Tamás (Újpest FC), Balog Zoltán (Ferencváros), Koller Ákos (Fehérvár FC), Pollák Zoltán (MTK Budapest), Kuttor Attila (Fehérvár FC), Takács Zoltán (Budapest Honvéd), Regedei Csaba (Győri ETO) – védők;

    Kapcsos Vince (REAC), Rósa Dénes (Ferencváros), Sándor György (Újpest FC), Farkas Balázs (Fehérvár FC), Tőzsér Dániel (Ferencváros), Simek Péter (Fehérvár FC), Bori Gábor (MTK Budapest), Majoros Árpád (Budapesti Vasas) – középpályások;

    Rajczi Péter (Újpest FC), Priskin Tamás (Győri ETO), Ferenczi István (Debreceni VSC), Feczesin Róbert (Újpest FC), Sitku Illés (Fehérvár FC), Márkus Tibor (Csőszer FC Tatabánya) – csatárok.


    Jó hírt kapott a magyar labdarúgó-válogatott szakmai stábja – tájékoztatott Hrutka János csapatmenedzser. A francia AJ Auxerre együttese elengedi a nemzeti csapat decemberi amerikai túrájára az U21-es válogatott csapatkapitányát, Vadócz Krisztiánt, aki már Lothar Matthäus csapatában is bemutatkozott. Az Auxerre arra való hivatkozással bocsátotta a nemzeti együttes rendelkezésére a középpályást, hogy jelenleg a tartalékcsapattal készül, így nem elengedhetetlenül szükséges a klub számára ebben az időszakban.


    Farkas Balázs marad

    Szerdán délután Gál László, a Fehérvár FC ügyvezetője azzal a kéréssel fordult a válogatott szakmai stábjához, hogy tekintsenek el Farkas Balázs szerepeltetésétől, aki várandós felesége mellett szeretne maradna a következő napokban. Lothar Matthäus örömmel vette a székesfehérvári klubvezetés őszinte megkeresését, és természetesen ezúttal lemond a középpályás játékáról.


    Utazó keret:
    Kapusok: Rabóczki Balázs (FC Kobenhavn), Vlaszák Géza (Újpest FC)

    Védők: Vermes Krisztián (Újpest FC), Böjte Attila (Újpest FC), Vanczák Vilmos (Újpest FC), Balog Zoltán (Ferencváros), Koller Ákos (Fehérvár FC), Takács Zoltán (Budapest Honvéd), Regedei Csaba (Győri ETO)

    Középpályások: Kapcsos Vince (REAC), Rósa Dénes (Ferencváros), Tőzsér Dániel (Ferencváros), Bori Gábor (MTK Budapest), Majoros Árpád (Budapesti Vasas), Vadócz Krisztián (AJ Auxerre)

    Csatárok: Rajczi Péter (Újpest FC), Priskin Tamás (Győri ETO), Ferenczi István (Debreceni VSC), Feczesin Róbert (Újpest FC), Sitku Illés (Fehérvár FC)


    mlsz.hu
    via:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=251030&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2014.03.09, 14:54 (szerk.: 2014.03.11, 11:07)
    Értetlenségének adott hangot Lothar Matthaus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, mert elképzelhető, hogy lesznek olyan játékosok, akiket ugyan beválogatna csapata jövő heti, tengerentúli túrájára, de klubjuk nem kívánja őket elengedni.
    "Konkrétan a DVSC kérte, hogy tekintsek el futballistái szerepeltetésétől, az indoklás szerint fáradtak" - mondta a német szakember a hétfői sajtóbeszélgetésen. "Számomra ez több okból is érthetetlen, hiszen egyrészt a ligával már több hónapja leegyeztettük ezt az időpontot, és a szervezet azt ígérte, a játékosokat el fogják engedni, másrészt a Borsodi Ligában játszók kisebb terhelést kapnak, mint például az angol vagy a spanyol bajnokságban szereplők, tehát nem értem - és a pályán nyújtott teljesítményükből kiindulva - nem is látom, hogy ki lennének facsarva."

