magyarfutball.hu

MTK FC - Győri ETO FC 2 : 4 19:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.25, 17:42
    1997. augusztus 23., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 5. forduló:

    MTK FC - Győri ETO FC 2-4 (2-2)
    Hungária krt., 4000 néző (javított nézőszám), V: Juhos

    gólszerzők: Illés (14., 19.), illetve Vayer (32., 88.), Mracskó (38.), Fehér M. (67.)
    sárga lap: Szamosi (44.), illetve Korsós (39.), Gőgh (40.), Szarvas (72.)
    piros lap: Babos (77.)
    cserék: Zimmermann helyett Talapa (a szünetben), Orosz helyett Csertői (64.), Egressy helyett Rabóczki (69.), illetve Gőgh helyett Szarvas (a szünetben), Fodor helyett Puglits (73.), Korsós helyett Csató J. (89.)
    jók: Illés, illetve Molnár, Mracskó, Vayer

    Kezdőcsapatok:

    MTK FC:
    Babos - Csábi - Zimmermann, Kuttor, Szamosi - Farkasházy, Illés, Halmai, Egressy - Kenesei K., Orosz

    Győri ETO KC:
    Molnár - Lakos - Korsós, Stark - Mracskó, Csató S., Gőgh, Salagean - Fodor, Fehér M., Vayer

    Két, pontveszteség nélkül álló csapat találkozott a Hungária körúton. Az első negyedóra végén második helyzetéből vezetést szerzett az MTK. A 14. percben Egressy vitte el a bal oldalon a labdát, az alapvonalról lágyan középre ívelt, és az ötös túlsó sarkán érkező Illés három lépésről a bal sarokba bólintott (1-0). Hamar növelte előnyét a bajnokcsapat, a 19. percben az MTK-játékosok teljesen kipasszolták a vendégvédelmet, Kenesei-Orosz-Illés volt a labda útja, végül a válogatott középpályás 14 méterről a bal alsó sarokba helyezett (2-0). Öt perccel később Egressyvel szemben szabálytalankodtak a győriek a büntetőterületen belül, az eset tiszta tizenegyesnek látszott, Juhos játékvezető azonban továbbengedte a játékot.

    A 32. percben szépített a Győr. Vayer 11 méteres nem túl erős lövése megpattant az egyik hazai játékos lábán, s a labda a meglepett Babos mellett a bal kapufa tövénél a hálóba vánszorgott (2-1). A 34. percben egy szöglet után Kuttor került óriási helyzetbe, ám az ötösről, középről mellé küldte a labdát. A 39. percben egyenlített az ETO FC. Fodor egy bal oldali szögletet átívelt, s Mracskó úgy 23-24 méterről a jobbösszekötő helyéről kapásból hatalmas gólt lőtt a bal fölső sarokba (2-2). Hazai szinten igen magas színvonalú játék után mindkét csapat szurkolótábora vastapssal küldte az öltözőbe kedvenceit.

    A középkezdés után nem sokkal Kenesei labdáját ütötte ki a rövidsarokból Molnár kapus. Az 57. percben ismét Kenesei próbálkozott lövéssel, a labda kipattant Molnár kapusról, Illés bepöckölte a hálóba a labdát, ám a kapus támadása miatt Juhos játékvezető érvénytelenítette a találatot. Támadott az MTK, és a 64. percben Illés gurítása csak centiméterekkel kerülte el a bal alsó sarkot. Három perc múlva váratlan fordulat következett, vezetést szerzett a Győr. Stark szabadrúgása kijött Babosról, Vayer rajtolt a labdára, kicselezte az MTK kapusát, aki elhúzta a győri balszélső lábát. Juhos játékvezető továbbot intett, a labda pedig Fehér M. elé került, aki közelről a kapuba passzolt (2-3). A gól után Juhos kiállította Babost, mivel gólhelyzetben szabálytalankodott Vayerrel szemben. Garami József, a hazaiak edzője cserélt, és Egressy helyére a tartalékkapust, Rabóczkit küldte pályára. A hátralévő időben az MTK megpróbált egyenlítenei, Kenesei azonban kétszer is gólhelyzetben hibázott. Aztán a lefújás előtt két perccel újabb gólt szereztek a győriek. Vayer vezette fel a labdát a balösszekötő helyén, majd 15 méterről ballal laposan a hosszú sarokba helyezett (2-4).

    Élvezetes, fordulatos mérkőzésen a Győri ETO FC szervezetten és lelkesen játszott, ám győzelméhez némi szerencse is hozzájárult. Juhos játékvezető ítéleteivel inkább a hazaiakat sújtotta. A győriek így öt forduló után is százszázalékosak, míg a bajnokcsapat elszenvedte első vereségét ebben a bajnokságban. Garami József tanítványai hazai pályán utoljára tíz hónappal ezelőtt a BVSC-vel szemben maradt alul.