magyarfutball.hu

Újpest FC - Pécsi Mecsek FC 5 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.11.26, 19:30 (szerk.: 2016.10.20, 17:57)
    Budapest, 2005. augusztus 27., szombat

    Az Újpest FC hazai pályán parádés játékkal 5-1-es sikert aratott a Pécsi MFC ellen a labdarúgó Borsodi Liga negyedik fordulójában.

    Újpest FC-Pécsi MFC 5-1 (3-0)
    Szusza Ferenc Stadion, 4000 néző, v.: Fábián

    gólszerzők: Rajczi (25., 38., 70.), Kovács Z. (35., 62.)

    sárga lap: Kőhalmi (52.), Vaskó (58.), illetve Pavicevic (59.)

    Újpest FC:
    Vlaszák - Kőhalmi (Kiss, 83.), Böjte, Vaskó, Tóth B. - Vituska
    (Freud, 76.), Erős K., Sándor (Feczesin, 63.), Tóth N. - Rajczi,
    Kovács Z.

    Pécsi MFC:
    Herbert - Schindler, Dienes, Szabados, Szekeres Zs. - Sipos J.
    (Andorka, 76.), Pavicevic, Balaskó, Sipos N. (Bajusz, 65.) - Kalina,
    Horváth Gy. (Szögedi, 65.)

    I. félidő:

    25. perc: Tóth N. szerzett labdát a hazai 16-os előterében, majd tökéletesen ugratta ki Rajczit, aki 10 méterről a kapuson keresztül a hálóba pofozta a labdát (1-0).
    35. perc: Tóth N. jobb oldali szögletére a rövid saroknál Kovács Z. érkezett, és 5 méterről nagy erővel a kapu közepébe fejelt (2-0).
    38. perc: Sándor okosan centerezett Kovács Z. elé, aki 16 méterről a bal kapufát találta telibe. A kipattanó éppen Rajczi elé került, aki egy átvételt követően a jobb alsó sarokba passzolt (3-0).

    II. félidő:

    55. perc: Vaskó feleslegesen lerántotta a 16-oson belül Horváthot: a megítélt büntetőt Balaskó magabiztosan a bal felső sarokba lőtte (3-1).
    56-57. perc: Balaskó futott el a jobb szélen, középre adását pedig elnézte a védelem, így a bal oldalon érkező Sipos N. egy az egyben próbálkozhatott, de csúnyán fölé lőtt. A következő támadásból már az Újpest került ziccerbe: Rajczi lefutotta védőjét, majd egy kicsit hosszan tolta meg a labdát, de utolérte és 3 méterről a jobb
    kapufára passzolt.
    62. perc: Tóth N. óriási passzal indította Kovács Z.-t, aki egyedül törhetett kapura, majd 12 méterről Herbert lábai között a hálóba passzolt (4-1).
    70. perc: Tóth B. ívelt az ötös előterébe a bal oldalról, de a pécsi védők - és Herbert is - csak szemmel követték a labdát, így Rajczi teljesen zavartalanul 4 méterről bólinthatott a kapuba (5-1).

    Jól kezdett a hazai csapat, de ez nem zavarta a pécsieket és több veszélyes támadást is vezettek. Az Újpest az első negyed órában nem tudott a kapu elé kerülni, de Rajczi végül megtörte a jeget egy szerencsés találattal, majd a hazaiak már szünetig elhúztak.

    A második félidőt elejét megnyomta a Pécs, és egy büntetőből szépíteni is tudott, de Kovács Zoltán újabb találata - amelynek előkészítője a három gólpasszt jegyző Tóth Norbert volt - szertefoszlatta a vendégek pontszerzési álmait. A vendégek játéka
    teljesen szétesett, így az utolsó húsz perc inkább egy gálamérkőzésre hasonlított. A közönség végül a városban zajló szombati felvonulásra utalva az "Újpest parádé" rigmust kezdte skandálni.

    mti, 2005. 08. 27.
     
  2. avatar: heimo
    2015.11.26, 19:24 (szerk.: 2016.10.20, 17:58)
    NBI, 4. forduló (2005. augusztus 27.): Újpest-Pécs 5-1
    2005. augusztus 29., hétfő

    Noha sokan tartottak a Pécs csapatától az előző egymás elleni mérkőzéseink alapján, ezen az estén egy kitűnő mérkőzésen egy könnyed győzelmet aratott a csapat. De haladjunk szép sorjában!
    Szurkolói szempontból is történt egy fontos dolog, mely tovább növelheti az Újpest-tábor színvonalát a jövőben: előénekesünk mostantól kihangosítva irányíthatja a legfanatikusabbak buzdítását. Köszönjük mindazoknak, akik valamilyen úton-módon hozzájárultak mindehhez! Rögtön megmutatkoztak az új technikai felszerelés előnyei: a korábbiaknál összefogottabb szurkolást halhatott a D-lelátóról a stadion közönsége és a pályán mérkőző felek. Összesen egyébként hivatalosan 3320 nézőt regisztrált a klub.
    Csapatunk rögtön a mérkőzés elejétől nyomasztó fölénybe került, azonban az első gólra 25 percet várnunk kellet. Ekkor Rajczi Peti jutatta a kapuba a játékszert, amely után a félidő befejeztéig még kétszer törtük fel a baranyaiak nem túl acélos védelmét.
    És ha már a vendégeknél tartunk: Pécsről megközelítőleg 25 vendégdrukker érkezett, majd közvetlenül az első újpesti találat után megérkezett a Mecsek Alja nevű formáció is kb. 8 taggal. Nem alkottak maradandót semmilyen szempontból, bár legalább elmondhatják, hogy ugyan megkésve, de itt voltak a Megyeri úton. Produkciójuk említésre méltó momentuma még, hogy a második félidő közepe felé leszedték a transzparensüket és talán a szektort is elhagyták volna, ha szabadon távozhatnak, de a biztonságiak ennek ellenkezőjét javasolták számukra. Meggyőzően.
    A szünet után egy kisebb látványosság került bemutatásra a mi oldalunkon. A szektor közepén a kerület címerét ábrázoló nagy, műanyag alapú zászló lett kifeszítve, míg kísérő elemként jobbra ill. balra tüzek gyúltak (piros és sárga) így téve teljessé az összképet. Továbbra is folyamatos biztatás mellett játszott a csapat, még a vendégek 11-esből szerzett, kissé alamizsna-szagú szépítő gólja sem törte meg a lendületet. Pár perccel a bemutatott koreográfia után egyébként az MCMXCII Ultras legénysége által is begyulladt 16 görögtűz.
    A továbbiakban mindkét csatárunk szerzett még egy-egy gólt, teljessé téve az este Újpest-parádéját. Amit összességében kívánhatok mindannyiunk számára: soha rosszabb hazai mérkőzést!

    uvb92.hu