magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpest FC 0 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.04.15, 09:46
    Budapest, 2000. április 15., szombat (MTI) - Ha a korábbi évekhez hasonló véres összecsapásra nem is került sor az Üllői úton a Ferencváros-Újpest PNB-s labdarúgó-mérkőzés előtt, azért a rendőrség nem tölthette tétlenül délutánját.

    A több száz ferencvárosi drukker már 3 órától a metró aluljáróban várakozott a körülbelül kétezer újpesti drukkerre.

    A vendégcsapat hívei külön metrójárattal, röviddel 4 óra után meg is érkeztek a népligeti megállóhoz, s nem éppen békés hangulatú utazásuk következménye a szerelvényekben okozott tetemes kár volt.

    A lila-fehér szurkolók szinte szétverték azokat a metrókocsikat, amelyekkel az Üllői útra érkeztek, az utastérben és az állomáson is üvegszilánkok hevertek mindenütt, a kocsikban felhasított ülések jelezték a vandalizmust.

    A rendőrök és a kommandósok hatalmas erőkkel vonultak fel, így sem tudták megakadályozni a verekedést, amelynek nyomán az egyik lila-fehér szurkolót - akiből folyt a vér - az Üllői úti székházban kellett elsősegélyben részesíteni, és - mint nemhivatalos forrásból megtudta a távirati iroda tudósítója - a fiatalembert kórházba kellett szállítani.

    Meg nem erősített, rendőrségi körökből származó információk szerint néhány kisebb incidensre és egy-két előállításra került sor 16 és 17 óra között.

    A mérkőzés előtt a lelátón az újpesti táborból lila füstbombák ereszkedtek a levegőbe, és a két tábor, mintegy 50 m-es távolságból farkasszemet nézve, durván szidalmazta egymást. Igaz, ekkor már az összecsapás nyomán jobbára csak a törött ablakok és az üvegtörmelékek jelezték a népligeti metróállomáson, s a környékén.

    A feszült hangulat a mérkőzés megkezdése után is folytatódott és Ábrahám játékvezetőnek már a 4. percben meg kellett szakítania a játékot, mert mindkét csapat "szurkolói" különböző tárgyakat dobáltak be a pályára.

    A két tábor között a rendőrség rendkívüli erőkkel vonult fel. Közben Ábrahám, miután a gyepszőnyeget megtisztította, engedélyezte a mérkőzés folytatását, de a 8. percben még kiszámíthatatlan és megjósolhatatlan volt: milyen atrocitások várhatók még a találkozón, illetve a mérkőzés lefújását követően.

    Labdarúgó PNB, 27. forduló:

    Ferencvárosi TC-Újpest FC 0-0
    Üllői út, 12 000 néző, V: Ábrahám
    sárga lap: Nagy N. (89.), illetve Dvéri (50.)

    Ferencváros:
    Szűcs L. - Crnomarkovic, Lakos, Nagy N. - Halgas, Csoknay, Bárányos (Rob, 78.), Vén, Füzi - Horváth P., Tóth M.

    Újpest:
    Bíró - Tamási, Kozma, Kiskapusi - Jenei (Kovács B., 83.), Szlezák, Pető, Dvéri (Terjék, 62., Waltner 77.), Lőw - Kovács Z., Tóth N.

    3. perc: Bárányos 22 m-es, a jobb felső sarokra tartó szabadrúgását Bíró remek vetődéssel ütötte szögletre.
    32. perc: Petőt buktatták a zöld-fehérek kapujától 17 m-re. A megítélt szabadrúgást Tóth N. a jobb felső sarokra csavarta, Szűcs L. nagy bravúrral ütötte ki a labdát a mezőnybe.

    Az Üllői út stadion lelátóján az indulatok a mérkőzés szünetében sem csillapodtak. Miután a rendőrkordont nem tudta áttörni a ferencvárosi "szurkolók" egy csoportja, ezért a létesítményen mellett felsorakozó rendőrökön igyekezett bosszút állni.

    A sajtóterasz alatti tribünről az utcán sorakozó rendőröket vették célba, minden kezük ügyébe kerülő tárggyal dobálták, s emellett még köpködték is az egyenruhásokat.

    A rendet végül a kommandósok állították helyre, akik a megvadult tömegből néhány szurkolót kiemeltek, és megbilincselve vezették őket ki a stadionból.
    47. perc: Pető 18 m-es lövése már-már gólnak látszott, de Szűcs L. szögletre spárgázta a labdát.
    55. perc: Bárányos 17 m-es lövése csak centiméterekkel kerülte el az újpesti kapu jobb sarkát.

    Egyik csapat sem örvendeztette meg a közönségét bátor támadójátékkal, tehát más eredmény nem is születhetett, mint gólnélküli döntetlen. A "szurkolj, ne háborúzz" kampány a két csapat híveinek körében ezúttal is süket fülekre talált.

    Miután a ferencvárosi keménymag még a mérkőzés lefolyása után 40 perccel is a stadion előtt várta az újpesti tábort, a rendőrség kordont húzott, és eltávolította a tömeget a népligeti aluljáró környékéről.

    Így megteremtették a 2000 vendégdrukker szabad elvonulásának feltételeit, de távozásuk így sem volt egyszerű. A korábbi ütközet során ugyanis az aluljárót füstgázzal fújta tele a rendőrség és vízágyukat is be kellett vetnie.

    Lasz Györgytől, a biztosításért felelős IN-KAL Security vezetőjétől az MTI megtudta, hogy a rendőrség több szurkolót is őrizetbe vett a mérkőzés előtt és alatt is.

    A biztonságiak még a találkozó alatt is 20 füstbombát koboztak el a szurkolóktól.

    Hatvan perccel a találkozó lefújását követően még mindig több száz rendőr biztosította a helyszínt, csak 20 óra körül adtak parancsot a helyszínen tartózkodóknak az elvonulásra.

    MTI
     
  2. avatar: magyarfutball.hu