magyarfutball.hu

Újpest FC - Dunaferr SE 0 : 3* 17:30 * megállapított eredmény

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.03, 10:25
    Budapest, 2000. március 3., péntek (MTI) - Labdarúgó PNB, 19. forduló:

    Újpest FC-Dunaferr SE 0-1, félbeszakadt
    Megyeri út, 3000 néző, V: Bede

    gólszerző: Zavadszky (43. - 11-esből)
    kiállítva: Szlezák (43.), Tamási (44.), Kovács B. (44.)
    sárga lap: Waltner (15.), Tóth N. (25.), Szlezák (41., 43.)

    Újpest:
    Bíró - Kiskapusi, Szlezák, Tamási, Lőw - Kovács B., Dvéri, Zimmermann, Tóth N. - Kovács Z., Waltner

    Dunaferr:
    Rabóczki - Molnár, Salamon, Éger, Kóczián - Zavadszky, Ja:kl, Komódi, Rósa - Tököli, Orosz

    2. perc: Komódi 25 m-es szabadrúgását Bíró bravúrral tenyerelte szögletre.
    28. perc: Dvéri 22 m-es lövése megpattant Rabóczki előtt, de a kapus így is magabiztosan hárított.
    43. perc: A Dunaferr végzett el szabadrúgást a félpályától, Salamon ívelése a 16-oson belülre szállt, Orosz ment fel fejelni, s mögötte felugró Szlezák kézzel ért a labdához. Bede 11-est ítélt, majd a reklamáló Szlezákot - második sárga lapjáért - kiállította. A megítélt büntetőt Zavadszky a jobb sarokba lőtte (0-1).
    44. perc: A szögletzászlóhoz kisodródó Komódit Tamási durván felvágta, ezért Bede játékvezető őt is azonnal kiállította. A bíró ezt követően a reklamáló Kovács B.-t is piros lappal büntette, s az újpesti vezetőedzőt, Várhidi Pétert is elküldte a pálya széléről az öltözőbe. A lelátóról a szurkolók különböző tárgyakat - követ is -dobáltak be a pályára, ezért Bede játékvezető félbeszakította a találkozót.

    Budapest, 2000. március 3., péntek (MTI) - Kőszegi Géza, az MLSZ fegyelmi bizottságának elnöke a félbeszakadt Újpest FC-Dunaferr PNB-s labdarúgó-mérkőzésről az MTI-nek így nyilatkozott: ilyen esetben vagy a vétlen csapat kapja meg a három pontot 3-0-ás gólkülönbséggel vagy újra kell játszani a találkozót.

    - A fegyelmi bizottságnak azt kell megvizsgálnia, hogy kinek a hibájából szakadt félbe a találkozó - jelentette ki. - Ha a csapato
    nem hibásak az ügyben, akkor rendelünk el újrajátszást, ellenkező esetben a vétlen együttes kapja meg a pontokat.

    Kőszegi hozzátette: a játékvezetőnek joga van félbeszakítani a mérkőzést, ha nézőtéri rendbontás vagy bármilyen más külső tényező veszélyezteti a biztonságos lebonyolítást.

    - Valószínűleg jövő pénteken rendkívüli fegyelmi tárgyaláson foglalkozunk ezzel az esettel, ahol a játékvezetői jelentés ismeretében azt fogjuk megvizsgálni, hogy az Újpest FC csapata felelősságre vonható-e a botrányért - hangsúlyozta.

    Utoljára 1994. október 1-én szakadt félbe élvonalbeli bajnoki mérkőzés a legmagasabb osztályban: a Debrecen-Vasas találkozót Hartmann Lajos játékvezető a 84. percben szakította félbe a találkozót, mert egy szotyolás zacskóval megdobták Márton Sándor partjelzőt.

    A pontokat 3-0-ás gólkülönbséggel a Vasas kapta meg.

    A mérkőzés lefújását követően Kovács Zoltán, az Újpest csapatkapitánya a következőket mondta az utolsó, harmadik újpesti kiállításról, amikor Kovács Balázst küldte le a bíró a pályáról:

    - Megkérdeztem Bedétől, miért állította ki Balázst, erre a bíró azt felelte: "nekem egy 20 éves gyerek ne mondja, hogy rohadt csaló vagyok".

    Közben a mérkőzés MLSZ-ellenőre, Csiki Károly, a szövetség szervezési osztályának vezetője a bírói öltözőbe vonult. Az MTI kérdésére csak annyit közölt: mind a játékvezetőt, mind a segítőit kővel dobálták meg, ezért a játékvezető nem tehetett egyebet, mint hogy - a szabályok értelmében - véget vetett a találkozónak. Az ügyben - tette hozzá - az MLSZ fegyelmi bizottsága várhatóan kedden hoz döntést.

    A Megyeri úti klubház mellett is forrtak az indulatok, többek között kövekkel bedobták a bírói öltöző ablakait. A rendőrség 10 perces huza-vonát követően a szurkolókat a kordonon kívül terelte, és ekkor már többé-kevésbé helyre állt a rend. Nem így az öltözőfolyosón. A dunaújvárosiak szerint Várhidi Péter, az Újpest vezetőedzője megráncigálta Zavadszky haját és az egyébként súlyosan sérült Komódit is lökdösni kezdte.

    Egervári Sándor, a Dunaferr vezetőedzője az incidensről nem volt hajlandó nyilatkozni, csupán annyit mondott: "Mi futballozni jöttünk a Megyeri útra, sajnálom, hogy ez lett belőle".
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.01.28, 18:07 (szerk.: 2018.06.03, 10:14)
    A találkozó 0-1-es állásnál a 45. percben félbeszakadt, a szövetség 3-0-ás gólkülönbséggel a Dunaferr javára írta a 3 pontot.