magyarfutball.hu

FC Sopron - Újpest FC 1 : 1 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.10.22, 09:58
    A futbalmanach Tóth Norbert góljának írja Demjén öngólját.
     
  2. avatar: heimo
    2015.11.27, 17:18 (szerk.: 2016.10.18, 12:20)
    Sopron, 2005. október 1., szombat

    Az Újpest gyakorlatilag egy félidőn át emberhátrányban játszva ért el döntetlent Sopronban a labdarúgó Borsodi Liga hetedik fordulójában.

    FC Sopron-Újpest FC 1-1 (1-1)
    Sopron,1.500 néző, V: Arany

    gólszerzők: Landerl (4.), illetve Demjén (2., öngól)

    kiállítva: Vlaszák (48.)

    sárga lap: Cotan (24.)

    Sopron:
    Balogh J. - Fehér, Ibric, Costisor, Hanák - Horváth A., Sifter -
    Demjén, Cotan (Csordás, 79.), Landerl (Cigan, 64.) - Fülöp (Luca,
    73.)

    Újpest:
    Vlaszák - Vermes, Böjte, Vaskó, Vanczák - Erős - Kovács Z., Sándor
    Gy. (Illyés, 49. perc), Tóth N., Tóth B. (Vituska, 72.) - Kőhalmi
    (Lettrich, 76.)

    I. félidő:

    2. perc: Tóth Norbert szögletből kapura csavarta a labdát, amely a kapufánál álló Demjén fejét érintve csúszott a soproni kapu közepébe (0-1).
    4. perc: Hanák lőtte balról élesen középre a labdát, amelyet Landerl mintegy 5 méterről csúsztatott az újpesti kapu jobb oldalába (1-1).

    II. félidő:

    48. perc: Fülöp játszott a balösszekötő helyéről ügyesen a középen előretörő Cotanhoz, ő már eltolta a labdát a kapujából a 16-oson kívülre kifutó Vlaszák kapus mellett, aki buktatta a soproniak középpályását. Arany játékvezető habozás nélkül
    kiállította az újpestiek kapusát.

    Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés. A két találat után a soproniak játszottak enyhe mezőnyfölényben, ám a kapuk túl gyakran nem forogtak veszélyben.

    A második játékrész elején gyorsan emberelőnybe került a Sopron, próbálta is ezt kihasználni, mezőnyfölényben játszott, de az Újpest nem mondott le az ellenakciók vezetéséről. Jó mérkőzésen igazságos döntetlen született.

    A Sopron négy vesztett mérkőzés után szerzett pontot, az Újpest pedig továbbra is veretlen.

    mti, 2005. 10. 01.
     
  3. avatar: heimo
    2015.11.27, 17:15 (szerk.: 2016.10.18, 12:20)
    NBI, 7. forduló (2005. október 1.): Sopron-Újpest 1-1
    2005. október 3., hétfő

    Október első napja egy idegenbeli bajnoki mérkőzéssel köszöntött ránk. Az UVB legénysége úgy döntött, hogy a turizmus és a vendéglátó-ipar fellendítésének érdekében már a kora délelőtti órákban megcélozza a hűség városát.
    Terveinknek megfelelően egy 9:35-kor induló, egyébként Dortmundig zakatoló nemzetközi gyorsra ültünk fel, illetve eleinte csak ültünk volna, mert a vonat német megszállás alá került, akik a jegyüket mutogatva bizonygatták, hogy ez az ő helyük. Súlyos költözések után végre letáboroztunk és egészen Győrig nem kellett foglalkoznunk a helyezkedéssel, ott viszont egy másik, a GySEV által tulajdonolt szerelvényre kellett átszállnunk, ami ugyanannyit zötykölődött velünk Sopronig, mint az előző vonat Győrig.
    Megérkezésünk után célirányosan haladtunk a soproni vár főterén található búfelejtő felé, mindössze egy fénykép erejéig álltunk meg időközben. Megebédeltünk és fogyasztottuk a hely kínálta nedűket, míg pár óra elteltével vendégeink is érkeztek. Az osztrák Austria Wien szurkolói előzetesen ígéretüket tették, hogy átruccannak Sopronban, ezt végül mintegy 25 emberrel véghez is vitték. A jó hangulat ezután is biztosított volt, majd kb. fél öt után néhány perccel megcéloztuk a Városi stadiont.
    Becslésem szerint körülbelül hatszáz, az Újpest győzelméért szorító szurkoló foglalt helyet a vendégszektorban, köztük jól láthatóan ismét sok volt a környékről érkező. Rögtön a mérkőzés elején hasonló körülmények között szereztünk vezetést, mint anno Diósgyőrben, azzal az eltéréssel, hogy ezúttal az ellenfél két percre rá válaszolni tudott egy szerencsés találattal. (A Sopron osztrák idegenlégiósának a hátáról pattant a kapunkba a labda.) Sajnos csapatunk nagyon kapkodott, pontatlanul és feszülten játszott, így nem tudtunk igazán a hazaiak fölé kerekedni. Emellett a szurkolás is volt már jobb, főleg azt is figyelembe véve, hogy mennyien voltunk. A második félidőt megpecsételte Vlaszák korai, ám teljesen jogos kiállítása. A kapuba a fiatal Illyés Dani állt, aki így a Ferencváros elleni rangadón is kezdőként fog szerepet kapni. Azt hiszem, mindannyian csak sok sikert kívánhatunk neki ezúton is!
    A játék képe nem sokat változott, a szurkolás viszont határozottan dinamikusabb lett. A lefújás után a csapat kijött megköszönni a biztatást, mi persze emlékeztettük őket a két hét múlva esedékes fontos feladatukra, méghozzá egy közösen elénekelt, „Aki nem ugrál, fradista...” dallal.
    Hazafelé különvonatot biztosított számunkra a MÁV, melynek állapotából ítélve egy országos hadi mozgósítás esetén lenne fontosabb szerepe. Az mindenesetre feltétlen pozitívumként említhető meg, hogy átszállás nélkül vitt minket a Keletibe a szerelvény.

    uvb92.hu