magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Videoton FC Fehérvár 4 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.12.19, 19:18
    Békéscsaba, 1998. április 25. szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 27. forduló:

    Békéscsabai EFC - Videoton FC Fehérvár 4-0 (2-0)
    Békéscsaba, 4000 néző, V: Juhos

    gólszerzők: Fazekas (8.), Raducu (20.), Kerényi (52.), Czipó (79.)
    sárga lap: Dobi (2.), Fazekas (35.), illetve Györök (7.), Domján (21.), Tóth A. (51.)
    cserék: Vörös helyett Kasik (64.), Fülöp Z. helyett Kovács (78.), Dobi helyett Pozsár (82.), illetve Miklós Z. helyett Pálfy (46.), Waltner helyett Róth (54.), Takács helyett Csordás (68.)
    jók: Raducu, Sándor, Fazekas, Kerényi, Belvon, illetve Dvéri,
    Schindler

    Békéscsaba:
    Vámos - Raducu, Czipó, Sándor - Fazekas, Vörös, Kerényi, Valentényi, Dobi - Belvon, Fülöp Z.

    Videoton:
    Mitring - Tóth - Schindler, Szabó B. - Takács, Györök, Domján, Dvéri, Schneider - Waltner, Miklós Z.

    A csabaiak a nyolcadik percben megszerezték a vezetést. Belvon, Kerényi és Fazekas volt a labda útja, a középpályás nyolc méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). A gól megnyugtatta a hazaiakat, a vendégek pedig a támadásokra összpontosítottak. A 18. percben Waltner váratlanul 20 méterről lőtt, de Vámos szögletre ütötte a labdát. A 20. percben bal oldali szöglet után Belvon 17 méterről a késlekedő Mitring mellett a bal sarokba lőtt (2-0). A 32. percben Valentényi 19 méteres lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Két perc múlva Belvon 18 méteres bombája a jobb kapufa mellett suhant el.

    A Videoton kezdett erősebben, az 52. percben azonban Kerényi befejelte a hazaiak harmadik gólját (3-0). A tetemes előny megviselte a vendégeket, de még ekkor sem adták fel, támadtak, nem sok eredménnyel. A 60. percben Róth óriási helyzetből a kifutó Vámosba lőtt.

    Ahogy telt az idő, a vendégek egyre jobban beletörődtek a megváltoztathatatlanba. A 79. percben Kovács nagy partdobása után Czipó közelről fejjel a kapuba csúsztatta a labdát (4-0).

    A kiesési rangadón nagy elszántsággal küzdött mindkét csapat. A vendégek mezőnyben ügyesen adogattak, de gólhelyzetet nem tudtak kidolgozni. A csabaiak viszont helyzeteiket értékesítették, kiütéses győzelmükhöz kétség sem fér.

    MTI
     
  2. avatar: bbsz
    2016.05.09, 16:59 (szerk.: 2021.01.23, 20:35)
    Az első nagy gólkülönbségű győzelem
    Békéscsabai Előre FC - Videoton FC Fehérvár 4-0 (2-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 4000 néző
    V.: Juhos (Márton S., Cserna)
    Békéscsaba: Vámos 6 — Raducu 6 — Czipó 6, Sándor 6 — Fazekas 6, Vörös 5, Dobi 6, Kerényi 7, Valentényi 5 — Belvon 7, Fülöp Z. 5. Edző: Pásztor József
    Videoton: Mitring 4 — Tóth A. 4 — Schindler 5, Szabó B. 4 — Takács 5, Dvéri 6, Domján 4, Györök 5, Schneider 5 — Waltner 4, Miklós Z. 4. Edző: Csongrádi Ferenc
    Csere: Miklós helyett Pálfi (4) a szünetben, Waltner h. Róth (5) az 54., Vörös h. Kasik (-) a 64., Takács h. Csordás (-) a 68., Fülöp Z. h. Kovács K. (-) a 78., Dobi h. Pozsár (-) a 82. percben.
    Gólszerző: Fazekas a 8., Raducu a 20., Kerényi az 52., Czipó a 79. percben.
    Sárga lap: Dobi (Domján felvágásáért) a 2., Györök (Kerényi felrúgásáért) a 7., Domján (Kerényi akasztásáért) a 21., Fazekas (Dvéri lábát összeakasztotta) a 35., Tóth A. (reklamálásért) az 51. percben.
    Szögletarány: 1:2 (1:1)

    Egyperces gyászszünet előzte meg a találkozót Deák Ferenc örökös gólkirály emlékére, valamint Szula István, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség elnökének tiszteletére.
    8. perc: Belvon egy remek csel után a bal szélről, az alapvonal közeléből beadott, Fülöp Z. elvétette a labdát, de ez így volt jó, mert Kerényi azonnal jobbra tolhatta Fazekasnak, aki nyolc méterről, laposan, futtából a hosszú sarokba lőtt, 1-0.
    20. perc: Egy bal oldali szögletet Vörös nem a kapu előterébe lőtt, hanem legurított a 16-os bal sarkán álló Belvon elé, aki megcélozta a kaput. A száguldó labdába Raducu belebólintott, amely így a kapu bal oldalában kötött ki, 2-0.
    52. perc: Belvon a 16-os jobb sarkáról beemelt a kapu előterébe egy szabadrúgást, Kerényi a védőket megelőzve, kilenc méterről a bal kapufa tövére fejelt, a labda pedig onnan a hálóba pattant, 3-0.
    79. perc: Az élete első NB I-es mérkőzésén csereként pályára lépő Kovács Krisztián alighogy egy percet töltött a játéktéren, amikor egy óriási bedobást hajthatott végre. A labda Czipó fejére szállt, akinek még felugrania sem kellett, és az ötös sarkáról bebólintotta a kapuba, 4-0.
    kép
    Mitring tornázik, Fülöp Zoltán elől igyekszik megkaparintani a labdát (Fotó: Kovács Erzsébet)

