magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Debreceni Vasutas SC 2 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.09.21, 14:26
    1994. augusztus 27. szombat (tud)

    Zalaegerszegi TE - Debreceni VSC 2-1 (1-0)

    Zalaegerszeg, 4000 néző, V: Hanacsek
    gólszerzők: Szabó II. Zs. (29. p.), Balog (70. - 11-esből), illetve Vadicska (83.)
    sárga lap: Szabó II. Zs. (63. p.), illetve Sándor Cs. (8.), Sándor T. (25.), Ilea (70.), Pető (72.)
    piros lap: Szabó II. Zs. (73. p.), illetve Pető (78.)
    jók: Szabó I. Zs., Fujsz, Balog, illetve Ilea, Sándor T., Dombi

    Zalaegerszegi TE:
    Tóth J. - Szabó I. Zs., Balog, Horváth J. - Lendvai (Varga 89. p.), Kovács Zs., Fujsz, Szabó R., Németh - Szabó II. Zs., Preisinger (Sztipánovics 85.)

    Debreceni VSC:
    Horváth B. - Földvári, Gojan, Pető - Dombi, Sándor Cs., Arany (Madar 46. p.), Buliga (Vadicska 70.), Ilea - Tóth Gy., Sándor T.

    A vendégcsapat már a mérkőzés elején átengedte a kezdeményezést a hazai együttesnek. A hajdúságiak kontrákra rendezkedtek be. Ennek a 8. percben majdnem meg is lett az eredménye, egy hosszú indítást követően Tóth Gy. lövését Tóth J. biztosan védte. Aztán enyhe mezőnyfölénybe kerültek az egerszegiek, de helyzetet nem tudtak kialakítani. A 20. percben ismét a debreceniek előtt adódott lehetőség, egy szögletet Tóth J. ütött ki, Sándor T. 16 m-es lövése azonban a hazai védőkről a mezőnybe pattant. Öt perccel később Gojan adta haza a labdát, a debreceniek kapusa pedig megfogta, így a kaputól 6 m-re közvetett szabadrúgást lőhettek a hazaiak, Balogh lövése a sorfalban halt el. A 29. percben Fujsz szöglete a debrecen védőkről Szabó II. Zs. elé pattant, ő az elmélázó védők között 2 m-ről a bal sarokba lőtt (1-0). Ezután több lehetőség is adódott a ZTE előtt, előbb Kovács Zs. 16 m-es labdáját fogta a vendégek kapusa, majd Németh lövését ütötte ki. A 39. percben nagy helyzetet hagyott ki a hajdúsági csapat, Dombi lefutotta a ZTE balodali védelmét, beadását Tóth Gy. 10 m-ről az üres kapu mellé lőtte. A félidő zárásaként Fujsz 16 m-es bombája süvített el a bal kapufa mellett.

    Fordulás után Sándor T. 16 m-es lövését védte magabiztosan Tóth J.. Az 50. percben Szabó II. Zs. visszagurítását Fujsz 16 m-ről alig csavarta a bal sarok mellé. A második játékrészre feladta betonvédekezését a hajdúsági együttes. A debreceniek többször is eljutottak a ZTE kapujáig, de helyzetet nem sikerült kialakítaiuk. A 61. percben Szabó II. Zs. hanyattvetődve, 14 m-ről alig lőtt fölé. Hét perc múlva korszerű egerszegi akció végén Fujsz 22 m-es lövését védte bravúrral Horváth B.. A 70. percben növelte előnyét a ZTE: Szabó II. Zsoltot buktatták a 16-oson belül, 11-es A büntetőt Balog nagy erővel a jobb sarokba lőtte (2-0). Ezután gyors kiállítás következett mindkét oldalon. Előbb Szabó II. Zsoltot küldte zuhanyozni Hanacsek játékvezető, utána pedig Petőnek mutatta fel a piros lapot. A 83. percben szépítettek a vendégek. Tóth Gy. futotta le a ZTE baloldali védelmét, pontos visszagurítását Vadicska 12 m-ről helyezte a bal sarokba (2-1). A 84. percben egyenlíthettek volna a hajdúságiak, de Sándor T. egy 22 m-es szabadrúgást a sorfalba bombázott.

    Az első félidőben egyértelműen a ZTE irányította a játékot. Fordulás után kitámadtak a debreceniek, ekkor a hazai kontrák voltak a veszélyesebbek. Végül is az egerszegiek több helyzetükből kettőt értékesítettek, a mezőnyben jól kombináló hajdúságiak csak eggyel válaszoltak, így a hazaiak ismét három ponttal lettek gazdagabbak.

    MTI