magyarfutball.hu

Budapest Honvéd FC - Újpest FC 1 : 0 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.10.14, 16:24
    A nela nem jelzi Genito lapját.
     
  2. avatar: heimo
    2015.11.28, 18:46 (szerk.: 2016.10.14, 16:18)
    Budapest, 2005. október 22., szombat

    A Budapest Honvéd egygólos győzelmet aratott a vendég Újpest felett a labdarúgó Borsodi Liga 9. fordulójának rangadóján, ezzel hazai pályán továbbra is hibátlan a mérlege ebben az idényben. A mérkőzést kilenc emberrel befejező Újpestnek ez volt az első veresége a szezonban.

    Budapest Honvéd-Újpest FC 1-0 (0-0)
    Bozsik Stadion, 6000 néző, v.: Dubraviczky

    gólszerző: Takács Z. (64.)

    piros lap: Freud (44.), Böjte (92.)

    sárga lap: Freud (33., 44.)

    Budapest Honvéd:
    Tóth I. - Kovács N., Baranyai, Udvari, Takács Z. - Dancs, Dobos
    (Zana, 62.), Csobánki (Lázár, 91.) - Genito - Miro, Alves (Venczel,
    76.)

    Újpest FC:
    Vlaszák - Vermes (Vituska, 75.), Böjte, Vanczák, Tóth B. (Vaskó, a
    szünetben)- Erős K. - Sándor Gy., Kőhalmi (Feczesin, a szünetben),
    Freud - Kovács Z., Tóth N.

    I. félidő:

    2. perc: Miro kapott nagyszerű labdát a bal szélen, a mozambiki támadó 16 méteres, rövid sarokba tartó lövését Vlaszák szögletre mentette.
    11. perc: egy bal oldali hazai szabadrúgást követően a menteni igyekvő Kovács Zoltán rosszul találta el a labdát, amely így a keresztlécen landolt.
    28. perc: az újpesti szurkolók másodszor dobtak a pályára petárdát, amely ezúttal alig két méterre a partjelzőtől robbant fel.
    Egy percig állt a játék és Dubraviczky játékvezető bemondatta, ha ez még egyszer megismétlődik, lefújja a mérkőzést.
    41. perc: Genito nagyszerű mozdulattal, sarokkal ugratta ki a jobb szélen Mirót, aki a büntetőterületre érve egy lövőcsellel becsapta védőjét, majd centikkel a jobb alsó sarok mellé csavart.
    44. perc: Freud hátulról beleszállt Genitóba, ezért a bíró felmutatta neki második sárga és az ezzel járó piros lapját.

    II. félidő:

    64. perc: Dancs gurított le egy szabadrúgást Takácsnak, aki 22 méterről a jobb felső sarokba bombázott (1-0).
    70. perc: Kovács Z. futott el a jobb szélen, egy szép lövőcsellel két védőt is elfektetett, de óriási helyzetben, 8 méterre a kaputól Tóth Ivánba lőtt.
    92. perc: Böjte utolsó emberként lerántotta a kiugró Mirót, így Dubraviczky azonnal kiállította. Ezt követően a vendégdrukkerek ismét petárdázásba kezdtek. Hosszú percekig állt a játék, majd amint újra útjára indult a labda, a bíró lefújta a találkozót.

    A Bozsik Stadionban rég nem látott tömeg és mindkét szurkolótábor részéről rengeteg görögtűz fogadta a csapatokat. Ennek megfelelően igen feltüzelt állapotban kezdett a két együttes, de csak a hazaiak jutottak helyzetekig. A kezdeti nagy rohanás után
    visszavettek a tempóból a játékosok, azonban a Honvéd hamar magához ragadta a kezdeményezést. A kispestiek gyakran már az ellenfél térfelén letámadtak, melynek köszönhetően sok labdát szereztek és több lehetőséget is kialakítottak, de gólt nem értek el. A Honvéd remekül alkalmazott taktikája révén a vendégek - akik a félidő végén Freud kiállítása miatt meg is fogyatkoztak - tulajdonképpen el sem jutottak Tóth Iván kapujáig.

