magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - MTK FC 1 : 4 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.25, 19:24
    1997. július 26., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 2. forduló:

    Kispest-Honvéd FC - MTK FC 1-4 (0-0)
    Bozsik-stadion, javított nézőszám: 2000, V: Piller

    gólszerzők: Dubecz (60.), illetve Illés (59., 86., 91.), Kuttor (80.)
    sárga lap: Farkas (19., 49.), Dubecz (31.), illetve Egressy (20.)
    piros lap: Farkas (49.)
    cserék: Hoffmann helyett Kovács K. (50.), Moses helyett Zipf (78.), illetve Farkasházy helyett Madar Cs. (31.), Preisinger helyett Csertői (a szünetben), Molnár Z. helyett Korolovszky (70.)
    jók: Dubecz, Tarlue, Mátyus, illetve Egressy, Illés, Madar Cs.

    Kezdőcsapatok:

    Kispest-Honvéd FC:
    Vezér - Medgyesi, Hungler, Mátyus - Dubecz, Tarlue, Bárányos, Farkas, Moses - Jovanovic, Hoffmann

    MTK FC:
    Babos G. - Kuttor - Molnár Z., Szekeres - Farkasházy (Madar Cs., 31.), Zimmermann, Halmai, Illés, Egressy - Kenesei K., Preisinger

    A Kispest-Honvéd egy súlyos vereségen volt túl a 2. fordulóbeli mérkőzése előtt. Az MTK viszont két győzelemmel (egy bajnoki és egy Bajnokok Ligája-előselejtezőbeli) kezdte az 1997/98-as futballidényt.

    Az első lövést a 3. percben Szekeres eresztette meg 20 m-ről, ám irányzéka rossz volt. Következtek a kispesti helyzetek. Az 5. percben Dubecz húzott el a jobb oldalon, a labdát remekül adta középre, de az ellentétes oldalon érkező Moses nem érte el. Három perccel később csaknem ugyanilyen támadást hajtott végre a Honvéd. Dubecz jobb oldali felfutása után a beívelt labda Tarlue-hoz került, a "vendégmunkás" fejéről azonban az égbe pattant a labda. A 14. percben ismét a hazaiak veszélyeztettek, Jovanovic hosszú cselsorozat, illetve Szekeressel való dulakodás után került helyzetbe, 17 m-es lövése alig ment fölé. Láthatóan szenvedett az MTK, a hazaiak jól szövögették akcióikat. A 30. percben ismét Jovanovic próbálkozott messziről, jó kísérletet mutatott be. Egy perccel később azonban nagy MTK-helyzet alakult ki: egy baloldali szabadrúgás után Kuttor elé került a labda, ám ő néhány lépésről - tiszta helyzetben - nem találta el jól, kimaradt a lehetőség. Pedig csak a kapus állt már vele szemben. A 37. percben Kenesei 18 m-es szabadrúgása adott munkát Vezérnek. Néhány perccel később újabb lehetőség nyílt a vendégek előtt, amikoris Halmai mesterien ugratta ki Preisingert, ám az egykori zalaegerszegi néhány lépés után Vezérbe lőtt.

    A második félidő elején hamar komoly hátrányba került a Kispest-Honvéd. Farkas fölöslegesen buktatta Illést, amiért sárga lapos figyelmeztető járt. A fiatal játékosnak azonban ez volt a második sárgája, tehát kiállították.

    Az MTK ezt azonnal kihasználta. Egymást követték a támadások, és az 59. percben egy szarvashibát követően vezetést is szereztek a Garami-legények. Egressy középre adását Mátyus pontosan Illéshez fejelte, a válogatott középpályás 12 m-ről a kapuba lőtt (0-1). Azonban nem sokáig örülhettek Illésék, egy perccel később Dubecz letörte jókedvüket. A fiatal futballista kitűnő labdát kapott, majd kisodródott helyzetben Babos mellett a hosszú sarokba lőtt (1-1.)

    Felpezsdült a játék, itt is, ott is voltak tetszetős megmozdulások. Az újabb találat az MTK-nak jött össze. Egressy a bal oldalon ügyeskedett, a kapu elé belőtt labda Kuttorhoz került, aki gyakorlatilag néhány lépésről helyezett a kapuba (1-2). Hat perc elteltével növelte előnyét a Hungária körúti csapat. Ismét csak Egressy robogott el a balszélen, egészen az alapvonalig jutott. Mivel Honvéd-védő nem volt a közelben, könnyedén az őt kísérő Illés elé tálalt, aki közelről nem hibázott (1-3). A hazai csapat kapkodni kezdett, már a végső sípszót várta minden játékosa, amikor Illés újra megmutatta, hogyan kell gólt lőni, közelről újfent bevette Vezér kapuját (1-4).

    A Honvédnak nem volt szerencséje, második bajnoki találkozóján is kiállították egy játékosát. Hogy ezen a mérkőzésen hosszú ideig nem született gól, az valójában az "álmos" MTK csatárok tehetetlenségén múlott. Farkas kiállítása után gyökeresen megváltozott minden, a vendégek felőrölték a Kispest szívós ellenállását. Illés Béla sokáig észrevehetetlen volt a zöld gyepen, ám három gólja magáért beszél.