magyarfutball.hu

Gázszer FC-Agárd - Békéscsabai Előre FC 1 : 2 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.29, 15:47
    1997. július 21., hétfő (tud) - Labdarúgó NB I., 1. forduló:

    Gázszer FC Agárd - Békéscsabai EFC 1-2 (1-1)
    Székesfehérvár (sóstói stadion), 3000 néző, V: Juhos

    gólszerzők: Tieber (28. - 11-esből), illetve Stoica (33. - 11-esből) Dobi (89.)
    sárga lap: Lőrincz (9.), Matus (33.), Vincze G. (63.), illetve Raducu (3.), Sándor (28.), Fazekas (41.), Stoica (84.)
    cserék: Vincze helyett Toldi (66.), Földes G. helyett Németh (76.), illetve Topos helyett Frank (21.), Sándor helyett Dobi (a szünetben), Takács helyett Dani (84.)
    jók: Salacz, Nagy L., Lőrincz, illetve Fülöp, Diczkó, Raducu, Stoica

    Gázszer FC Agárd:
    Matus - Varga, Füzesi, Lőrincz - Salacz J., Vincze G., Nagy L., Bekő, Medvid - Földes G., Tieber

    Békéscsabai EFC:
    Fülöp - Balog Z., Diczkó, Valentényi - Kállai, Fazekas, Raducu, Sándor, Topos (Frank, 21.) - Takács, Stoica

    Nagy lendülettel kezdett a Gázszer FC együttese. Vincze G. már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést, de pontatlanul célzott. A 19. percben viszont már csak a kapufa mentett. Kavarodás támadt a vendégek védelmében, a kipattanó labdát Nagy emelte 30 m-ről az üres kapura, a labda a felső lécről pattant ki, végül Diczkó szögletre fejelte. A 22. percben már a hetedik szöglet jelezte, hogy az újonc együttes fölényben játszik, egyre-másra alakította ki helyzeteit, ezeket azonban nem használták ki a csatárok. A 28. percben viszont megszületett a hazaiak vezető gólja. Medvid baloldali beadásánál Sándor elhúzta Nagyot, Juhos játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Tieber biztosan lőtte a kapu bal alsó sarkába (1-0). A 31. percben növelhette volna előnyét az újonc együttes, Nagy L. beadását Medvid közelről fejelte a kapu fölé. A 33. percben egyenlítettek a vendégek. Stoica húzott el a bal oldalon, átjátszotta a hazai védőket, már úgy tűnt, hogy elveszítette a labdát, amikor a kifutó Matus elhúzta a csatár lábát. Ez is tizenegyes A sértett, Stoica a kapu jobb oldalába lőtte a labdát (1-1).

    Szünet után ismét a Gázszer támadott többet. Az 54. percben Medvid baloldali beadását Földes 12 m-ről kapásból, nagy helyzetben lőtte a kapu mellé. Kijött a szorításból a Békéscsaba, néhány ügyes támadás után azonban ismét a hazaiak voltak aktívabbak. A 75. percben Nagy L. 14 m-es lövését óriási bravúrral védte Fülöp, az ismétlést pedig szögletre nyomta. A 88. percben dőlt el a mérkőzés sorsa: ügyes összjáték után Dobi lépett ki a hazai védők gyűrűjéből és 10 m-ről lőtt a kapuba (1-2).

    A végig óriási fölényben játszó Gázszer FC helyzeteit nem használta ki, a vendégek viszont kontrákból jeleskedtek, és a végén "kicsikarták" a győzelmet.

    MTI