    ?
    via: http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=251060&na_step=30&t=9018358
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2014.03.09, 14:33 (szerk.: 2014.03.09, 14:35)
    Később kiderült, nem a miami, hanem a floridai nemzetközi egyetemnél játszanak a srácok... Tehát egyetem, egy focipálya egy szerény, talán 250 fős lelátóval. Lehettünk kb. 150-en, plusz két tucat 'hazai' szurkoló. Jegyeket pedig nem kellett venni, mert ingyenes volt a meccs. Pont kezdésre értünk oda, megszólalt a Himnusz, csináltam pár képet, és pár perc múlva már kergették is a bőrbogyót. Összesen öt gólt rúgtak a magyarok, amiből kettőt nem kaptunk meg. Volt pár szívszorító összeesés, néhány sárga lap, megannyi szabadrúgás.

    Nem láttam a mexikó elleni mérkőzést, de tudom, hogy nem sikerült túl fényesre, viszont ez annál eredményesebb és diadalmasabb volt. Sokkal több helyzetünk volt, a kapusunk se fáradt el, talan két lövést kellett kivédenie. Egy biztos, ezek a fekete srácok még ha focizni annyira nem is, de futni nagyon gyorsan tudnak. Nem volt egy olyan helyzet, amikor a kis antiguaiak ne futották volna le akármelyik magyar játékost!

    Mindenesetre fiaink győzelmet arattak, a kedvünk pedig nagyon jó volt. Bár verekedés nem volt, de voltak, akik nem bírták ki non-stop 'baráti anyázás' nélkül. A többiek meg dőltek a röhögéstől. Életem első, es egyben igen kellemes, vidámteli meccse volt.

    Antigua gyorsfutó focistái pedig még mindig azon törhetik a fejüket: 'mijaza' RIA-RIA-HUNGÁRIA?"

    http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20051219matthus1.html
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2014.03.09, 14:31
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    forrás:
    Szalontai Csaba - origo
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2013.12.21, 16:28
    Azon a barátságos meccsen játszottak páran Antigua és Barbuda csapatából baseball sapkában...

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2040358
     
  9. avatar: fgymat
    2013.06.02, 21:50 (szerk.: 2018.12.18, 15:25)
    Miami, 2005. december 17., szombat (MTI) - Phoenixből Miaimba érkezett az Egyesült Államokban túrázó magyar labdarúgó-válogatott, ahol magyar idő szerint hétfőn 0 órakor Antigua és Barbuda legjobbjaival száll szembe.

    Lothar Mattha:us szövetségi kapitány együttesét a Miami Intercontinental Hotelben szállásolták el, és az első, átmozgató tréninget a szálloda melletti parkban tartotta a német szakvezető.

    A magyar szövetség honlapja szerint kora este már a találkozó színhelyén, a Miami International University stadionjában gyakorolt a gárda, amely csütörtökön Phoenixben 2-0-ra kikapott Mexikótól.

    Az ellenfél és a túra szervezőinek közös kérésére három órával korábban, azaz magyar idő szerint vasárnap 21 órakor csap össze Antigua és Barbuda legjobbjaival az Egyesült Államokban túrázó magyar labdarúgó-válogatott.

    Lothar Mattha:us szövetségi kapitány együttese, amely a találkozó helyszínén, a Miami International University stadionjában már megtartotta első edzését, csütörtökön Phoenixben 2-0-ra kikapott Mexikótól.

    Miami, 2005. december 18., vasárnap (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel búcsúztatta a 2005-ös esztendőt, ugyanis Miamiban 3-0-ra legyőzte Antigua és Barbuda együttesét.

    Magyarország-Antigua és Barbuda 3-0 (2-0)

    Miami, 150 néző
    gólszerzők: Vadócz (10.), Feczesin (32.), Ferenczi (80.)
    sárga lap: Vermes (36.), illetve Pereira (39.), Ranja (40.), Tyriellien (42.), Ashon (54.)

