magyarfutball.hu

Újpest FC - MTK-Hungária FC 1 : 1 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.09.13, 15:50
  Budapest, 1999. november 30., kedd (MTI) - A labdarúgó PNB 1. fordulójából elmaradt mérkőzésen:

  Újpest FC-MTK Hungária FC 1-1 (1-1)

  Megyeri út, 1500 néző, V: Szabó Zs.
  gólszerzők: Terjék (6.), illetve Illés (24.)
  kiállítva: Buzsáki (73.), Halmai (89.)
  sárga lap: Pető (5.), Kovács B. (35.), Terjék (58.), illetve Buzsáki (30., 73.), Halmai (61., 89.)

  Újpest:
  Bíró - Jenei, Szlezák, Kiskapusi, Lőw - Kovács B., Pető, Szélesi, Tokody - Terjék, Kopunovics

  MTK:
  Babos - Komlósi, Kuttor, Szamosi (Buzsáki, 22.), Elek - Fehér Cs., Erős, Halmai, Illés - Madar, Kenesei K. (Egressy, 82.)

  3. perc: Erős 18 m-ről fordulásból váratlanul lőtt, labdája a bal kapufáról vágódott az alapvonalon túlra.
  6. perc: Pető remek ütemben ugratta ki Terjéket, aki a kifutó Babos mellett laposan a kapu közepébe lőtt (1-0).
  16. perc: Bíró kirúgása után Szamosi lyukat rúgott a félpályánál, Terjék egyedül törhetett kapura, de kissé kisodródott, és 14 méterről a bal sarok mellé gurított.
  24. perc: Jobb oldali szögletet követően Halmai továbbcsúsztatta a labdát, s Illés közvetlen közelről a kapuba talált. (1-1).
  46. perc: Kiskapusi keresztlabdájával Terjék ugrott ki, a 16-osról lőtt, s a labda csak centiméterekkel kerülte el Babos kapujának bal alsó sarkát.
  67. perc: Buzsáki keverte meg az újpesti védelmet, labdája a védőkről Illés elé pattant, aki 10 m-ről, nagy helyzetből az égbe lőtt.
  73. perc: Az előretörő Kovács Balázst Buzsáki letalpalta, a vétkes megkapta második sárga lapját, majd a pirosat.
  89. perc: A 16-os előtt cselezgető Terjéket Halmai felvágta, neki ezért neki is kiosztotta a második sárga lapot Szabó Zs. játékvezető és leküldte a pályáról az MTK válogatott játékosát.

  Bár az MTK végig mezőnyfölényben játszott, helyzetei alapján a rendkívül lelkesen és fegyelmezetten futballozó Újpest közelebb állt a győzelemhez.
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2018.09.13, 15:35 (szerk.: 2018.09.13, 15:36)
  Budapest, 1999. augusztus 6., péntek - Mégis októberben játsszák le a labdarúgó PNB első fordulójában elhalasztott ÚTE-MTK mérkőzést, pedig az MLSZ versenybizottsága pénteken délelőtt még arról értesítette a klubokat, hogy a találkozót az eredeti időpontban, azaz augusztus 7-én szombaton kell megrendezni - derült ki az Újpest és az MTK pénteki közös sajtótájékoztatóján. Kovács Attila MLSZ-elnök ugyanis felülbírálta a versenybizottsági döntést.

  A két együttes aktuális nemzetközi kupaszereplése (Croatia-MTK BL-selejtező szerdán és Vojvodina-ÚTE UEFA Kupa-selejtező csütörtökön), továbbá az Újpest Megyeri úti stadionjának felújítása miatt megegyezett az első fordulóbeli összecsapás elhalasztásáról, és ezzel kapcsolatban egy héttel ezelőtt kérvényt juttatott el az MLSZ-hez. A szövetség versenybizottsága pénteken délelőtt értesítette telefonon a klubokat, hogy az összecsapást szombaton meg kell tartani.

  Ez a csapatok számára megvalósíthatatlannak tünt, mivel az Újpest játékosai jelenleg edzőtáboroznak, az MTK labdarúgói pihenőnapjukat töltik, az ÚTE stadionját pedig 24 óra alatt nem lehetett volna előkészíteni a találkozóra.

  Az MTK és az Újpest vezetőinek pénteken kora délután sikerült felvenni a kapcsolatot Kovács Attila MLSZ-elnökkel, aki egyeztetett a szövetség elnökségével, és röviddel 17 óra előtt közölte a végső döntést: elfogadták a halasztási kérelmet, mérkőzés októberben.

  MTI