magyarfutball.hu

Haladás VFC - Zalahús-Zalaegerszegi TE FC 0 : 2 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.03.24, 21:26
    1997. szeptember 20. szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 9. forduló:

    Haladás VFC - Zalahús-ZTE FC 0-2 (0-1)
    Szombathely, 8000 néző, V: Vad I.

    gólszerző: Szőke (29.), Szabó II. (69.)
    sárga lap: Varga (43.), Koller (70.)
    cserék: Plókai helyett Bonchis (a szünetben), Fehér helyett Tóth L. (a szünetben), Kovács helyett Negrau (71.), illetve Németh T. helyett Molnár A. (52.), Szabó II. helyett Kámán (85.), Sebők helyett Tóth Z. (89.)
    jók: Baumgartner, Balogh, illetve Szabó I., Szőke, Sebők

    Haladás VFC:
    Németh G. - Horváth, Tóth M., Varga - Baumgartner, Kovács, Koller, Vidóczi, Balogh - Fehér, Plókai M.,

    Zalahús-ZTE:
    Vlaszák - Kocsárdi - Szabó I., Molnár B., Filó - Szőke, Szabó II., Gaál, Német T. - Sebők, Cosaltan

    Az első percek tapogatódzó játékkal teltek el, aztán fokozatosan a hazai csapat vette át a játék irányítását. A zalaiak nagyszerűen zárták el a kapujukhoz vezető utat, a szombathelyiek nem is tudtak gólhelyzetet teremteni Vlaszák kapuja előtt. A védők a megszerzett labdákat nem vagdalták előre a mezőnybe, hanem megpróbálták megjátszani a két gyors előretolt csatárt. Ők éltek is a lehetőséggel, minden megmozdulásuk veszélyt jelentett a hazaiak kapujára. Egy ilyen gyors, korszerű támadás végén szerezték meg a vezetést is. A 29. percben történt ez, amikoris Sebők nagyszerű labdával ugratta ki a középen felfutó "pótcsatárt", Szőkét. Ő egy remek csellel becsapta a kifutó Német Gábort, és 6 m-ről a kapu bal oldalába lőtt (0-1). Továbbra is a hazai csapat kezdeményezett többet, de mivel a csatárok nem boldogultak a jól tömörülő zalai védőkkel képtelenek voltak veszélyeztetni a vendégek kapuját.

    A szünetben Mihalecz István, a Haladás VFC edzője lecserélte két támadóját és helyettük két középpályást küldött pályára. Ugyanakkor előbbre tolta Baumgartnert és Vidóczit azzal, hogy talán majd ők több szerencsével járnak, mint a társak az első játékrészben. Sokáig úgy nézett ki, hogy a csere nagyszerű húzásnak bizonyult, mert a hazai csapat rohamozott és több gólszerzési lehetősége is adódott. De hiába kerültek a kapu elé a szombathelyi támadók, a kínálkozó lehetőségeket nem tudták kihasználni. A ZTE most is a gyors kontratámadásokkal kísérletezett, ami meghozta az eredményét, mert a 69. percben bebiztosította győzelmét a zalai gárda. Sebők nagyszerű átadása után Szabó II. lépett ki, aki 16 m-ről biztosan lőtt a jobb alsó sarokba (0-2). A Haladás továbbra is rohamozott, de nem sok sikerrel.

    Az egerszegiek végig fegyelmezetten és lelkesen játszottak, amellett taktikusabban és gólra törőbben is, ezért megérdemelten nyertek ezen a napon.

    MTI