magyarfutball.hu

Tiszakécske FC-Eurobusz - Debreceni VSC-Epona 2 : 0 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.23, 08:20
    1997. szeptember 24. szerda (tud) - Labdarúgó NB I., 10. forduló:

    Tiszakécske FC-Eurobusz - DVSC-Epona 2-0 (2-0)
    Tiszakécske, 4000 néző, V: Puhl
    gólszerzők: Nagy L. (15.), Balla M. (39.)
    sárga lap: Nagy L. (17.), Molnár (41.), Szántó (60.), illetve Böőr (21.), Benczik (73.), Szatmári (76.)
    csere: Unyatinszki helyett Barna Zs. (69.), Szántó helyett Cimpian (83.), Besserman helyett Collins (86.), illetve Vadicska helyett Szabó J. (43.), Ulveczki helyett Madar T. (a szünetben), Sira helyett Benczik (51.)
    jók: Nagy Zs., Nagy L., Besserman, Balla M., illetve Téglási, Gojan, Szatmári

    Kezdőcsapatok:

    Tiszakécske:
    Nagy Zs. - Balla L., Nagy L., Thaly, Bujáki - Maczkó, Unyatinszki, Molnár, Szántó - Balla M., Besserman

    DVSC:
    Téglási - Gojan - Vadicska, Pető, Szatmári - Dombi, Böőr, Arany, Ulveczki - Sira, Ilea


    Két lelkes szurkolótábor fogadta a játékosokat, akik különösebb teketóriázás nélkül már az első percben egymásnak feszültek. Előbb Ilea átadása után az ötösön mentettek a hazai védők, majd a 3. percben Besserman parádézott a jobb oldalon. Két csel után keményen adott középre, ám Szántó 5 m-ről senkitől sem zavartatva úgy fejelt kapura, hogy Téglási különösebb megerőltetés nélkül védett. A 8.
    percben Sira is bemutatta hogyan kell hibázni egy "ordító" helyzetben: kilépett a kécskei védők közül, majd a bizonytalankodó, kapujában ragadt Nagy Zs. mellett a bal alsó sarok mellé helyezett.

    A 15. percben Nagy L. bizonyította be, hogy a Vasas ellen lőtt két gólja nem volt a véletlen műve. Molnár pöccintette szabadrúgásból elé a labdát, és a kécskei játékos 25 m-ről óriási gólt "ragasztott" a kapu bal felső sarkába (1-0). Megfelelt a várakozásnak a mérkőzés, mindkét csapat játékosai sokat futottak, felváltva volt veszélyben a két kapu. Nagy adok-kapok után a 39. percben szépségdíjas góllal növelte előnyét a Tiszakécske. Besserman átszlalomozott három védő lábán, a bal oldalon Szántót dobta akcióba, aki pontosan adott középre, és Balla M. a kimozduló kapus mellett a bal alsó sarokba perdített (2-0). A 41. percben Molnár rátartott Vadicska lábára, akit bokatöréssel szállítottak a kórházba.

    Nehezen kihagyható debreceni helyzettel kezdődött a második félidő, Dombi "szétfutotta" a hazai védelmet, ám ballal 8 m-ről gyengén a vetődő Nagy Zs. kezébe gurított. Az 55. percben Besserman győződhetett meg arról, hogy 1 m-ről is ki lehet hagyni helyzetet. A kécskei játékmester Szántó baloldali elfutását és beadását követően szinte a gólvonalról lőtte a kapu fölé. Herczeg András debreceni edző a második félidő elején már a harmadik cseréjét is kihasználta, különösen a csatár és a középpályás sort próbálta meg erősíteni. Ám bő 20 percnyi játék után már látszott, hogy nem valósul meg a debreceni edző elképzelése. Magabiztosabb volt a hazai csapat és ahogy telt az idő mind inkább hitehagyottabbá vált a Debrecen. A mérkőzés hajrájában előbb Balla M., majd Molnár hibázott nagy helyzetben a vendégek kapuja előtt, míg az ellenkező oldalon Ilea lőtt közelről mellé.

    Összességében a lelkesebb, határozottabb és gyorsabb játékot mutató tiszakécskeiek a vidéki rangadó után is veretlenek maradtak hazai pályán. Jellemző a találkozó hangulatára, hogy a bírói hármas sípszót követően a vendégszurkolók is nagy ünneplésben részesítették kedvenceiket.

    MTI