magyarfutball.hu

Újpesti TE - Pécsi Munkás SC 2 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.11.19, 17:59 (szerk.: 2022.05.08, 10:28)
    Újpesten ezúttal sem sikerült nyerni
    (Munkatársunk telefonjelentése)

    Újpesti TE - Pécsi Munkás SC 2:1 (0:1)
    Budapest, 2000 néző.V.: Németh L.

    UTE: Brockhauser - Huszárik, Szőnyi, Kósa, Szlezák — Rubold (Vígh a 81. percben), Varga, Balázs (Miovecz, a 81. percben) — Zsinka, Bácsi, Eszenyi.
    Edző: Kovács Ferenc.
    PMSC: Bodnár - Tomka, Balog, Kónya, Palaczky — Megyeri, Bódog, Czéh, Kocsis (Szabó, az 56. percben, Lőrincz a 81. percben) — Lovász, Belansky.
    Edző: Garami József.

    A 7. percben kialudtak a stadiont megvilágító reflektorok. Ekkor még nem lehetett tudni, melyik csapatnak kedvez a meccs esetleges félbeszakadása. Egy perccel később láthattuk az első ígéretes pécsi tám adást. A Lovász beívelésére jó l érkező Czéhet azonban a 16-os sarka előtt szabálytalanul hatástalanították az újpesti védők. A 10. percben Bácsi 25 méteres bombája süvített el gyors válaszként a pécsiek kapufája fölött. A 15. percben jutottak vezetéshez a vendégek. Lovász jobboldali beadását a középen felfutó Belansky jól vette át és 6 méterről laposan a kapu közepébe továbbította a labdát mozdulatlanul szemlélő Brockhauser lába között. (1-0). A gól után negyedóráig semmi említésre méltó megmozdulást nem láthattunk egyik csapat részéről sem. A támadások már az ellenfelek 16-osai előtt elakadtak, a gyors kontrák sem igen jutottak a félpályánál messzebbre. A 30. perc tájékán rövid idő alatt szinte több játékos feküdt a földön, m int amennyi állva maradt. Az utolsó szabálytalannak vélt pécsi megmozdulásért Eszenyi ököllel próbált elégtételt venni a közelében álló vendégektől, amit Németh játékvezető csak egy sárga lappal „jutalmazhatott” . A 36. percben Rubold fölrúgásáért Kónya jutott hasonló sorsra.
    Az eredetileg 15 percesre tervezett szünet éppen a kétszeresére nyúlt', eddigre sikerült ugyanis a világítást olyan állapotba hozni, hogy Németh játékvezető a még mindig félfényben lévő pályát további játékra alkalmasnak ítélte. A 48.percben Rubold a kapott ajándéklabdával hatalmas egyenlítési lehetőséget szalasztott el, amikor is 18 méteres bombalövését Bodnár még egy bravúros tenyeressel a kapu fölé tornászta. Egy perc múlva szabadrúgáshoz jutott az UTE. Varga beívelését Zsinka 6 méterről a kapu jobb alsó sarkába fejelte (1-1). Az 53. percben Szlezák került ismét gólhelyzetbe, 15 méteres lövését azonban Bodnár ismét jó reflexszel hárította. Hat perccel később Huszárik jobboldali beadását a pécsi kapuőr a levegőben úszva húzta le az érkező Eszenyi elől.
    A 72. percben Rubold ívelt szabadrúgást a 16-oson belülre. Balázs közvetlen közeli kapáslövése nyomán ismét Bodnár mentette meg az újabb góltól csapatát. Miután már mindenki azt hitte döntetlen marad a végeredmény, a 83. percben Bácsi beadása az 5-ös vonalán végig gurulva Eszenyi elé került, akinek gyenge, lapos lövése a gólvonalon álló Czéh mellett zárszóként még begurult a pécsi kapu jobb oldalába (2-1).
    Tegnap sem szakadt meg a 28 éves sorozat, a vendég PMSC ezúttal sem tudta legyőzni a Megyeri úton lila-fehér ellenfelét. A szünetben még sötétbe burkolózó pálya láttán a vezető PMSC kísértetiesen hasonló helyzetbe került a múlt heti PVSK-Tungsram női kosárlabda elődöntő résztvevőihez, amikor a szintén jobb helyzetben levő pécsiek hibáján kívül maradt félbe a játék.
    A PMSC-ből tegnap este —talán az egyedüli Bodnár kivételével — senki sem nyújtott olyan teljesítményt, amely egy dobogós helyre pályázó együttes játékosaitól elvárható lenne. A védők rendre hatalmas UTE-helyzetek kialakulását voltak kénytelenek megakadályozni.
    A középpályán Megyeri minden akcióhoz igyekezett odaérni, innen még Czéh teljesítménye emelhető ki. Elöl Belansky az első félidőben gólja mellett is sokat mozgott, fordulás után már annál kevesebbszer mutatta magát. A második félidei gyenge teljesítmény alapján Garami József legénysége végül még örülhet is, hogy - szinte kizárólag Bodnár jóvoltából - ilyen kis gólarányú vereséggel megúszta az újpesti kiruccanást.
    Kovács Ferenc: - Az első félidőben érthetetlenül, akarat és tűz nélkül játszott a csapat, ekkor a Pécs fölénk kerekedett és megérdemelten vezetett. A második félidőben már úgy játszottunk, ahogy kezdeni kellett volna, ha nehezen is, de sikerült megfordítani az eredményt.
    Garami József: -A fényt azt biztos, hogy nem bírjuk, ez kiderült a második félidőben.

