magyarfutball.hu

Debreceni VSC-Epona - Zalaegerszegi TE FC 1 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.05, 15:20
    1997. március 15., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 20. forduló:

    DVSC-Epona - ZTE FC 1-0 (0-0)

    Debrecen, 8500 néző, V: Mohácsi
    gólszerző: Ilea (72.)
    sárga lap: Szatmári (10.), Stupar (65.), illetve Tóth Gy. (14.), Kocsárdi (68.)
    jók: Kövesfalvi, Pető, Dombi, illetve Sziló, Tóth Gy.,

    DVSC-Epona:
    Kövesfalvi - Gojan - Stupar (Madar T., 66.), Pető - Böőr, Madar Cs., Sándor Cs., Szatmári (Sira, 66.) - Dombi, Sándor T., Ilea

    ZTE FC:
    Vlaszák - Balogh, Kocsárdi, Sziló - Somfalvi (Kovacsis 71.), Gaál (Kálmán, 74.) - Szabó II., Nagy (Molnár A., 80.), Tóth Gy. - Sebők, Szőke

    A 3. percben Sándor T. 22 m-es szabadrúgását Vlaszák hárította a jobb saroknál. A 15. percben Pető bal oldali beadását Madar Cs. elől az utolsó pillanatban ütötte ki az egerszegiek kapusa. A 21. percben Madar Cs. 25 m-ről lőtt, labdája nem sokkal ment a balfelső sarok mellé. Egy perccel később Sándor Cs. szöktette Madar Csabát, ő fektében rúgta kapura a labdát, Vlaszák bravúrral szögletre hárított. A 26. percben Ilea ívelt a jobb oldalon befutó Sándor T.-hez, aki kapásból a bal sarok mellé lőtt. A 40. percben Dombi felvágásáért ítélt szabadrúgást Mohácsi a 16-os jobb oldaláról. A labda mögé Pető állt, rövidsarokra tartó lövését Vlaszák védte.

    A 46. percben Nagy röviden adott haza, Ilea rárajtolt a labdára, de a kifutó Vlaszák lábbal tisztázott. Az 54. percben Szabó II. 25 m-ről végzett el szabadrúgást, a léc alá tartó labdát Kövesfalvi tenyerelte szögletre. A sarokrúgásra üresen érkezett Nagy, de elhibázta a lehetőséget. Egy perccel később Ilea sarokkal tálalt Sándor T. elé, ő a balsarkot vette célba, de pontatlanul. A 69. percben Kocsárdi indította lesgyanús helyzetben Sebőköt, ő középre adott, de a visszafutó Sándor Cs. szögletre mentett. Három perccel később Dombi ügyesen adott be jobbról, Ilea pedig az ötösön felugorva fejelt a kapu közepébe (1-0). A 76. percben Madar T. 28 m-ről szánta el lövésre magát, labdája a lécen csattant. Az ellentámadásnál Szabó II. léphetett ki a bal oldalon, de lövés helyett Kövesfalvi kezébe emelt. Öt perccel a befejezés előtt Gojan emelt keresztbe Ileának, ő 12 m-ről hanyatvetődve ollózott, centikkel a jobb kapufa mellé. A 86. percben Sándor Cs. ütött kézzel a labdába a 16-os vonalán, a szabadrúgást Sebők a sorfalba lőtte.

    Az első perctől az utolsóig mezőnyfölényben játszó DVSC az első félidőben talán túlságosan is saját kapuja elé szorította a vendégcsapatot, így - bár több lehetősége is nyílt rá - nem tudta feltörni annak védelmét. A szünet után valamivel több terület jutott a ZTE-nek, amely élt is a felkínált lehetőséggel, több alkalommal is veszélyeztette Kövesfalvi kapuját. A mind görcsösebbé váló hazaiak próbálkozásait két frissítő csere után végül siker koronázta, fél év elteltével ismét győzni tudott otthonában a DVSC.