magyarfutball.hu

EMDSZ-Soproni LC - Debreceni Vasutas SC 1 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.08, 11:09
    1995. május 20., szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 26. forduló:

    EMDSZ-Soproni LC - Debreceni VSC 1-1 (1-1)

    Sopron, 7500 néző, V: Tóth V.
    gólszerzők: Ördög (42. p.), illetve Arany (35.)
    sárga lap: Kenesei (27. p.), Kovács T. (47.)
    jók: Németh Z., Kucselata, Kenesei, illetve Madar, Gojan, Vadicska

    EMDSZ-Soproni LC:
    Babos - Németh Z. - Katona, Kovács T. - Kucselata, Nagy J., Kenesei (Kovács L., 69. p.), Árpási - Ördög, Árgyelán, Balaton (Korsós, 50.)

    Debreceni VSC:
    Horváth B. - Gojan - Gaica, Sándor Cs., Pető - Vadicska, Madar, Sándor T., Szathmári (Ilea, 59. p.) - Dombi, Arany

    Tizenöt percnyi mezőnyjáték után Sándor Csaba jó labdát adott Sándor Tamásnak, akinek ballábas lövése Babos kezében halt el. Két perccel később Arany beadását Babos vetődve csípte el. A 20. percben Katona fejjel röviden adott haza, Arany elérte a labdát, de a kimozduló Horváth B. felett a kapu fölé emelt. Utána Kenesei 25 méteres bombája csak kevéssel kerülte el a bal sarkot. A 35. percben Vadicska előreívelését Babos kiejtette, a szemfüles Arany 11 m-ről habozás nélkül a bal felső sarokba lőtt (0-1). Rá két percre Kenesei 18 méteres bombája a felső léc felett zúgott el. A 41. percben Kucselata 17 méteres szabadrúgása után a labda az oldalkapufa, és a felső léc találkozási pontjáról pattant a mezőnybe. Egy perc múlva Árpási jobboldali szöglete után a debreceniek még menteni tudták Árgyelán, majd Katona fejesét, de végül Ördögnek sikerült közelről egyenlítenie (1-1).

    Fordulás után a 63. percben Madar remek átadását Sándor T. 14 m-ről mellé lőtte, nagy ziccer volt. Tíz perccel később Kucselata-Ördög-Árgyelán támadás után a Győrből nemrégen Sopronba igazolt játékos fordulásból leadott bombája alig kerülte el a debreceni kaput. A 85. percben Vadicska 11 m-ről, hatalmas helyzetben a kapu fölé bombázott, ez is meccslabda volt. A hajrában a ragyogóan játszó Madar hozta helyzetbe Dombit, a fürge lábú szélső lövését Babos lábbal védte nagy bravúrral.

    Kiegyenlített, küzdelmes, de csak közepes iramú első 45 percet látott a télies időben didergő nézősereg. A Debrecen a fordulás után igazolta a táblázaton elfoglalt előkelő helyét, s ekkor mutatott teljesítménye alapján lényegesen közelebb állt a győzelemhez.

    MTI