    A folytatásban sem változott a játék képe, továbbra is a tetszetősen futballozó hazaiak irányítottak, s ennek az U21-es válogatott Takács Zoltán bombagólja révén meglett az eredménye. A vezetés ellenére a Honvéd támadott többet, de ekkorra már az Újpest is aktívabb lett, azonban a kispesti védelmen nem talált rést, így nem sikerült egyenlítenie.

    A Honvéd nagyszerű támadójátékával teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot a fővárosi rangadón, amely magyar viszonylatban igen jó iramú és színvonalas volt.

    mti, 2005. 10. 22.
     
  3. avatar: heimo
    2015.11.28, 18:41 (szerk.: 2016.10.14, 16:17)
    NBI, 9. forduló (2005. október 23.): Bp. Honvéd-Újpest 1-0
    2005. október 25., kedd

    A múlt heti győztes derbi után várható volt, hogy sok vendégszurkoló teszi majd tiszteletét Kispesten. Ezt segítette az is, hogy ideális időpontban, és ezúttal a TV nyilvánossága nélkül került megrendezésre a mérkőzés. Egyedül a kiugróan magas, 2000 Ft-os jegyárak borzolták a kedélyeket, hihetetlen, hogy ma egy ilyen lelátóért el lehet kérni ennyi pénzt…
    Újpest Központból mintegy 200-an indultunk el együtt a Határ úti találkozóhoz, majd innen körülbelül 300-an vágtunk neki a jó háromnegyed órás sétának. Természetesen egy egész hadsereg kíséretében, akik szinte teljes szélességében lezárták az Adyt… Viszonylag későn, fél 6 magasságában értünk a bejárathoz, ahol pillanatok alatt feltorlódott az egyszerre érkező tömeg, mivel az első kordonon csak egyesével juthattunk át. Mindezeknek köszönhetően drapink csak az utolsó pillanatban került ki a kerítésre, ill. jó néhány tagunk csak kisebb késéssel ért be a szektorba. Ennek ellenére kb. 10 görögtűz került begyújtásra kezdéskor, és előénekesünk vezetésével, valamint 2 dob segítéségével bele is vetettük magunkat a szurkolásba. A későn érkezőkkel együtt nagyjából 2000 újpesti lehetett a vendégoldalon, de ezt belülről igen nehezen lehetett megsaccolni. Ahogy azt is, hogy milyen hangerővel szóltak a dalok, ám a tapsoknál lendülő kezekből ítélve legtöbbször sokan kapcsolódtak be.
    A mérkőzés jó iramban zajlott, nagy volt a küzdelem, gólhelyzet azonban kevés akadt. Néhány lehetőség adódott azért előttünk, majd a hazaiak előtt is, a kedélyeket mégis egy kiállítás kavarta fel az első félidő végén: nagy tudású Dubraviczky sporttárs Freudot küldte le a pályáról két sárga után. Ennek ellenére a második félidőt mi kezdtük aktívabban, mégis a hazaiak szereztek vezetést. A továbbiakban hiába mozgósított újabb tartalékokat, csapatunk nem tudta kivívni a győzelmet, holott helyzetek többször is adódtak, mi pedig igyekeztünk minden erőnket beleadva hajtani őket. Végső mozzanatként Dubraviczky Böjtét is kiállította, amivel véglegessé vált, hogy csapatunk 9. bajnoki meccsén elszenvedte első vereségét. Az esély a győzelemre a félidőnyi emberhátrány ellenére is megvolt, ám tragédia így sem történt, szerdán a kupában győzni kell! A visszaút teljes nyugalomban zajlott, külön metró várta a Határ úton a fáradt társaságot.
    Hazai oldalon kezdéskor, majd a gólnál is tüzek gyulladtak, azonban hangjukat szinte alig hallottuk annak ellenére, hogy táboruk létszáma igencsak megugrott erre a meccsre.

    uvb92.hu