magyarfutball.hu

Budapesti VSC - Debreceni VSC-Epona 2 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.17, 15:07
    1997. július 18., péntek (MTI) - Labdarúgó NB I., 1. forduló:

    BVSC-Zugló FC - DVSC-Epona 2-1 (2-0)

    Szőnyi út, 3000 néző, V: Hanacsek
    gólszerzők: Potemkin (26.), Usvat (35.), illetve Djurisic (65.)
    sárga lap: Bernáth (63.), Madar T. (78.)
    csere: Potemkin helyett Csordás Cs. (60.), Csiszár helyett Zovath (63.), Usvat helyett Duró (87.), illetve Ulveczki helyett Djurisic (a szünetben), Ilea helyett Madar T. (60.), Szatmári helyett Sándor Cs. (72.)
    jók: Bükszegi, Usvat, illetve Durisic

    Kezdőcsapatok:

    BVSC-Zugló:
    Végh - László - Komlósi, Bondarenko - Csiszár, Csillag, Usvat, Erős, Füzi - Bükszegi, Potemkin

    DVSC-Epona:
    Téglási - Stupar - Bernáth, Szathmári - Dombi, Böőr, Vadicska, Pető Z., Ulveczki - Sira, Ilea


    Szakadó esőben kezdődött az 1997/98-as labdarúgóidény. A rendkívül csúszós és mély talajon a játékosok kezdetben még sokat csúszkáltak, később azonban jól alkalmazkodtak az "özönvíz" okozta gondokhoz. Az első negyedórában nem történt említésre méltó esemény.
    A 18. percben megszerezhette volna a vezetést a Debrecen, Dombi azonban a kapu torkából fölé durrantott. Egy gyorsan elvégzett oldalbedobás meghozta a bajnokság első találatát, amely egyben a BVSC vezetését is jelentette. Komlósi Bükszegi elé dobta a labdát, aki Potemkin elé tálalt. A csatár a beadást átemelte a kifutó Téglási felett, majd a visszahulló labdát a kapuba fejelte (1-0). Felébredt a sárga-kék sáros mezben játszó zuglói gárda, és egy szép Usvat-góllal tovább növelte előnyét. A középpályás mintegy 30 m-ről, középről Téglási kapujának bal alsó sarkába lőtt (2-0). A félidőt egy közeli Bükszegi-fejes zárta, amely akár be is bemehetett volna.

    A hazai csapat szertárosának sok munkája lehetett a szünetben, hiszen valamennyi BVSC-játékos új nadrágban jelent meg a második félidőre. Mindkét gárda vehemensen kezdett, jelezte ezt Potemkin közeli bombája - Téglási védett -, illetve a Debrecen szünetben beállt játékosa, Djurisic is, akinek lövését Végh újjheggyel tolta fölé. Az iramra nem lehetett panasz, pedig a hűvös idő és a változatlanul szakadó eső nem könnyítette meg a csapatok dolgát. A 65. percben szépített a hajdúsági gárda. Egy baloldali beadás után a sokat mozgó Djurisic csúsztatott a hálóba (2-1). A későbbiek során enyhe mezőnyfölényben játszott az Epona, komoly helyzetet viszont nem tudott kialakítani.

    A mutatott játék alapján a BVSC-Zugló megérdemelten tartotta otthon a győzelemért járó három pontot.