magyarfutball.hu

Újpest FC - Siófok FC 2 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2019.02.10, 12:39
  Budapest, 1998. július 25., szombat (MTI) - Újpesten az Újpest-Siófok bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt lezúduló nagymennyiségű eső miatt a mérkőzés kezdését elhalasztották, így az összecsapás 33 perces csúszással kezdődött.

  A labdarúgó Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 1. fordulójában:

  Újpest FC - Siófok FC 2-1 (0-0)
  Megyeri út, 6000 néző, V: Arany

  gólszerzők: Sebők (72.), Kovács Z. (93.), illetve Szabó Z. (47.)
  sárga lap: Sebők (93.), illetve Márkus (89.)
  csere: Kvasz helyett Kopunovics (43.), illetve Szabó Z. helyett Márkus (69.), Ördög helyett Felföldi (88.), Pest K. helyett Kasza (91.)
  jók: Sebők, illetve Ördög, Szabó Z.

  Újpest:
  Bíró - Sebők - Kiskapusi, Tamási - Kvasz, Pető, Fehér, Tóth N. - Herczeg, Kovács Z., Korsós

  Siófok:
  Posza - Szabadi - Juhász, László - Pest K., Kovács B., Győri, Sallai, Perger - Ördög, Szabó Z.

  Az eső miatt felázott pálya javítása félórával késleltette a találkozó kezdetét. A hazai Újpest kezdett jobban. A 4. percben Korsós bal oldali beadását Kovács Z. fejelte 6 méterről kapura, ám a labda kipattant a siófoki kapu jobb kapufájáról.

  A félidő közepéig továbbra is a hazai együttes irányította a játékot, ám ezt követően valamelyest kiszabadult a szorításból a Siófok és több gyors ellentámadást is vezetett. A 31. percben újpesti les miatt állította meg a játékot Arany játékvezető, az ítéletet vitató szurkolók pedig egy ismeretlen tárggyal megdobták Farkas partjelzőt. Arany átadta a tárgyat Varga Sándor tartalék játékezetőnek, majd folytatódott a mérkőzés.

  A 40. percben egy siófoki szögletet követően Perger átadását Sallai 15 méterről kapura lőtte, a labda pedig a vetődő Bíró kapus kezéről a kapu jobb oldalába pattant. Hiába örült azonban a gólszerző, mert Szabó partjelző kissé késve ugyan, de lest jelzett, így Arany érvénytelenítette a találatot.

  A szünetben az újságírók videón megtekintették az esetet. A felvétel bizonyította, hogy a játékvezető jól ítélt.

  A második félidő elején gyorsan vezetést szerzett a vendég Siófok: a 47. percben Ördög a jobb oldalon indulhatott az újpesti kapu felé, majd a 16-os magasságából középre ívelt, ahol az érkező Szabó Z. 5 méterről a kapu közepébe továbbította a labdát (0-1).

  A gól meghozta a siófoki játékosok önbizalmát, s a vidékiek több gyors ellentámadással is veszélyeztetni tudtak. A 65. percben egy ilyen támadás végén Szabó Z. 16 méteres lövését kellett bravúrral védenie Bírónak.

  A 72. percben egyenlített az Újpest: a hátvéd Sebőktől indult a hazai támadás, aki egy kényszerítő után az alapvonaltól 2 méterre, már a siófoki ötösön belül utolérte a labdát és éles szögből talált Posza kapujába (1-1).

  Változatos játékkal telt el az utolsó tíz perc, amelyben a Siófok újabb lesgólt szerzett. Történt, hogy a 84. percben Ördög beadását a kapuval szemben 5 méterre álló, csereként beállt Márkus az újpesti hálóba továbbította, ám Farkas partjelző lest intett, így az Újpest megmenekült az újabb vendéggóltól.

  A 93. percben megszerezte a győztes találatot a hazai csapat. Ekkor Herczeg beadásába Kovács Z. az ötösön állva belepiszkált, így a játékszer a siófoki kapu bal alsó sarkába került.

  A vizes, mély talaj ellenére jó iramú mérkőzésen a szerencsésebb Újpest szerezte meg a három bajnoki pontot.