magyarfutball.hu

Előre FC Békéscsaba - Sáma-Kunszentmártoni TE 2 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2015.12.22, 00:13 (szerk.: 2017.06.03, 14:19)
    Az első félidő jó játéka döntött

    1200 néző Vezette: Hidasi Gyula (Kiss Béla, Ring János)
    Békéscsaba: Fülöp Róbert 0 - Szeverényi Péter 6 - Futaki Krisztián 6, Valentényi Viktor 7 - Boros Richárd 6, Simon Attila 7, Csipkar Sorin 6 (Fórizs Sándor 76. p.), Balogh József 6, Kovács Tibor 6 (Czipó Zoltán 82. p.) - Balog Zsolt 5, Czifrák András 6 (Fórián Zsolt 70. p.) Edző: Paróczai Sándor
    Kunszentmárton: Rézsó Péter 5 - Major László 5 - Hóbel Attila 5, Kosán István 5 - Polonkai László 6, Csatlós Csaba 4 (Rézsó Tamás 5, 46. p), Boros Sándor 5, Lévai Krisztián 5 (Ludasi János 6, 46. p.), Konka Csaba 4 (Koltai Tamás 5, 60. p.) - Bócsik László 4, Farkas Krisztián 5 Edző: Vígh Tibor
    Gól: Simon 35. p. ; Boros 41. p.
    Sárga lap: Konka (Balogh felvágásáért) 28. p. ; Csipkar (visszahúzta Rézsó Tamást) 47. p. ; Czifrák (Hóbel felvágásáért) 60. p.
    Szögletarány: 7:3 (4:0)

    Gyászszünettel kezdődött az összecsapás, a közelmúltban elhunyt Araczki Jánosra, a Békéscsabai Előre Spartacus egykori elnökére emlékeztek.

    26. p. : Balogh József 22 méterről ballal lövésre szánta el magát, a hatalmas erejű bomba után Rézsó kapus ujjheggyel a felső lécre tolta a labdát.
    35. p. : Boros jobbról beadott, Czifrák a 16-oson belülről ügyesen visszagurította a labdát, amelyet a jól érkező Simon 21 méterről, kapásból ballal a jobb alsó sarokba vágott, 1-0.
    41. p. : Ügyes kényszerítőzés után Czifrák jól gurított vissza Boros elé, aki néhány lépés után, 11 méterről félmagasan a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 2-0.
    66. p. : A balösszekötő helyén, a 16-os sarkától két méterre szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Csipkar hatalmas erejű szabadrúgása után a labda a felső léc alsó lapjáról vágódott a gólvonalra, majd onnan kifelé pattant.

    A nagy melegben jó iramban kezdtek a csapatok. az első tíz perc kiegyenlített játéka után fölénybe kerültek a lila-fehérek, egyre-másra vezették akcióikat. Előbb Boros, majd Balogh J. lövése ment kapu mellé. A lila-fehérek letámadása nem ízlett a vendégeknek, így a kunszentmártoni térfélen folyt a játék, de a kapu előtt gyakran hibáztak a lila-fehérek. A félidő közepén Balogh J. lövése még a felső lécen csattant, de ezután a hajrában Simon szép találattal megszerezte a vezetést, majd az apró termetű, fürge Boros növelte az előnyt.
    Fordulás után az egykori viharsarki edző, Vígh Tibor által dirigált Szolnok megyeiek kettős cserével próbáltak frissíteni. Ez használt is, mert a rutinos Ludasi jól irányította társait, így a vendégek támadóbb felfogásban játszottak, de csak szögletekig jutottak. A félidő közepén Csipkar bődületes kapufája után a labda nem jutott a gólvonalon túlra, de ettől függetlenül ebben a játékrészben is a hazaiak veszélyeztettek többet.
    Összességében az első félidőben jó teljesítményt nyújtó, a nyáron alaposan átalakult fiatal lila-fehér együttes, amely a kapu előtt határozottabb volt, megérdemelten szerezte meg a győzelmet a lelkes vendégek ellen.
    A búcsúzó Hidasi Gyula játékvezető jól vezette az összecsapást.

    Paróczai Sándor: - Örülök a győzelemnek és a jó játékvezetésnek. Kétarcú volt a csapatunk, az első félidőben jól játszottunk, ám a szünet után a nagy meleg több játékosunkat megfogta, ennek ellenére nem forgott veszélyben a sikerünk.
    Vígh Tibor: - Az első félidőben megilletődöttek voltunk, jogosan szerzett kétgólos előnyt a Békéscsaba. Fordulás után a cseréknek köszönhetően feljavultunk, kiegyenlítettebbé tettük a játékot, de gólt nem tudtunk elérni, így a békéscsabaiak győzelme megérdemelt

    1. Békéscsaba 1 1 - - 2-0 3
    ...
    7. Kunszentmárton 1 - - 1 0-2 -

    Békés Megyei Hírlap 2000. augusztus 7. ; Futballévkönyv 2001 I.