magyarfutball.hu

Vasas SC - Váci Izzó MTE 1 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.26, 16:34
    Az utolsó utáni perc és persze botrány
    Játékvezető nem volt
    VASAS—VÁCI IZZÓ 1-1 (0-0)
    Fáy utca, 4000 néző. V.: Márton.
    Vasas: Babócsy — Turbék, Juhár, Mészöly — Kecskés (Pecha 64. p.), Siribekov, Gubucz, Geress, Klink — Szilveszter (Nagy Tamás a szünetben), Claude.
    Vác: Koszta — Nagy Tibor (Horváth 70. p.), Carlos, Szalai — Zombori, Víg (Simon 44. p.), Hahn, Kriska, Romanek — Orosz, Füle.
    Gól: Claude (46. p.)f ill. Orosz (95. p.).
    Sárga lap: Gubucz, Siribenkov, Nagy Tamás, Illetve Horváth.
    Kiállítva: Geress és Nagy Tamás (95. p.).
    A helyszín és a nézőszám után közvetlenül, a nagy V és a kettőspont mögött a játékvezető, köznyelven a bíró személyét szoktuk feltüntetni. A nagy V is erre hivatott, vagyis a „vezette” rövidítése. Nos, fentebb illett volna üresen, kitöltetlenül hagynom ezt a rubrikát, mert volt ugyan a Fáy utcában 16 órától 18-ig egy fekete ruhás, aki síppal a szájában futkosott fel-alá többnyire a labda és a játékosok után, néha gesztikulált is, meg kiabált; de hogy vezette volna a történéseket. ..
    De ne szaladjunk a dolgok elébe, mert az elején még igen határozottnak, mi több, szigorúnak tűnt Márton úr sporttárs (a kívánt formula aláhúzandó). Már az 5. percben Gubucz felé villantott egy sárga lapot, mert az nem átallotta lerántani Romaneket. Egyébként a közönség azon része, amely bár beszerezte szotyi- és tökmagfejadagját, s a haverok üdvözlésén is túljutott, kimondottan hajtós, remek iramú játékot láthatott. Elsősorban a vendég Izzó jóvoltából, a Csank-fiúk ugyanis igencsak nekirontottak a Gellei-tanítványoknak. Előbb Orosz kiugrása, majd Nagy Tibor szabadrúgása melegítette be Babócsyt, aki még mindig nem végezhetett izomzatának bejáratásával, mert a 17. percben, a Zombori felvágásáért megítélt, s Víg által mesterien csavart szabadrúgást, csak tétován nézte a Vasas kapusa. A kapufa sietett segítségére.
    M árton bíró ekkor érezhette először, hogy m agányos, m ert előbb Rom aneket, m ajd Claude-ot állította meg les címén, s csak ő tudta, m iért. A nép meg is lepődött, s a családfa gallyazásába fogott, a hangosbeszélő intése ellenére, aki kérte az egybegyűlteket, hogy ne a játékvezető működésével foglalkozzanak, hanem biztassák a csapatot. S hogy kétség ne legyen, hogy melyiket, még hozzátette: Hajrá, Vasas! Majd a félidő végén, egy becsúszó szerelés után érezte fontosnak az „égi hang” , hogy közölje: Szép volt, Kecskés Attila!
    Akkor azonban mélyen hallgatott, amikor Siribenkov érte el Víg lábát, s a váciak irányítóját ölben vitte le Hénap Kálmán gyúró,
    mert a szőke csapatkapitánynak vagy 20 centi hosszan szétnyílt a bőr a sípcsontja felett. Víg tehát odalett, s hogy ne érjen rá ezen keseregni az Izzó, arról Claude gondoskodott. Szinte még véget sem ért a szünet, amikor a második játékrészre beállt Nagy Tamás, kihasználva a váci védők adta lehetőséget, középre ívelt, s első labda- érintéséből így lett gólpassz, Claude középről a hálóba kotort (1-0).
    Puff neki! Az Izzó játéka ettől aztán kellően szétesett, nyom a sem volt a 45 percen át csodált laza, könnyed produkciónak, következett a brusztolás. Középpályán rakkolt a Vác, s mivel csak egy 20 méter széles középső sávon próbálta átgyömöszölni a labdát, a Vasas-védőknek sem kellett sokat futni, csupán felvagdalni, aki éppen arra járt. Márton bíró is csak színezte a képet, egy-két sárgával és ellentétes ítéletekkel. Oleg király, azaz Siribenkov sem maradt ki a táncból, megkockáztatom , a pályára lépő 26 játékos legképzettebbje, lila köddel a fején futkosott, leginkább rugdosott.
    Az 57. percben végre kapóra jött volna ez a váciaknak, hiszen a szovjet előbb a fején táncoltatta a labdát, majd lazán hazaadott, amit Orosz könnyedén elcsípett, de Babócsy kitakarította a területet... Rendületlenül próbálkozott az Izzó, s mivel Zombori kihagyta a meccs talán legnagyobb helyzetét is, úgy tűnt, egyenlítésre már nem lesz idő. Márton bíró a sok sérülés, ápolás miatt hoszabbított, a Vác pedig erőlködött. Már Hahn és Carlos után Koszta is a félpályánál próbálkozott labdaszerzéssel, s a kapus indítását Simon ívelte előre, Orosz pedig a tétovázó védők között 10 méterről a kapu jobb oldalába helyezett (1-1). A 95. percben egyenlített tehát a Vác, amely nemhogy az egy, de még a két pontot is megérdemelte volna...
    A botrány persze nem maradt el, a magukat kisemmizettnek érző Vasas játékosok reklamáltak, mire Geresst és Nagy Tamást kiállította a meccs után Márton, akinek menekülnie kellett a tajtékzó szurkolók és Vasas-vezetők rohama elől.
    Gellei Imre: — Ha rám hallgat, azt gondol és azt ír, amit akar.
    Csank János: — Az első félidőben meg kellett volna nyernünk a meccset. De kimaradtak a helyzetek, és a kezdés után egy elemista gólt kaptunk. Ezután a Vasas visszaállt, kontrára és a játék széttördelésére koncentrált. Csapatom több sebből vérzik, és Víg sérülése is komoly. Rengeteg volt a holtidő, így a hosszabbítást indokoltnak tartom .

    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1991-09-23