magyarfutball.hu

Cegléd FC - Előre FC Békéscsaba 1 : 0 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2016.01.03, 21:54 (szerk.: 2016.01.04, 12:22)
    Nehéz helyzetben a lila-fehérek

    300 néző Vezette: Jenei Károly (Nyekita Dezső, László György)
    Cegléd: Banó-Szabó Sándor 0 - Serban Emil 5 - Schultz László 5 (Schlachtovszky Ádám 73. p.), Petrók Tamás 6 (Bagi István 5, 47. p.), Magyar István 6 - Lajkovics János 5, Bánföldi Zoltán 6, Major Sándor 6 (Kecskeméti József 81. p.), Babai Rudolf 6 - Kiss Péter 5, Keresztúri András 5 Edző: Vágó Attila
    Békéscsaba: Matkó Zsolt 6 - Szeverényi Péter 5 - Valentényi Viktor 4, Czipó Zoltán 4 - Boros Richárd 4, Simon Attila 5, Fórizs Sándor 5 (Balogh József 60. p.), Kovács Tibor 5 - Balog Zsolt 6, Tátrai Attila 4 (Ursz József 5, 46. p.), Czifrák András 5 (Borbola Bence 68. p.) Edző: Paróczai Sándor
    Gól: Keresztúri 22. p
    Sárga lap: Magyar (nem engedte elrúgni a szabadrúgáshoz letett labdát) 25. p. ; Czipó (felvágta a kiugró Kisst) 40. p. ; Serban (hátulról beleszállt Czifrákba) 49. p. ; Major (a félvonalnál felvágta Baloghot) 75. p. ; Simon (felvágta Kecskemétit) 87. p.
    Szögletarány: 6:3 (4:0)

    22. p. : Magyar az oldalvonal közeléből ívelt előre, a kapu előterébe. Az átadás üresen találta a remek ütemben érkező és a kapust megelőző Keresztúrit, aki közelről a jobb sarokba lőtt, 1-0.

    Mindhárom sérüléssel bajlódó ceglédi játékos vállalta a játékot, Petrók beinjekciózott bokája csak egy félidőt bírt ki.
    Az első játékrészben a hazaiak irányították a játékot, de a kapujuk elé húzódó békéscsabaiakkal szemben sokáig nem tudtak helyzetet kialakítani. A hazaiak közül a középpályán Bánföldi mellett az egykori békéscsabai Major Sándor vállalt feltűnően sokat. A 22. perc hozta a mérkőzést eldöntő gólt, amely szemre is tetszetős támadásból született az egykori válogatott Keresztúri révén. Később a Békéscsaba kapuját többször is a szerencse - vagy éppen a jól védő kapus - mentette meg az újabb góltól. A lilák először a 44. percben veszélyeztettek igazán, de Balog lövés helyett cselezett, majd a jó csel után beadott feleslegesen, Babai fejjel menteni tudott.
    Fordulás után a Békéscsaba kezdett jobban, az első öt percben támadóik többet veszélyeztettek, mint az az első 45 percben összesen. Később változatos lett a játék. Az 52. percben Balog akár egyenlíthetett volna, de nyolcméteres lövését Banó bravúrosan védte. Hét perccel később a másik oldalon Bánföldi hagyta ki a találkozó legnagyobb helyzetét, aki egy védőről lepattanó labdát lőtt a vetődő kapusba. A hajrában még Keresztúri veszélyeztetett, de fejese mellé ment.
    Összességében a Cegléd több helyzetet dolgozott ki, ennek, valamint elszánt játékának - hiszen a második félidőre alaposan elfáradtak a vendéglátók - köszönhetik győzelmüket.

    Vágó Attila: - Egy félidőre futotta erőnkből, szerencsénkre ez most elég volt a sikerhez.
    Paróczai Sándor: - Nem érdemeltünk vereséget, önmagunkat vertük meg. Néhány játékosom mentalitása elfogadhatatlan volt.

    5. Cegléd 5 2 - 3 5-12 6
    6. Békéscsaba 5 1 1 3 4-7 4

    A Futballévkönyv 2001/I adatai szerint a békéscsabaiaknál Balogh József sárgalapos, nem pedig Simon Attila.

    Békés Megyei Hírlap 2000. szeptember 4. ; Futballévkönyv 2001/I