magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpest FC 2 : 1 20:45

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.05.15, 19:43 (szerk.: 2017.04.06, 17:46)
    Budapest, 2001. július 26., csütörtök (MTI) –

    A labdarúgó NB I-ben pénteken és szombaton a 3. forduló mérkőzéseit rendezik meg.
    A legérdekesebb párharc az Üllői úton várható, ahol a címvédő Ferencváros az Újpestet fogadja. Az előző idényben a két csapat mérkőzéseit sikerült nagyobb botrány nélkül lebonyolítani, ami pedig
    az eredményeket illeti: a Megyeri úton a ferencvárosiak nyertek 1-0-ra, az Üllői úti találkozó 2-2-es döntetlennel zárult. A mostani szezonban még mindkét együttes nyeretlen. Az Újpestnek egy vereség
    és egy döntetlen a mérlege (1-2 idegenben a Dunaferr és 1-1 otthon, a Haladás ellen), a ferencvárosiak mindkét meccsüket elveszítették (0-1 hazai pályán a Zalaegerszeggel szemben, illetve a Kispest-Honvéd vendégeként), ráadásul eddig gólt sem szereztek.

    Budapest, 2001. július 28., szombat (MTI) –

    A labdarúgó NB I 3. fordulójának szombat esti rangadója, a Ferencváros-Újpest mérkőzés előtt feszült volt a hangulat, azonban rendkívüli esemény nem történt.
    Az MTI értesülése szerint egy személyt vettek őrizetbe garázdaság miatt.

    Labdarúgó NB I, 3. forduló:

    Ferencváros-Újpest 2-1 (1-0)
    Üllői út, 13 000 néző, V: Megyebíró

    gólszerzők: Korolovszky (5., öngól), Vén (71.), illetve Tokody (49.)
    sárga lap: Zombori (59.), Lipcsei (74.), illetve Szélesi (61.)

    Ferencváros: Szűcs L. - Hrutka, Lipcsei, Gyepes (Balogh 57.), Cheregi - Pinte, Szabó T., Zombori (Vén 68.), Szkukalek - Jovic, Gera (Keller 76.)
    Újpest: Posza - Kunzo, Korolovszky (Szélesi a szünetben), Tamási, Medgyesi - Erős, Poljakovic, Dvéri (Galaschek 81.), Lőw – Frunza (Kalina 81.), Tokody

    5. perc: Szabó T. ívelt a kapu elé a jobbösszekötő helyéről, a labda az újpesti védő, Korolovszky fejére érkezett, aki megnézte magának a bal sarkot, és mértani pontossággal fejelte a labdát a tehetetlen Posza mellett a felső sarokba, öngól (1-0).
    16. perc: Poljakovic tört előre, majd 22 m-ről váratlanul kapura bombázott, Szűcs L. ujjheggyel a felső kapufára tenyerelte a labdát.
    26. perc: Szkukalek baloldali beadását Jovic átvette, egyből Gera elé tálalt, de a csatártárs 10 m-re a kaputól, tiszta helyzetből ballal a bal sarok mellé lőtt.
    49. perc: Kunzo a ferencvárosi térfél közepéről indult, három zöld mezes játékost is kicselezett, majd Tokody elé játszott, aki 12 m-ről, jobbal a kifutó Szűcs L. mellett a kapu bal oldalába lőtt (1-1).
    61. perc: Erős beadását Tokody 6 m-ről, óriási helyzetben fejelte kapura, Szűcs L. bravúrral ütötte a labdát a mezőnybe.
    64. perc: Hrutka adott be balról, Zombori átvette a labdát, majd éles szögből kapura lőtt, a labda Posza lábai között továbbcsorgott, és úgy tűnt, hogy túljutott a gólvonalon, amikor Szélesi kirúgta. A ferencvárosi játékosok gólt reklamáltak, de Megyebíró játékvezető továbbot intett.
    71. perc: Szabó T. az újpesti térfél közepéről indította a csereként beállt Vént, aki Jovic elé játszott, ő a 16-osról visszaperdítette a labdát Vén elé, és a középpályás 12 m-ről, a kapujából kifutó Posza felett a jobb felső sarokba emelt (2-1).

    Parázs hangulatú mérkőzésen az Újpestet nem zavarta meg az öngól, sőt a lila-fehérek ezt követően átvették a játék irányítását, s megérdemelten egyenlítettek. A mérkőzés hajrájában azonban a vendégek ahelyett, hogy az egyenlítés lélektani előnyét kihasználták volna, megpróbálták tartani az eredményt, és ez az ezúttal nemcsak lelkesen, hanem jól is játszó Ferencváros ellen megbosszulta magát.