magyarfutball.hu

Diósgyőri FC - Budapesti VSC-Zugló FC 2 : 1 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.01.22, 14:46
    Diósgyőr, 1998. november 28., szombat (tud.) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 17. fordulójában:

    Diósgyőri FC - BVSC-Zugló FC 2-1 (0-1)
    Diósgyőr, 8000 néző, V: Varga S.

    gólszerzők: Egressy (50.), Szabados (93.+), illetve Bajics (29.)
    sárga lap: Szaszovszki (33.)
    piros lap: Szaszovszki (85.)
    csere: Szabó T. helyett Kákóczki (67.), Búzás helyett Szabados (79.), illetve Bajics helyett Szilágyi (65.), Kiss helyett Bozsik (81.)
    jók: Téger, Kuttor, Kovács, Egressy, illetve Koszta, László, Vincze Z., Brovcsenko


    Diósgyőr:
    Nota - Téger, Földvári, Kuttor, Kovács - Túróczi, Farkas J., Szabó T., Búzás - Kulcsár, Egressy

    BVSC:
    Koszta - László - Resko, Vincze Z., Szaszovszky - Polonkai, Brovcsenko, Pomper, Csillag - Kiss, Bajics

    A pályamunkások egész délelőtt a pálya rendbehozatalán fáradoztak, ennek ellenére hófoltoktól tarkított, sáros talajon kezdődött a mérkőzés. A hazaiak azonnal kapuja elé szögezték a vasutasokat és egyre-másra vezették támadásaikat. A 12. percben Búzás 8 m-ről a bal sarok mellé lőtt. Nem sokkal később Egressy lépett ki a balösszekötő helyén, lapos lövését Koszta biztosan hárította.

    A 17. percben Farkas J. 13 m-ről laposan célozta meg a kaput, Koszta ezúttal is a helyén volt. A vendégek csak szórványos támadásokkal veszélyeztettek, a 19. percben kis híján gólt szereztek. Csillag szöglete után kavarodás támadt a kapu előtt, végül Polonkai 6 m-ről leadott lövése a védőkről pattant a mezőnybe. A 24. percben Brovcsenko 24 m-ről célozta meg a bal sarkot, Nota azonban vetődve tisztázott.

    A 29. percben vezetést szereztek a vendégek. Polonkai a bal oldalról keresztbe passzolt, Brovcsenko egyből a jobbösszekötő helyén felbukkanó Bajics elé tálalt, és a csatár 10 m-ről, laposan a kapu bal oldalába helyezett (0-1).

    A 37. percben Kulcsár egyenlíthetett volna, ám addig forgolódott, amíg gyengén lőtte meg a labdát és Kosztát találta telibe.

    A diósgyőriek jelentős mezőnyfölényben játszottak, ám minden kísérletük fennakadt a rendkívül szervezetten és fegyelmezetten játszó zuglói védelmen.

    A szünet után szinte azonnal egyenlített a Diósgyőr. Az 50. percben Búzás jobbról ívelte a kapu elé a labdát, amely átszállt a védők fölött, a szabadon hagyott Egressy 4 m-ről a kapu közepébe helyezte (1-1).

    A 70. percben Szilágyi futott el a jobb oldalon, beadását követően Farkas 6 m-ről csaknem saját kapujába fejelte a labdát. A fokozódó diósgyőri rohamok nem vezettek eredményre, ugyanis a vendégek lelkesen védték kapujukat. A 82. percben Túróczi Kulcsártól kapott jó átadást, beadása lecsúszott a lábáról, a labda a jobb kapufáról perdült kifelé.

    A 85. percben Szaszovszki fölöslegesen kézzel ért a labdához, ezért megkapta második sárga lapos figyelmeztetését, amely után a kiállítás sorsára jutott.

    A 93. percben siker koronázta a hazai erőfeszítéseket. Egressy futott el a bal oldalon, a kapu elé lőtt, és a becsúszó Szabados közelről a bal alsó sarokba helyezett (2-1.)

    A Diósgyőr végig nyomasztó mezőnyfölényben játszott, de sokáig nem bírt a jól tömörülő és szervezetten védekező vendégvédelemmel. A hosszabbítás azonban meghozta a megérdemelt győzelmet jelentő második gólt.

    MTI