    Forrás: Új Dunántúli Napló, 1991-04-22
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.22, 07:14 (szerk.: 2017.11.19, 18:02)
    Az első nagyobb izgalmat az okozta, hogy a 7. percben kialudtak a lámpák, és a lassú sötétedésben folyt tovább a játék. A 10. percben Bácsi húszméteres lövése kerülte el a kaput, majd Eszenyi botlott el az ötösön. A 14. percben Bódog csúsztatott fejese szállt alig mellé. Utána tanítani valóan szép gól következett: Tomka száguldott el a jobbszélen, pontos beadása egyedül találta Belanskyt, aki kapásból hat méterről lőtt a kapuba (0:1). Az ÚTE megpróbált erősíteni, de a pécsi védelem mindent rombolt, a csatárok pedig veszélyes ellentámadásokat vezettek. A 33. percben Eszenyi buktatott, kisebb kakaskodás után az újpesti futballista megkapta a sárga lapot, és helyreállt a rend. A 37. percben Kónya lökte fel Bácsit a kaputól 25 méterre, a szabadrúgást a sértett lőtte - fölé.

    Majdnem félórányira nyúlt a szünet, mert a reflektorok csak nem akartak kigyulladni. Végül ,,félvilágnál,, kezdődött el a második félidő. Heves ÚTE-rohamok következtek. Zsinka az ötösről lőtt fölé, majd Rubold bombája a kapus kezét és a kapufát érintve szállt tova. A 49. percben egy jobbról belőtt szabadrúgást Zsinka fejelt a sarokba (1:1). Az 59. percben Huszárik beadását Bodnár a levegőben úszva húzta le a berohanó csatárok elől, majd egy szögletből Palaczky fejelt Brockhauser ölébe. A 72. percben Balázs hatméteres fejesét Bodnár védte. Nem sokkal a befejezés előtt Szabó és Miovecz rúgott össze, mindketten sárga lapot kaptak. A 87. percben dőlt el a mérkőzés: Kósa beadását Eszenyi gyengén gurította kapura, Czéh elrúgott a labda felett, így az végül is átvánszorgott a gólvonalon (2:1).

    Az újpestiek második félidőbeli jobb, lelkesebb és lendületesebb játékukkal megérdemelték a győzelmet. A pécsieknek rá kellett ébredniük, hogy egy félidőt nem lehet kihúzni szinte akció nélkül.

    mti