magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Budapesti VSC-Zugló FC 0 : 0 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.01.30, 16:20
    Budapest, 1998. november 1., vasárnap (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 13. fordulójában:

    III. Kerület FC - BVSC-Zugló FC 0-0
    Hévízi út, 300 néző, V: Arany

    sárga lap: Metzger (31.), illetve Reskó (22., 66.), Brovcsenko (29.), Szaszovszky (48.)
    piros lap: Reskó (66.)
    csere: Kecskés helyett Schultz (69.), Bencze helyett Wukovics (72.), illetve Aubel helyett Szegletes (a szünetben), Polonkai helyett Csillag (65.), Kiss helyett Szilágyi (88.)
    jók: Kun - a mezőny legjobbja, Lendvai, Tordai, illetve Koszta

    III. Kerület:
    Lippai - Gáspár, Varga, Metzger - Kovács, Tordai, Kecskés, Kun - Vincze G. - Lendvai, Bencze

    BVSC:
    Koszta - László - Vincze Z., Reskó, Bondarenko - Polomkai, Brovcsenko, Szaszovszky, Füzi - Aubel, Kiss

    A mérkőzés előtt félórával eldőlt, hogy nem szerepelhet a III. ker. FC ellen Détári Lajos, a BVSC-Zugló FC ötszörös világválogatott labdarúgója. A BVSC-vezetői az utolsó pillanatig tartották a kapcsolatot a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, ahonnan Kovács Attila elnök aláírásával fax érkezett, mely szerint az MLSZ nem engedélyezte a 35 éves játékos pályára lépését.

    A csapatok rendkívül mély, eső áztatta pályán kezdték meg a mérkőzést, ami erősen rányomta a bélyegét a játékra. A hazaiak alkalmazkodtak jobban a csúszós talajhoz és mezőnyfölénybe kerültek. Az óbudai játékosok sorra alakítottak ki gólhelyzeteket, míg a vendégek alig lépték át a félpályát.

    A 15. percben Kun cselezte be magát a 16-oson belülre, ahol rálépett a labdára, ezzel becsapta védőjét - aki elcsúszott mellette -, Lendvai gólhelyzetbe került, de 6 méterről a jobb kapufát találta telibe. A 22. percben Kecskés 20 méteres, ballábas lövését Koszta hárította. Öt perccel később Bencze ugratta ki Lendvait, aki 15 méterről centiméterekkel a zuglói kapu mellé csavart.

    Öt perccel a félidő lefújása előtt óriási gólhelyzetet hagyott ki a Kerület: Kun kiugratása után Tordai a 16-oson belül jobbal átvette a labdát, lerázva ezzel őrzőjét, majd ballal megcélozta a bal alsó sarkot, de Koszta ezúttal is a helyén volt.

    Óriási BVSC-helyzettel kezdődött a második játékrész, de Kiss I. senkitől sem zavartatva, 2 méterről az óbudai kapu fölé lőtt. Az 57. percben Tordai kísérelte meg bevenni Koszta kapuját, de 20 méteres lövése után megcsúszott a sáros talajon a labda és a kapufa mellé szállt.

    Lippainak, a hazaiak kapusának a 62. percben akadt először védenivalója, ekkor nagy bravúrral hárította Reskó erős, 15 méteres lövését. A 66. percben megfogyatkozott a rendkívül durván futballozó BVSC: a második sárga lapját begyűjtő Reskónak Arany játékvezető felmutatta a piros lapot. Egy perccel később Kun 22 méterről, kapásból, félfordulattal lőtt kapura, de Koszta kitornászta a léc alá tartó labdát.

    A találkozó utolsó negyedórájára teljesen beszorult a vendég BVSC, a hazaiak térfelére csak Koszta kirúgásai után került a labda. A 84. percben Arany játékvezető nem ítélt 11-est a Kerület javára, amikor Koszta elütötte a kapura törő Lendvait.

    A vendégekre nézve hízelgő a 0-0-ás végeredmény, hiszen a zuglóiak két helyzetet alakítottak ki a mérkőzésen, míg a hazaiak akár többgólos győzelmet is arathattak volna.