    Két olyan csapat találkozott a Viharsarokban, amelyeken az egy-egy pont semmiképp sem segíthetett a kiesés elleni rangadón. Ennek szellemében léptek pályára a csapatok, mindkét gárda nyílt sisakkal támadott, látszott a huszonkét játékoson, hogy győzelemre törnek.
    A békéscsabaiak az első nagy helyzetüket azonnal értékesítették, és ezzel lépéselőnybe kerültek. Ezután sem álltak vissza a hazaiak, ezért élvezetes és magyar szinten iramos is volt a találkozó.
    A székesfehérváriak kidolgoztak néhány helyzetet, de a csabai védelem és Vámos kapus jól állt a lábán. Belvon jól eltalált lövése, amely Raducu fejéről vágódott a hálóba, megnyugtató előnyhöz juttatta a hazaiakat, egyben felpaprikázta a Videotont, amely csapat fokozatosan enyhe mezőnyfölényt harcolt ki. Ám az idő múlásával egyre kevésbé voltak veszélyesek a kapura. A Békéscsaba viszont stabilan védekezett, és egyre tetszetősebb kontrákat mutatott be.
    A második játékrész elején nagyon beindult a Videoton, de csak a sok futásban nőtt ellenfele fölé. A szilárd csabai védelmet továbbra sem tudták áttörni. A hazaiak okosan igyekeztek tartani a labdát, és abból indították az elöl lévőket.
    Gyorsan esett a csabaiak harmadik gólja, ami után egyre inkább úgy tűnt, hitetlenné válik a Videoton. Egyre kevésbé meggyőzően futballoztak, és mind ritkábban keveredtek be a csabai 16-oson belülre. A harmadik gól a hazaiakat viszont megnyugtatta, akik ezután már játszottak, és egyre több veszélyt okoztak Mitring kapujára. A negyedik gól végképp megpecsételte a vendégek sorsát, a Békéscsaba ilyen arányban is megérdemelten nyert, és alaposan visszavágtak az őszi 5—1-ért.

    Edzői nyilatkozatok
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — A mérkőzés előtt mondtam a játékosoknak, hogy nem örülnék annak, ha a Videoton harcosabb, keményebb és agresszívebb lenne nálunk, s hogy jobban akarják a vendégek a győzelmet. Néhány játékostól eltekintve ezt betartották. Korábban sok meccsen pont fordított volt a helyzet.
    — Hogyan készültetek a Videoton elleni meccsre?
    — Tudtuk, hogy a Videoton alacsonyabb emberekből áll, s éppen ezért sokat gyakoroltuk az edzéseken a bedobásokat, a szögleteket és beíveléseket. Ez most bejött, s úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk, még ha nem is játszottuk túl a Videotont. Hátul jók voltunk, Raducu, Sándor, Czipó és Kerényi jó teljesítményt nyújtottak, és stabil lett a csapat, mivel „levettük” az ellenfél két ékét, Waltnert és Miklóst, valamint a játékszervező Dvérit.
    — Félidőben hogyan láttad az esélyeket?
    — A szünetben örültem, hogy vezetünk 2—0-ra, s különösen az első gól jött lélektanilag a legjobbkor. Mondtam is a csapatnak, hogy most jön a neheze, s ha lehet, még egy gólt kellene elérni, hogy biztossá tehessük a győzelmet. A feladatot megoldottuk, rúgtunk még kettőt is.
    — A mérkőzés előtt valami újat és meglepőt vártál a csapattól. Kirukkoltak ilyesmivel?
    — Igen, azzal, hogy próbálták egymást kisegíteni, hogy ott merték hagyni az őrzött emberüket, s néha megindultak a kapu felé is.
    Csongrádi Ferenc, a Videoton edzője:
    — Tudtuk, hogy mit játszik a Békéscsaba, hogy kemény, agresszív harcmodort fog bemutatni, s lehetett érzékelni, hogy minden szituációban odacsúsztak, odaütöttek, odavágtak, mi pedig nem vettük fel a kesztyűt. Félve játszottunk, nem koncentráltunk eléggé, és játszva akartuk megverni a Csabát, ami ebben a helyzetben nem volt szerencsés. A 4-0 ellenére is azt mondom, nem rosszabb a csapatunk, de mert nem tudtuk felvenni a versenyt a Békéscsaba agresszív játékával, így egyenes következmény a vereség. Csupán két-három emberünk futóteljesítménye és játéka volt értékelhető, a többieké a nullával egyenlő. Ez nem NB I-es szint.
    — Pedig ezzel a csapattal kell megvívniuk a további harcot.
    — Igen, nehéz küzdelmek várnak ránk. Bizony, csak a vak nem látja, hogy milyen gyenge a játékosállományunk. Azonban mi is kifoghatunk egy-egy jó napot. A Békéscsaba elleni nem volt ilyen, s ezért a teljesítményért szégyellem magam néhány játékosom nevében is. A Békéscsabától ízelítőt kaptunk abból, hogy kiélezett helyzetben mit kell csinálni, azaz foggal-körömmel küzdeni, s nem primadonna módon futballozni. Ezzel nem lehet meccset nyerni. Sajnálom, hogy abból, amit én elképzeltem és megbeszéltünk, semmi nem valósult meg a pályán. A két csatárunk még a kapu felé se mert fordulni, sokszor csak visszafelé játszottak, így nem lehet futballozni.
    (Gyurkó Mihály - Jávor Péter)

    15. Békéscsaba 27 7 6 14 22-46 27
    16. Videoton 27 5 8 14 34-46 23

    Békés Megyei Hírlap, 1998. április 27.