magyarfutball.hu

Zalahús-Zalaegerszegi TE FC - Nyírség-Spartacus FC 1 : 0 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.01.31, 12:15 (szerk.: 2019.01.31, 12:15)
    Zalaegerszeg, 1998. október 24., szombat (tud) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 12. fordulójában:

    Zalahús ZTE FC - Nyírség-Spartacus FC 1-0 (0-0)
    Zalaegerszeg, 10 000 néző, V: Arany

    gólszerző: Kámán (96.+)
    sárga lap: Molnár B. (43.), Szabó II (49., 80.), illetve Kondora (31., 55.)
    piros lap: Szabó II (80.), illetve Kondora (55.)
    csere: Babati helyett Casoltan (46.), Németh helyett Kámán (69.), Szőke helyett Tóth Z. (97.), illetve Novák helyett Göncz (57.), Sira helyett Kirchmayer (71.)
    jók: Arany, Csóka, Kámán, illetve Cseleszky, Czap, Ács

    Zalaegerszeg:
    Vlaszák - Molnár B., Csóka, Filó - Babati, Szabó II., Arany, Németh - Sebők, Ferenczi, Szőke

    Nyíregyháza:
    Celeszki - Czap, Szatke, Ács, Kiss - Karkusz, Sira, Kondora, Szabó A. - Novák, László

    Hazai mezőnyfölény jegyében teltek az első percek, de a zalaiaknak nem sikerült gólhelyzetet kialakítaniuk a vendégek kapuja előtt. A 9. percben Sebők 25 méteres szabadrúgását biztosan fogta Celeszki. A 11. percben Szabó II. 29 méteres lövése szállt a léc fölé.

    A ZTE-nek nem ízlett a szabolcsiak kemény védekezése, és így a hazaiak támadásai meddőnek bizonyultak. A 20. percben Ferenczi fordult le védőjéről, de 16 méteres lövését biztosan védte a vendégek kapusa. A nyírségiek a 23. percben veszélyeztettek először, ekkor Novák 24 méteres labdája Vlaszák ölében landolt.

    A 30. percben Ferenczi visszagurított labdáját Szőke 17 méterről bombázta kapura, a vendégek kapusa a jobb felső sarok elől ütötte szögletre a labdát. A 37. percben Szabó A. beadása az ötösön százszázalékos helyzetben találta Kisst, akit úgy meglepett a lehetőség, hogy a kapu fölé lőtt.

    Fordulás után a 48. percben Szabó II 28 m-es lövését ütötte a léc fölé a vendégek kapusa. Az 55. percben Kondora lerántotta a félpályánál Aranyt, megkapta második sárga lapját, majd ezután a pirosat is.

    Az 58. percben Szabó II 28 m-ről bombázott a bal alsó sarok mellé. A kiállítást követően nagy mezőnyfölénybe került a ZTE, de a vendégek hősiesen védekeztek. A 75. percben Sebők adott be jobbról, de Kámán a kapu torkában elhibázta a lehetőséget. A 80. percben Szabó II rántotta le Szabó A.-t, a nyíregyháziak középpályását, s a hazai játékos is piros lapot kapott.

    A 82. percben majdnem megszerezte a vezetést a nyírségi csapat, Novák 18 m-es lövését azonban hárította Vlaszák. A 96. percben egy jobb oldali beadást követően Kámán elé került a labda, aki két védőt kicselezve 5 m-ről gurított a kapu közepébe (1-0).

    Alacsony színvonalú, csapkodó játékot hozó találkozón a nyírségiek végig hősiesen védekeztek, a ZTE meg sem tudta közelíteni az elmúlt fordulókban mutatott jó játékát, a hazaiak végül szerencsés győzelmet arattak.

    MTI