    Magyarország:
    Rabóczki (Vlaszák, 85.) - Vermes (Regedei, 39.), Böjte, Koller (Balog, 87.), Vanczák (Takács, 87.) - Vadócz - Feczesin (Kapcsos, 80.), Tőzsér, Priskin (Majoros, 66.) - Rajczi (Bori, a szünetben), Sitku (Ferenczi, 56.)

    Antigua és Barbuda:
    Anthony (Nathaniel, 82.) - Tyriellien, Ashon (Harris, 54.), Dublin, Pereira (Anderson, 71.) - Demian (Julian, 38.), Byers (Tamorley, 66.), Simon (Bleau, 63.), Ranja - Willams, Jeffers

    I. félidő:

    10. perc: Vadócz cselezte be magát büntetőterületre, majd 11 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).
    32. perc: Tőzsér jobb oldali szabadrúgást Feczesin 11 méterről a jobb alsó sarokba fejelte (2-0).

    II. félidő:

    67. perc: Tőzsér jobb oldali szabadrúgását követően Vadócz 8 méterről a jobb kapufára fejelte a labdát.
    80. perc: Regedei jobb oldali beadását Ferenczi 7 méterről a bal alsó sarokba lőtte (3-0).



    A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapjának tudósítása szerint Lothar Mattha:us gárdája az egész mérkőzésen fölényben játszott, így megérdemelten aratott háromgólos győzelmet.


    Miami, 2005. december 19., hétfő (MTI) - Lothar Mattha:us, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya elégedett az amerikai túra tapasztalataival, mint ahogy a vasárnap késő esti, Antigua és Barbuda legjobbjai ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen látottakkal is.

    "A hosszú utazás és a meleg ellenére ma a kezdetektől fogva koncentráltan játszottak labdarúgóim. Megfelelően álltak hozzá az újabb feladathoz. Tény, nem világklasszis csapat ellen küzdöttünk, de roppant módon megnehezítették a dolgunkat azzal, hogy nagyon defenzív felfogásban léptek pályára. A második félidőben nagyobb különbségű győzelmet érhettünk volna el, de sem a szerencse, sem a játékvezető nem állt mellénk. Gondolok itt a kapufára és a meg nem adott szabályos góljainkra" - értékelte a Miamiban lejátszott találkozót a német szakvezető az MLSZ honlapján.

    Mattha:us azért véli hasznosnak az amerikai túrát, mert "élesben" láthatta a fiatalokat, s így már el tudja dönteni, közülük kik azok, akikre komolyabb feladatok megoldásakor is számíthat.

    A szövetségi kapitány arra is magyarázatot adott, hogy vasárnap miért játszatta valamennyi futballistáját:

    "Ma délután játéklehetőséggel szerettem volna meghálálni a fiatal labdarúgóknak a jelenlétet, és gondolom, ezzel egyúttal ismét témát szolgáltatok a hazai újságíróknak... Az emberi oldaláról közelítettem meg ezt a kérdést, és olyanok is pályára léphettek, akiknek még sokat kell tenniük ahhoz, hogy húzóemberekké váljanak, de karácsony előtt úgy éreztem, kiérdemelték ezt az ajándékot."

    Derrick Edwards, Antigua és Barbuda válogatottjának szövetségi kapitánya a következőképpen értékelt:

    "Fiatal csapatom számára óriási élményt és kihívást jelentett a magyarok ellen játszani. Nem csupán azért, mert először mérkőztünk egymás ellen, de a magyar csapat volt az első európai nemzeti válogatott, amellyel találkoztunk. Együttesem sokat tanult ebből a barátságos mérkőzésből, érezhettük, milyen egy rangosabb ellenféllel szemben 90 percig küzdeni. Az eredménnyel elégedett vagyok, utólag bevallhatom, 5-0-ás vereséget tippeltem."

    "Azok a vezetők, akik felelősek a válogatott észak-amerikai túrájának megszervezéséért, annak lebonyolításáért, ugyanolyan bűnt követtek el a magyar labdarúgás ellen, mint nyáron, amikor Puskás Ferenc nevével visszaélve, titkos szerződéseket kötve rendezték meg a Real Madrid budapesti vendégszereplését" - állítja a Magyar Labdarúgó Liga (MLL).

