magyarfutball.hu

Vasas Danubius Hotels - Diósgyőri FC 2 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.02.24, 18:38
    1997. október 18. szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 13. forduló:

    Vasas Danubius Hotels - Diósgyőri FC 2-1 (2-1)
    Fáy utca, 3000 néző, V: Arany

    gólszerzők: Herczeg (13.), Galaschek (27.), illetve Varga S. (37.)
    sárga lap: Galaschek (15.), Aranyos (43.), illetve Varga (61.)
    cserék: Pál helyett Kuntic (77.), illetve Nagy S. helyett Téger (a szünetben), Jakab helyett Domokos (72.)
    jók: Herczeg, Szilveszter, illetve Varga

    Kezdőcsapatok:

    Vasas:
    Végh - Mónos, Geress, Juhár, Aranyos - Herczeg, Szilveszter, Galaschek, Gricajuk - Hámori, Pál

    Diósgyőr:
    Rácz - Varga S., Földvári, Nagy S., Kovács T. - Farkas, Kiser, Buliga, Kákóczki - Kulcsár, Jakab

    A Diósgyőrnek már a 3. percben ígéretes lehetősége adódott a gólszerzésre. Varga futott el a jobb szélen, majd egy csel után kapura lőtt, a gyenge lövést azonban Végh könnyedén hárította. A Vasas ekkor még nem igazán volt veszélyes ellenfele kapujára, de a 13. percben ennek ellenére megszerezték a vezetést az angyalföldiek. Galaschek az ötösről Herczeghez passzolt, s a piros-kékek középpályása 12 m-ről, kapásból a kapu közepébe bombázott (1-0). A 20. percben Szilveszter robogott Rácz felé, majd Mónoshoz továbbított, aki a felső lécre lőtt. A hazai együttes egyre többet támadott, a vidékiek pedig ennek következtében védekezésre kényszerültek. A 27. percben megszületett a második angyalföldi gól: Szilveszter ismét elfutott a jobb oldalon, a beadásra érkezett Galaschek, aki 10 m-ről a hálóba fejelte a labdát (2-0). Tíz perc múlva szépítettek a diósgyőriek. Kulcsár ívelt be a bal oldalról középre, Varga pedig 11 m-ről a kapuba helyezett (2-1).

    Az angyalföldiek igyekeztek növelni előnyüket, míg a diósgyőriek rendszerint már a középpályán elvesztették a labdát. Az 56. percben Hámori ügyes beadásából Gricajuk a jobb oldali kapufára fejelt, majd tíz perccel később Szilveszter 18 m-es bombáját Rácz bravúrral védte. A Vasas lendülete alábbhagyott, de a vendégek ezt nem tudták kihasználni, mivel továbbra sem veszélyeztették Végh kapuját. A Diósgyőr szerencséjére a hazaiak is pontatlanul játszottak, így Rácz kapusnak sem igazán akadt dolga. A 82. percben Farkas távolról lőtt, a labda a felső kapufát súrolva hagyta el a játékteret.

    A jó iramú mérkőzésen a Vasas több gólhelyzetet dolgozott ki ellenfelénél. A diósgyőriek örülhetnek, hogy csak egygólos különbséggel szenvedtek vereséget.