magyarfutball.hu

Paris St.-Germain FC - Vác FC-Samsung 3 : 0 20:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
Bajnokok Ligája selejtező
ground : Párizs, Stade Parc des Princes
referee : Lopez Nieto Antonio Jesus (Spanyolország)
attendance:
  1. BEK-KRÓNIKA: 20.000
  2. MTI: 25.000
  3. Magyar csapatok kupamérkőzései: 29.637

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2014.12.30, 13:39 (szerk.: 2020.05.08, 14:54)
    Párizs, 1994. augusztus 10. szerda (MTI) - Szerdán labdarúgó BEK-selejtező mérkőzésen Párizsban lépett pályára a Vác FC-Samsung.
    A magyar bajnok ellenfele a világsztárokkal tűzdelt francia Paris St. Germain volt. A spanyol Lopez Nieto sípjelére 25 ezer néző előtt a következő összeállításban kezdtek a csapatok:

    Paris St. Germain:
    Lama - Cobos, Ricardo Gomes, Roche, Colleter - Dieng, Guerin, Valdo, Le Guen - Weah, Ginola

    Vác FC-Samsung:
    Koszta - Puglits, Aczél, Nagy, Kasza - Zvara, Aranyos, Romanek, Sallai - Füle, Dzurják

    Nem ijedt meg Csank János vezetőedző csapata nagynevű ellenfelétől, az első negyedóra kiegyenlített küzdelmet hozott. A franciák ugyan többet birtokolták a labdát, de gólhelyzetbe nem tudtak kerülni. A váciak támadásai is csak az ellenfél 16-osáig jutottak, ott elfogyott a magyar bajnok tudománya.

    Nem volt túl nagy az iram, mindkét fél részéről sok apró szabálytalanság tördelte a játékot. Ez azonban a Vácnak kedvezett, sikerült újabb negyedórát ,,kibekkelnie,, a vendégcsapatnak.

    A folytatásban is csak a szögletek száma jelezte a St. Germain fölényét. Aztán a 30. percben egy pillanatra kihagyott a magyar együttes védelme, vezetéshez jutottak a párizsiak. Brazil gólnak örülhetett a közönség: a jobb oldalról Valdo ívelte középre a szabadrúgást, az előrehúzódó Ricardo Gomes fejelt a kapuba (1-0). Koszta könnyelműsége révén csaknem második góljukat is megszerezték a hazaiak. A váci kapus Aczél hazaadása után dekázgatni kezdett az ötösön, majd amikor Weah megtámadta őt, elveszítette a labdát. Szerencséjére a spanyol játékvezető szabálytalannak ítélte a libériai csatár megmozdulását.

    A hajrában már újra jól zárt a váci védelem, így nem változott az eredmény.


    A félidőben:

    Paris St. Germain (francia) - Vác FC-Samsung 1-0
    Párizs, 25 000 néző, vezette: Lopez Nieto (spanyol)
    gólszerző: Ricardo Gomes (30.)

    Szünet után gyorsan növelte előnyét a Paris St. Germain. Ginola a bal oldalon lefutotta Puglitsot, beadására Weah érkezett, s a rövid sarokba fejelt (2-0). Koszta csak beljebb tudta segíteni a labdát.

    A folytatásban újra Weah került gólhelyzetbe, rövid időn belül kétszer is. Előbb Aczél bele tudott érni a lövésbe, így az mellé szállt, majd 11 méterről fordulásból lőtt kapu fölé a színesbőrű csatár.

    A 70. percben tíz emberre fogyatkozott a hazai csapat. Colleter fellökte Zvarát, majd rálépett a fekvő játékos vállára. A spanyol bíró azonnal felmutatta a piros lapot. Zvara nem is tudta folytatni a szereplést, helyére a betegeskedő Nyilas állt be.

    Emberhátrányban is támadásban maradt a francia gárda. A 76. percben Ginola lövése meglepte Kosztát, csak kiütni tudta a labdát, érkezett Weah, de a váci kapus újra hárított.

    A 83. percben ismét szabadrúgás után kapott gólt a Vác. Dieng ívelt a jobb oldalról az ötösre, ahol négy francia játékos érkezett, közülük Roche - Kosztát megelőzve - fejelt a hálóba (3-0).

    Sokáig úgy tűnt, hogy a tartalékos Vác tisztes eredménnyel távozhat Párizsból, ám a harmadik gól szertefoszlatta ezeket a reményeket. Csank János együttesének minden tudására és a szerencsére is szüksége lesz, hogy a két hét múlva soron következő visszavágón kiharcolja a továbbjutást.


    Paris St. Germain (francia) - Vác FC-Samsung 3-0 (1-0)
    Párizs, 25 000 néző, vezette: Lopez Nieto (spanyol)

    gólszerzők: Ricardo Gomes (30.), Weah (48.), Roche (83.)
    sárga lap: Puglits (57.), Aranyos (61.)
    piros lap: Colleter (70.)
    jók: Ricardo Gomes, Ginola, Weah, illetve Romanek
    cserék: Valdo helyett Bravo (79.), Weah helyett Sechet (87.), illetve Zvara helyett Nyilas (73.), Dzurják helyett Bánföldi (80.)

    forrás:
    MTI
     
  2. avatar: ingersheim
    2012.05.28, 13:46 (szerk.: 2020.05.08, 14:51)
     
  3. avatar: Giovanni
    2011.01.05, 12:06 (szerk.: 2020.05.08, 14:52)
    Csank János:
    Naivitás lett volna azt hinni, hogy ez a mérkőzés csapatom diadalmenete lesz. Mégis vallom: nem okoztunk szégyent, hiszen ellenfelünk alig-alig alakított ki helyzeteket a kapunk előtt. De a mérkőzéseket gólra (s nem helyzetekre) játsszák – így a találkozót a helyzet nélkül „talált” gólokkal a párizsiak nyerték.

    Luis Fernandez (PSG):
    A magyarok az első húsz percben kimondottan szervezetten játszottak, nem mindenáron az eredmény tartására törekedtek, hanem a támadásépítése is futotta erejükből. A mérkőzést végül is aq légi fölényünk döntötte el, s belejátszott az is, hogy a magyar kapus egy kicsit indiszponáltan védett. A továbbjutást illetően amíg nem fújták le a visszavágót, addig minden lehetséges. Szerinte hazai pályán a Vác nem fog feltartott kézzel pályára lépni, ennekellenére bízom a gondtalan továbblépésben.

    Nemzeti Sport, 1994. augusztus 11.