magyarfutball.hu

Ecker-Stadler FC - Budapesti VSC-Zugló FC 0 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.01.16, 17:44
    1997. november 8. szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 15. forduló:

    Ecker-Stadler FC - BVSC-Zugló FC 0-2 (0-1)
    Akasztó, 1000 néző, V: Bede

    gólszerző: Bükszegi (25.), Kiss (73.)
    sárga lap: Reskó (55.), illetve Bondarenko (18.)
    piros lap: Schultz (60.), Holló (75.)
    cserék: Nagy S. helyett Varga E. (57.), Hadár helyett Demkovics (65.), illetve Usvath helyett Duró (66.), Kiss I. helyett Aubel (78.)
    jók: Kiri, Kertész, illetve László, Rósa, Kiss

    Kezdőcsapatok:

    Stadler:
    Kiri - Schultz L., Korol, Reskó, Kertész - Kovács Zs., Jeremejev, Nagy S., Molnár Z. - Hadár, Holló

    BVSC:
    Koszta - László - Komlósi, Bondarenko - Rósa, Szín, Csiszár, Usvath, Füzi - Bükszegi, Kiss I.

    - Bízom benne, hogy teljesítem célkitűzésemet, az NB I-ben tudom tartani a Stadlert, amihez azonban feltétlenül erősítenünk kell a téli szünetben - hangoztatta a találkozó előtti sajtótájékoztatón az akasztóiak új vezetőedzője, Bozai Gyula.

    Unalmas játszadozással, pozíciókereséssel teltek a percek, egyik csapat sem kockáztatott, a védekezésre fektette a fő hangsúlyt. A 22. percben végre egy korszerű támadást lehetett látni. Holló húzott el a jobb oldalon, beadására Molnár Z. "repült", 7 m-es fejesét azonban Koszta bravúrosan védte. A 25. percben jött a vasutasok válasza. Kiss balról ügyesen passzolt középre, Bükszegiről megfeledkeztek a hazai védők, így a csatár nyugodtan cselezhette ki Kirit, s guríthatott 7 m-ről az üres kapuba (0-1). Nagyobb sebességre kapcsolt a hazai gárda, Bede játékvezető figyelme viszont lankadt. Kétszer is határozatlannak bizonyult. Először Jeremejev esett nagyot a 16-oson belül, mindenki 11-est várt, vagy sárgalapos figyelmeztetést. Egyik sem következett be. A második alkalommal egy hazaadást követően Koszta sokáig tanakodott, majd hogy elkerülje a gólt, a jobb kapufánál megfogta a labdát. A játékvezető ezt sem vette észre. A másik oldal javára is tévedett Bede játékvezető. Kiss lódulhatott meg egyedül az akasztói kapu felé, amikor két hátra futó védő csúnyán akasztotta. Bede továbbot intett...

    A fordulást követően mindent egy lapra feltéve rohamozott a Stadler. A vasutas védelem azonban biztosan állt a lábán, nem is került veszélybe Koszta kapuja. A 60. percben tökéletesen látta el feladatát Bede, Schultznak mutatta fel a piros lapot, aki Rósát rántotta vissza az akasztói térfél közepén. A 67. percben Kiss lőtt balról, 7 m-ről, éles szögből, Kiri parádésan hárított. A BVSC ügyesen tartotta létszámfölényben a labdát, többször is gyors kontrákat vezettek a kék-sárgák, amelyből az egyik, a 73. percben eredményes is volt. Kiss ügyesen cselezett középen a 16-os vonalánál, majd Kiri mellett lőtt a kapu közepébe (0-2). Bede viszont a továbbiakban is sűrűn tévedett elsősorban a hazaiak kárára. A 75. percben Kovács Zs-t vágták fel durván a vendégvédők, a bíró az egyértelmű szabálytalanságot nem torolta meg, viszont meghallotta Holló sportszerűtlen korholását - s újra villant a piros lap. A 83. percben Rósa futotta le az akasztói védelmet, bal oldali pontos beadásából Csiszár senkitől sem zavartatva, 5 m-ről a bal kapufára lőtte a labdát.

    Gyenge iramú, alacsony színvonalú, roppant gyengén dirigált mérkőzésen a képzettebb játékosokból álló BVSC megérdemelt győzelmet aratott az újra gyámoltalanul játszó Stadlerrel szemben.