magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Debreceni VSC 2 : 3 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.18, 11:23
    1995. augusztus 11., péntek (tud) - Labdarúgó NB I., 2. forduló:

    Zalaegerszegi TE - Debreceni VSC 2-3 (1-0)

    Zalaegerszeg, 8000 néző, V: Hanacsek
    gólszerzők: Preisinger (38., 53.), illetve Arany (49., 70.), Balog (64. - öngól)
    sárga lap: Horváth J. (70.), Lendvai (75.), Preisinger (84.), illetve Pető (27.), Sándor Cs. (32.)
    piros lap: Arany (85.)
    jók: Lendvai, Preisinger, Németh, illetve Horváth B., Dombi, Pető,
    Gojan, Madar

    Zalaegerszeg:
    Tóth - Kocsárdi, Balog, Horváth J. - Sztipánovics (Sebők 70.), Lendvai, Horváth A., Fujsz (Szabó R. 69.), Németh - Szabó II. Zs. (Szabó Z. 83.), Preisinger

    Debreceni VSC:
    Horváth B. - Vadicska, Gojan, Pető - Dombi (Rusko 90.), Sándor Cs., Arany, Madar, Szatmári (Medvid 80.) - Sándor T., Ilea (Kovács N. 81.)

    A találkozó előtt dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere köszöntötte Preisinger Sándort, az NB I. tavalyi gólkirályát.

    A mérkőzés három debreceni szöglettel indult, jelezve, hogy a vendégek Egerszegen sem adják fel a pontszerzés lehetőségét. Az első lehetőség mégis a hazaiak előtt adódott. A 10. percben Preisinger szöktette Lendvait, akinek beadását Horváth B. kivetődve, nagy bravúrral hárította. Még ugyanebben a percben Preisinger visszagurítását Fujsz 18 méterről bombázta a bal felső sarok mellé. Pár perces hazai fölény után azonban ismét a vendégek következtek, de helyzetekig sem jutottak el. Hosszú percekre leült a mérkőzés. Mindkét csapat láthatóan tartott a másiktól. A nagy eseménytelenség közepette a 25. percben Németh beadását Sztipánovics ordító helyzetben, hét méterről fejelte a bal sarok mellé. A másik oldalon Dombi robogott el a jobb oldalon, beadását Tóth kivetődve tisztázta Sándor T. elől. A 37. percben Sztipánovics futott el a jobb oldalon, beadása az egyik védőn megpattant, Preisinger lecsapott a labdára, elhúzta Horváth B. mellett, és közelről a kapuba gurított (1-0). Egy perc múlva ismételhetett volna a gólkirály: egyedül lépett ki a védők közül, elfektette már a kapust is, de beérték és szerelték. A 40. percben Pető 22 méteres bombáját védte Tóth.

    Fordulás után nagy lendülettel kezdtek a hajduságiak, aminek meg is lett az eredménye. A 49. percben Dombi futott el a jobb oldalon, beadását Arany két lépésről vágta Tóth kapujába (1-1). Nem sokáig örülhettek az egyenlítésnek a debreceniek, az 53. percben Németh T. kígyózott a védők között, lövése kipattant Horváth kapusról, majd Szabó II. Zs. ismétlését is védte a vendégek portása, de Preisinger ismét szemfüles volt, és a kipattanó labdát hét méterről helyezte a kapuba (2-1). A hazai vezető gól után ismét nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a tavalyi bronzérmes. A 64. percben Szatmári beadása Balogon megpattant, és a kimozduló Tóthot becsapva, a labda a kapuba vágódott (2-2). A egyenlítő gól után megzavarodott a ZTE, s a 70. percben már a Debrecen vezetett. Egy baloldali beadás Tóth kapuson átpattant, Arany két lépésről fejelt a hazaiak hálójába (2-3). A 72. percben Németh T. éles szögből leadott lövését Gojan a gólvonalról vágta ki. A 85. percben Arany szándékosan belerúgott Szabó Rolandba, a játékvezető kiállította a magáról megfeledkezett játékost. A mérkőzés zárásaként Sebők 17 méterről lőtt a vendégek kapuja fölé.

    A debreceni együttes igazolta jó hírét, s hogy a Ferencváros elleni győzelme nem a véletlen műve volt. A ZTE kétszer is vezetett, de védelme nem állt a feladata magaslatán. A hazaiak alaposan megérezték Szabó I. Zsolt hiányát. A mérkőzés összképe alapján a tudatosabban és szervezettebben játszó hajduságiak megérdemelten vitték el a három pontot a zalai megyeszékhelyről.

    MTI
     
  2. avatar: lattila2
    2018.01.27, 11:14
    Hevesen vert a Loki-szív
    Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE 3-2 (0-1)
    Zalaegerszeg, 8000 néző. V: Hanacsek
    Debreceni VSC: Horváth B. - Vadicska, Goján, Pető - Dombi (Ruskó), Sándor Cs., Arany, Madar, Szatmári (Medvid) - Sándor T., Ilea (Kovács N.). Edző: Garamvölgyi Lajos
    Zalaegerszeg: Tóth - Kocsárdi, Balog, Horváth J. - Sztipánovics (Sebők), Lendvai, Horváth A., Fújsz (Szabó R.), Németh - Szabó II. Zs. (Szabó Z.), Preisinger. Edző: Madár Gábor.
    A debreceni együttes igazolta jó hírét, s hogy a Ferencváros elleni győzelme nem a véletlen műve volt. A ZTE kétszer is vezetett, de védelme nem állt a feladata magaslatán.
    Kiállítva: Arany.
    G: Arany 2, Balog (öngól), illetve Preisinger 2.
    Jók: Lendvai, Preisinger, Németh, illetve Horváth B., Dombi, Pető, Gojan, Madar.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1995-08-14