magyarfutball.hu

Győri Rába ETO SC - Újpesti TE 0 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.01.19, 20:12
    Győri Rába ETO - UTE 0-1 (0-0)
    Győr, 5500 néző, V: Lázin
    gólszerző: Zsinka (68. p.) jók: Huszár, illetve Szőnyi, Szlezák, Rubold
    Győri Rába ETO: Huszár - Csikós, Pecsics, Virág - Tóth (Csernák 46. p.), Vaidean, Farkas, Árpási - Csertői, Mörtel, Petres (Freppán 74.)
    UTE: Brockhauser - Vágner, Szőnyi, Szabó, Erdélyi - Huszárik, Varga, Rubold, Szlezák - Zsinka (Miovecz 81. p.), Eszenyi (Tóth 86.)
    Alacsony színvonalú mérkőzésen az Újpest mutatta a tudatosabb játékot az elképzelés nélküli Rába ellen, győzelme teljesen megérdemeltnek mondható.

    Forrás: Új Néplap, 1991-05-27
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.22, 07:22 (szerk.: 2018.01.20, 12:21)
    Magabiztosan kezdett a Rába, és tartós fölénybe került a kissé visszafogottan játszó Újpest ellen. A vendégek csak nagy ritkán kíséreltek kontrákkal nem túl nagy meggyőződéssel. Az első helyzet azonban a lilákhoz fűződött a 21. percben, amikor Szlezák kapott kitűnő labdát Ruboldtól, 14 méterről azonban fölé durrantott. A kimaradt helyzete után a vendégek felbátorodtak, és több alkalommal
    is meleg perceket okoztak a Rába védőinek. A félidő utolsó harmadára nagyon ,,leeresztett,, a két csapat, és csak egymás hibájából tudtak támadást vezetni.

    A második félidőt ismét Rába-fölény vezette be, sok egyéni hibával tarkítva. Az újpestiek ekkor csak a biztonságra törekedtek, nem erőltetve a támadást. A meddő győri fölényben a 60. percben történt az első említésre méltó esemény, amikor Mörtel került gólhelyzetbe, de nehéz szögből nem tudta jól eltalálni a labdát. A 68. percben előrelendült az Újpest, és az addig egyetlen második félidei támadása eredményt hozott. Zsinka kitűnően ugrott ki két győri védő között, s 14 méterről élesen a jobb sarokba lőtt (0:1). A befejező percekben a Rába erőlködött, de újítani nem tudott.

    Alacsony színvonalú mérkőzésen az Újpest mutatta a tudatosabb játékot az elképzelés nélküli Rába ellen, győzelme teljesen megérdemeltnek mondható.

    - Már az utolsó perceket mutatta a győri stadion órája a Győri Rába ETO - UTE
    labdarúgó mérőzésen, amikor a tribünről azt lehetett látni, hogy Csikós Lajos, a hazaiak és Szlezák Zoltán, a vendégek játéka összefejelt. Szlezák ájultan esett össze, a két csapat orvosa azonnal hozzá rohant - az utolsó pillanatban. Az esés következtében ugyanis a játékosnak hátracsúszott a nyelve, a fulladás veszélye állt fenn. A gyors orvosi jelenlét és közbeavatkozás viszont megmentette a csaknem tragikus balesettől.

    Szombaton késő este dr. Szücs Jenő, a Rába ETO orvosa az MTI munkatársának elmondta, hogy az eszméletét vesztett Szlezákot azonnal kórházba szállították. A 24 esztendős játékos közben magához tért, nem is tudta, hogy élet és halál között lebegett. A kórházban tüzetes vizsgálatnak vetették alá, már az első diagnózis agyrázkódást állapított meg. Késő estig még nem döntöttek arról, hogy visszatérhet Budapestre, vagy egy-két napig a kórházban marad megfigyelés céljából.

    mti