magyarfutball.hu

Pécsi Mecsek FC - Újpesti TE 1 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.22, 15:25
    1997. május 14., szerda (tud) - Labdarúgó NB I., 31. forduló:

    Pécsi MFC - Újpesti TE 1-2 (0-2)
    Pécs, 6000 néző, V: Vad
    gólszerzők: Romanek J. (46.), illetve Véber (7. - 11-esből), Kovács Z. (39.)
    sárga lap: Brindas (7.), Pest (22.), Szeibert (81.), illetve Kovács Z. (27.), Fehér (36.), Kiskapusi (78.)
    cserék: Pest helyett Romanek I. (a szünetben), Ulrich helyett Szeibert (74.), Brindas helyett Hofecker (79.), illetve Fehér helyett Babati (58.), Herczeg helyett Kvasz (83.)
    jók: Kislőrincz, Szabados, illetve Szűcs, Sebők, Véber

    Pécsi MFC:
    Mitring - Kislőrincz, Tomka, Brindas - Szabados, Győri, Ulrich, Romanek J., Schneider - Pest, Azoitei

    ÚTE:
    Szűcs - Tamási, Sebők, Kiskapusi - Jenei, Fehér, Véber, Zombori, Szlezák - Herczeg, Kovács Z.

    Fontos állomás volt a szerdai találkozó mindkét csapat számára, bár a célok eltérőek (bentmaradás, második hely) voltak. A nagy melegben az ÚTE kezdett jobban, és már a 7. percben megszerezte a vezetést. Az előretörő Herczeget Brindas buktatta a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Véber biztosan értékesítette (0-1). Öt perccel később egyenlíthetett volna a PMFC, de két percen belül kétszer is nagyszerűen mentett Szűcs, előbb Schneider, majd Ulrich lövését tette ártalmatlanná. Ezt követően a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, de a Sebők által vezérelt vendégvédelem biztosan állt a lábán. A 27. percben újra Szűcs bravúrjára volt szükségük az újpestieknek, Ulrich 20 méteres szabadrúgását ütötte szögletre. Mozgalmas volt a félidő hátralévő része is. Egy gyors kontratámadást követően a 39. percben növelték előnyüket a vendégek, Véber labdájával Kovács Z. iramodott meg, és lőtt Mitring mellett a kapuba (0-2).

    A szünet után még egy perc sem telt el és szépítettek a pécsiek: a védők által röviden kifejelt labdát Romanek J. 17 méterről lőtte a kapu jobb alsó sarkába (1-2). A gólt követően is hasonló volt a "képlet", mint az első félidőben, a hazaiak birtokolták többet a labdát, de az újpesti kontrák életveszélyesek voltak. A 68. percben bebiztosíthatta volna az ÚTE győzelmét Kovács Z., de közeli lövését Mitring hárította. Három perccel később a másik oldalon Romanek I. lőtt ígéretes helyzetből, de Szűcsöt találta el. A hajrára Szeibert beállításával a támadójátékot próbálta erősíteni Kiss László, de hiába lelkesedtek a hazaiak, a fővárosiak biztosan őrizték előnyüket.

    A végig lelkesen játszó Pécs csak az eredményt tudta szorossá tenni. A helyzeteit jól kihasználó ÚTE megérdemelten nyert egy közepes színvonalú, de mozgalmas mérkőzésen.

    MTI