magyarfutball.hu

Zalahús-Zalaegerszegi TE FC - Ferencvárosi TC 2 : 4 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.02.27, 13:16
    1997. október 4. szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 12. forduló:

    Zalahús-ZTE FC - Ferencváros 2-4 (1-2)
    Zalaegerszeg, 17 000 néző, V: Márton

    gólszerzők: Németh (29., 75.), illetve Dragóner (25.), Zavadszky (41.), Horváth F. (80.), Schultz L. (90.)
    sárga lap: Casoltan (8.), Filó (34.), illetve Zavadszky (40.) Milovanovic (57.), Nagy N. (59.), Dragóner (75.)
    piros lap: Casoltan (59.), Szabó II. Zs. (59.), illetve Limperger (79.)
    cserék: Szűcs helyett Liperger (56.), Milovanovic helyett Schultz L. (63.), Nagy N. helyett Albert (80.)
    jók: Németh, Vlaszák, illetve Dragóner, Zavadszky, Miriuta

    Kezdőcsapatok:

    ZTE:
    Vlaszák - Kocsárdi, Csóka, Filó - Szőke, Molnár B., Szabó II. Zs., Gaál, Németh T. - Sebők J., Casoltan

    Ferencváros:
    Udvarácz - Dragóner - Szűcs, Milovanovic - Páling, Lipcsei, Miriuta, Nyilas, Nagy N. - Zavadszky, Horváth F.

    A középkezdést követően Sebők egyéni játék végén 10 m-ről lőtt Udvarácz ölébe. A 4. percben Miriuta 22 m-es szabadrúgását védte Vlaszák. A kezdeti kiegyenlített játék után a fővárosiak harcoltak ki mezőnyfölényt. A 7. percben Lipcsei 10 m-es lövését Vlaszák bravúrral védte, a kipattanó labdát Csóka szögletre vágta.

    Állandósult a fővárosiak fölénye, a hazaiak csak ritkán jutottak el Udvarácz kapujáig. Aztán "leült" a találkozó, a Ferencváros sem tudott mit kezdeni mezőnyfölényével. A 20. percben Horváth F. 18 m-ről lőtt mellé, majd Zavadszky bombáját fogta Vlaszák. A 25. perben váratlanul megszerezte a vezetést a Ferencváros. Nyilas szögletét Dragóner az elalvó hazai védők között 7 m-ről fejelte a kapu közepébe (0-1). Gyorsan kiegyenlített a ZTE, a 29. percben Casoltan jobb oldali szabadrúgását Németh az ötösről csúsztatta a kapu közepébe (1-1). A két gólt követően megélénkült a játék, mindkét kapu előtt több lehetőség adódott, aztán a félidő hajrájában növelte előnyét a fővárosi gárda, Nyilas visszagurítását Zavadszky 5 m-ről a jobb alsó sarokba helyezte (1-2).

    Fordulás után Lipcsei 27 m-es szabadrúgása szállt el a léc felett. A másik oldalon Szabó II. Zs. szabadrúgása felpördült a sorfalon, de Udvarácz bravúrral mentett. Az 59. percben felforrósodott a hangulat a pályán és a nézőtéren egyaránt. Annyit lehetett látni, hogy Márton játékvezető előbb megkérdezte Varga asszisztenst, majd ezután kiállította Casoltant és sárga lapot mutatott fel Nagy Norbertnek, majd még ebben a percben a ZTE csapatkapitánya, Szabó II. Zs. is piros lapot kapott.

    Ezután elszabadultak az indulatok, a rendezőknek kellett a nézőtérre kivonulniuk, hogy helyreállítsák a rendet. A folytatásban a fővárosiak hosszú ideig nem tudtak mit kezdeni kettős emberelőnnyükkel, sőt a 75. percben a 9 emberrel játszó ZTE egyenlített. Dragóner buktatta Sebőköt a tizenhatos bal oldalán, majd a sértett beadását Németh 8 m-ről a léc alá csúsztatta (2-2). A 79. percben egy ferencvárosi számára is villant a piros lap. A Sebőköt csúnyán felvágó Limperger mehetett idő előtt zuhanyozni. A 80. percben ismét megszerezte a vezetést a Ferencváros, egy jobb oldali beadás átszállt a ZTE védőinek feje felett, és Horváth 8 m-ről fejelt a kapuba (2-3). A 90. percben a lesgyanús helyzetben kilépő Schultz L. 10 m-ről a jobb felső sarokba bombázott (2-4).

    A Ferencváros egy góllal mindenképpen jobb volt a ZTE-nél, de győzelmét főleg annak köszönheti, hogy a második félidő elején kettős emberelőnyben játszott hosszú ideig. A hazaiak csak 9 emberrel pörögtek fel igazán, ki is egyenlítettek, de a hajrában a Ferencváros megszerezte a győztes találatokat.

    MTI