magyarfutball.hu

Vác FC - Békéscsabai Előre FC 2 : 0 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2016.05.27, 10:20 (szerk.: 2021.02.12, 22:44)
    Két aprócskának mondható góllal
    Vác FC - Békéscsabai Előre FC 2-0 (1-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Vác, 1500 néző
    V.: Szabó Zs. (Arany, Bede)
    Vác: Hámori 6 — Nagy 7 — Lévai 6, Kasza 6 — Nyikos 6, Bánföldi 5, Schwarcz 6, Kádár 6, Vén 6 — Andrássy 6, Horváth 6. Edző: Strausz László
    Békéscsaba: Baji 7 — Raducu 6 — Balog 6, Kerényi 5 — Fazekas 6, Vörös 5, Todorovics 6, Dobi 4, Valentényi 6—2=4 — Dani 4, Stoica 5. Edző: Pásztor József
    Csere: Balog helyett Kálai (6) a szünetben, Bánföldi h. Babos (6) a 60., Vörös h. Takács (-) a 65., Todorovics h. Diczkó (-) a 80., Horváth h. Füle (-) a 82., Nyikos h. Sándor (-) a 86. percben.
    Gólszerző: Dani (öngól) a 40., Nagy (11-esből) a 64. percben.
    Sárga lap: Dobi (Kasza buktatásáért) a 19., Bánföldi (Dobi felrúgásáért) a 44., Kerényi (Andrássy felvágásáért) a 46., Valentényi (Horváth buktatásáért) a 47., Fazekas (Horváth buktatásáért) az 58., Raducu (fellökte Aranyt) a 64., Schwarcz (buktatta Todorovicsot) a 79. percben.
    Kiállítva: Valentényi a 88. percben.
    Szögletarány: 4:3 (3:2).

    40. perc: Szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat, igencsak távol Baji kapujától. A 35 méterre letett labdát Nagy a balösszekötő helyéről óriási erővel meglőtte, a labda Dani fején irányt változtatva vágódott a kapu bal alsó sarkába, öngól, 1-0.
    64. perc: Andrássy bal oldalról bekanyarodott a 16-oson belülre, Raducu elé lépett, Andrássy pedig egy óriásit huppant. A játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Nagy lőtte a bal alsó sarokba úgy, hogy Baji kishíján megfogta, 2-0.
    88. perc: Valentényi a 16-os előterében fellökte a váci Schwarczot. Miután már volt egy sárga lapja, most rögtön két lapot is felmutatott neki Szabó játékvezető: először ismét a sárgát, majd a pirosat.

    Az első perctől kezdve érződött a békéscsabaiak játékán, hogy szeretnének elvinni egy pontot az idén nem éppen jól szereplő Vác otthonából. Már a sípszó után sündisznó- állást vettek föl, megszállták kapujuk előterét, és igyekeztek megszűrni minden támadást, ám csak közvetlen a 16-os előtt. Így átengedték a hazaiak középpályásainak a teret, akik jól szerveztek, igyekeztek széthúzni a mezőnyt, és hol jobbról, hol balról ívelgettek vagy lőttek be labdákat, amivel gyakran veszélyt okoztak a csabai kapu előtt.
    Igencsak kemény volt a mérkőzés, és a csabaiak igyekeztek széttördelni a játékot. Jól is ment ez mindaddig, amíg az egyik szabadrúgásnál meglehetősen szerencsétlenül öngólt kaptak.
    Az első játékrész vége felé esett hazai találat után kénytelen-kelletlen, de kitámadt a Békéscsaba is, vezettek néhány formás támadást és akadtak ziccerhelyzeteik is, amit viszont a támadók rendre kihagytak.
    A második félidő közepéhez közeledve egy játékvezetői „túlkapás” után büntetőből növelte előnyét a Duna-parti gárda. Ettől némileg paprikásabb lett a hangulat, és innen kezdve végképp ki kellett támadni a Békéscsabának ahhoz, hogy megpróbálja menteni a menthetőt. Ám továbbra is nagy hibaszázalékkal játszottak, ezért még szépítésre sem tellett, miközben a váciak újabb kapufákkal vétették észre magukat.
    A látottak alapján a hazai csapat mindenképp rászolgált a győzelemre.

    Edzői nyilatkozatok
    Strausz László, a Vác edzője:
    — Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl a Békéscsaba ellen. Tény, hogy az ellenfél térfelén tartottuk a labdát a mérkőzés nagy részében, ám a vendégek folyamatosan széttördelték a játékunkat. A pontrúgásaink viszont veszélyesek voltak, többször eltaláltuk a kapufát is, így győzelmünkhöz nem férhet kétség.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Elöljáróban leszögezem, megérdemelten nyert a Vác, hiszen meglehetősen agresszíven játszott. Igaz, ehhez partnerük volt Szabó játékvezető is, hiszen alaposan kisárgított bennünket. Tulajdonképpen emiatt a Vác azt csinált a pályán, amit csak akart. Ehhez még egy adalék, az első játékrészben háromszor annyi szabadrúgást rúghattak a hazaiak, mint mi, noha annak fele sem volt igazi szabálytalanság. Ha valamelyik játékosunk hozzáért egy váci labdarúgóhoz, az feldobta magát, és már szólt is a síp...
    — A szerencsétlen öngól után sem ébredt rögtön a Békéscsaba.
    — Tény, hogy amikor Dani fejét eltalálta a labda, és azon megpattanva ebből öngól született, egy kicsit megszeppentünk, de rövid idő után kitámadtunk. Ám nem volt szerencsénk egy alkalommal sem. Már az első félidőben egy kicsit halványabb volt Valentényi, Todorovics és Stoica teljesítménye. Az utóbbi kettő például alig tudta megtartani elöl a labdát. Igaz, alaposan rugdalták is őket a vendéglátók.
    — Hogyan láttad a 11-est?
    — Nekünk hasonló szituációban aligha adott volna a játékvezető büntetőt. Egyébként Szabó játékvezető fújta a sípot akkor is, amikor a BVSC ellen játszottunk, s akkor sem fogadott bennünket szívébe. Most is sejtettem már előre, hogy nem leszünk nyerők nála.
    — Kivel voltál elégedett?
    — Baji jól védett, de jól játszott Kerényi és Raducu is, Balog pedig addig, amíg meg nem sérült. De igyekezett Vörös és Dobi is.
    — Egy pontot terveztél a soron következő, két idegenbeli mérkőzésre. Vácott ez elúszott. Összejön a szerdai székesfehérvári találkozón a hiányzó egy pont?
    — Nagyon nehéz lesz Fehérváron, hiszen Valentényi és Erdei a piros lapok miatt, Kerényi, Vasas pedig a sárgák miatt nem játszhat. Ráadásul Balog, Belvon és Kasik is sérült... Egyelőre megközelítőleg sem tudom, hogy milyen csapattal állunk ki a sóstói stadionban.
    (jávor)

    11. Békéscsaba 10 3 1 5 10
    ...
    15. Vác 10 2 2 6 14-24 8

    Békés Megyei Hírlap, 1997 szeptember 22.