    Az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében az MLL emlékeztet arra, "hónapok óta a nyilvánosság előtt is hangoztatta, hogy ez a két tengerentúli mérkőzés sem szakmailag, sem anyagilag nem indokolható, s az elmúlt héten ez a könnyen megjósolható prognózis sajnos maradéktalanul valóra is vált: a 2-0-ás vereséggel végződött Mexikó elleni találkozó a jövőt illetően semmilyen jelentőséggel sem bír, csak tovább rontotta a válogatott eddig is szinte példa nélkülien rossz idei statisztikáját".

    Az alig több mint 150 nézőt vonzó második fellépéssel, az Antigua és Barbuda válogatottja elleni, 3-0-ás magyar győzelemmel véget ért találkozóval kapcsolatban a liga a következő kérdést fogalmazta meg: "mennyiben járult hozzá ez a mérkőzés a magyar futball imázsának mindenki által áhított javításához?" Egyúttal pedig annak a félelmének adott hangot, hogy "a világviszonylatban is kuriózumnak számító eset precedenst teremthet: a magyar válogatottat a jövőben is meg lehet nyerni majd - nyerészkedő hazai és külföldi menedzserek összejátszásával - ilyen grundfoci jellegű eseményre".

    A liga álláspontja szerint a túra súlyos erkölcsi és anyagi károkat okozott a magyar labdarúgásnak.

    "Ezt nem lehet egy utólagos beismeréssel elintézni, ahogy az MLSZ elnöke máris közölte: a jövőben kizárólag elnökségi hozzájárulással szabad lekötni hasonló válogatott mérkőzéseket. Az pedig teljesen ésszerűtlen, hogy miközben az MLSZ számlájára 20 ezer dollár érkezik, addig ha az eleve nevetséges második meccset lemondjuk, 100 ezer dollár büntetést kellett volna fizetni" - zárul az MLL közleménye.

    "Azt gondolom, szerencsésebb lett volna ezt a közleményt az MLSZ részére elküldeni" - mondta az MTI-nek Bozóky Imre, az MLSZ elnöke. "Nem vagyok híve az üzengetésnek, a problémákat jobb lenne közvetlenül, egymással megbeszélni. Kedden elnökségi ülést tartunk, biztos szóba kerül a téma. Ott mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy ismertesse álláspontját az amerikai túrával kapcsolatban."

    forrás:
    MTI
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2011.03.16, 22:51
    2005-12-08
    Sok tehetséges fiatal a névsorban

    Mint ismeretes, december közepén az Amerikai Egyesült Államokban túrázik a Lothar Matthäus szövetségi kapitány által irányított magyar labdarúgó-válogatott. A mieink előbb december 14-én, szerdán az arizonai Phoenixben, a Chase Field-stadionban Mexikó ellen játszanak (helyi idő szerint 20 órától), majd négy nappal később a floridai Miamiban Haiti nemzeti csapatával mérik össze tudásukat (a pontos helyszínről és időpontról még egyezetetnek a felek). A válogatott túra előtt kijelölte a magyar csapat bővebb keretét Lothar Matthäus. Mivel a találkozókat nem hivatalos FIFA-játéknapon rendezik, így a kapitány nem számíthat az idegenlégiósokra, leszámítva Rabóczki Balázst, a dán FC København kapusát, mivel a skandináv országban már véget ért az őszi szezon.

    forrás:
    http://replay.waybackmachine.org/20060717024740/http://tatabanyafc.hu/
     
  11. avatar: bd10
    2009.11.29, 13:32
    Gólösszesítés: Magyarország 3-0 Antigua és Barbuda
     
  12. avatar: bd10
    2009.10.23, 23:17
    Antigua és Barbuda történetében most játszott először európai csapattal a csapatuk.
     
  13. avatar: Ailton
    2008.07.27, 00:10
    nem volt egyszerű megtalálni a cserék keresztnevét, és két Thomas van, lehet, hogy Tamarley Thomasról van szó, Jamie az ismertebb, ő támadó kp/csatár, míg Tamerley kp.