magyarfutball.hu

Ecker-Stadler FC - Zalaegerszegi TE FC 1 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.01.15, 14:34
    1997. május 7., szerda (tud) - Labdarúgó NB I., 29. forduló:

    Ecker-Stadler FC - Zalaegerszegi TE 1-0 (0-0)
    Akasztó, 800 néző, V: Arany

    gólszerző: Jaszinszkij (72.)
    sárga lap: Nagy S. (36.), Kertész (51.), Kovács Zs. (89.), illetve Szőke (47.)
    cserék: Nagy S. helyett Mikóczi (52.), Farkas T. helyett Murai (63.), Hleba helyett Kecskés (79.), illetve Szőke helyett Kovács N. (55.), Németh T. helyett Dobos (85.)
    jók: Vacsilja, Reskó, Mikóczi, illetve Csóka

    Ecker-Stadler FC:
    Nagy G. - Vacsilja - Schultz, Reskó, Kertész - Nagy S., Jaszinszkij, Kovács Zs., Farkas T. - Hleba, Holló

    Zalaegerszegi TE:
    Vlaszák - Szabó I. Zs. - Kocsárdi, Csóka, Tóth Gy. - Németh T., Szabó II. Zs., Gaál, Balog Z. - Sebők, Szőke

    A hazaiak kezdtek jobban, két kisebb helyzetet is kialakítottak a vendégek kapujánál. Tíz perc elteltével a zalaiak előrébbtolták védővonalukat, már a pálya középső részén letámadták a Stadler-játékosokat, így kiegyenlítettebb lett a küzdelem. A 18. percben előbb Sebők lőtt kecsegtető helyzetből fölé, majd azonnal jött rá a válasz, Jaszinszkij bombázott a 16-os vonaláról mellé. A két említésre méltó esemény után ellaposodott a játék, valamivel többet birtokolták a labdát az akasztóiak. Az első játékrész következő helyzetét a 45. percben Szabó II. Zs. hagyta ki, 11 m-ről a kapusba lőtt.

    Színesebb lett a játék a szünetet követően, köszönhetően Arany játékvezetőnek, aki rövid idő alatt kétszer is sárga lappal figyelmeztetett. Ez pezsdítően hatott a hazai kék-fehérekre, az 53. percben hatalmas tüzijátékot rendeztek a zalaiak kapuja előtt, háromszor is önfeláldozóan vetődtek a labda útjába a tiszta sárgában játszó vendégvédők. Erre a ZTE is második fokozatra kapcsolt, egymás után kétszer is szögletet ívelhetett be Szabó II. Zsolt. Valamit élénkült az iram, a színvonal azonban alig emelkedett. Érdekes módon az enyhe ZTE-fölényben hazai gól született. Mikóczi kapott egy hosszú átadást a 72. percben, őt csak szabálytalanul tudták szerelni. A sértett ívelte be a szabadrúgást a jobboldali 16-os vonalától, a hosszú saroknál, az ötös sarkánál Jaszinszkij emelkedett a legmagasabbra, s fejéről védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba a labda (1-0). Öt perc múlva Sebők egyenlíthetett volna, de a remekül visszafejelt labdát 14 m-ről, középről csúnyán fölé durrantotta. Egycsapásra mozgalmasabbá vált a találkozó, a zalaiak óriási erőfeszítéseket tettek az egyenlítésért, miközben a védelmük fellazult, ezzel a hazaiak kontrázhattak veszélyesebben. Az eredmény azonban már nem változott.

    Az alacsony színvonalú mérkőzésen a hazaiak türelme gólt termett, amivel teljesen megérdemelten jutottak a három ponthoz.

    MTI