magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Rába Vasas ETO 1 : 1 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2015.06.11, 23:42 (szerk.: 2021.01.13, 00:15)
    Keserves döntetlen kilenc győri ellen
    Békéscsabai Előre Spartacus - Rába ETO 1-1 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 2500 néző
    Vezette: Stamler Péter (Lázin János, Vad István)
    Békéscsaba:
    Gulyás István - Mracskó Mihály (Takó Ferenc 31. p.), Ottlakán Mihály, Szenti Zoltán, Zahorán Zoltán - Belvon Attila, Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Horváth László (Árgyelán János 55. p.) - dr. Kovács Gábor, Miklya Zoltán Edző: vígh Tibor
    Rába ETO:
    Huszár Imre - Csikós Lajos, Pecsics Tibor, Udvardi Tamás, Virág Attila - Sziffer András (Dóka Gábor 66. p.), Freppán György, Somogyi József, Farkas Simon - Csertői Aurél (Tóth Lajos 85. p.), Mörtel Béla Edző: Pecze Károly
    Gól: Csertői 2. p. ; Miklya 80. p.
    Sárga lap: Virág 27. p. ; Ottlakán 43. p. ; Szenti 64. p.
    Kiállítva: Pecsics 58. p. ; Virág 61. p.
    Szögletarány: 10:2 (3:0)

    Gyorsan jött az első gól, a széllel szemben játszó vendégek már a 2. percben betaláltak Gulyás hálójába. A védők még a saját kapujuk előteréből indították Mörtelt, aki a félpályánál két lépés után gyorsan Csertői elé tálalt. A csatártárs mintegy 10 méteres vágta után a 16-osig kifutó és elé vetődő Gulyás fölött lágyan ívelt a kapu közepébe, 0-1.
    (Remek és villámgyors akció volt, ami legalább tíz percig sokkolta a békéscsabaiakat. Mörtelt helyzetfelismerése, Csertőit pedig eleganciája dicséri, ugyanis a kétségbeesetten visszafutó Mracskó sem tudta utolérni Csertői emelését, így a labda a kapuban pihent meg.)
    A folytatásban Huszárnak akadt inkább dolga: először Csanálosi, majd Csató veszélyeztetett.
    A 17. percben pedig dr. Kovács lőtt az oldalhálóba.
    A túloldalon viszont a nagy kedvvel játszó Mörtel előtt adódott lehetőség, de az első lövésébe Zahorán belelépett, majd másodjára mellé lőtt.
    Virág kapott sárga lapos figyelmeztetést dr. Kovács leterítéséért a 27. percben.
    A 36. percben Mörtel a kifutó Gulyásba lőtt, majd a félidő lefújása előtt Ottlakán kapott sárga lapot - reklamálásért.

    A szünet után, az 58. percben Miklya ugrott ki a félpálya tájékán három védő gyűrűjéből, s egyedül húzott kapura. Már a 16-os előterében járt, amikor Pecsics utolérte és hátulról elkaszálta a gólhelyzetben lévő csatárt. A játékvezető jogosan mutatta föl a piros lapot a győri védőnek.
    Még három perc sem telt el, amikor egy ártalmatlannak tűnő helyzetben a győri térfél felénél, a jobb oldali vonal mellett Virág rosszul csúszott be Szentinek, s elkaszálta a csabai védő lábát. Mivel már volt egy sárga lapos figyelmeztetése, így ő is a kiállítás sorsára jutott.
    Csupán újabb három perc telt el, s Szentinek is dukált egy sárga, Sziffer fölvágásáért.
    A 80. percben góllá érett a hazaiak létszámfölénye: ide-oda pattogott a labda a 16-oson belül, három vendég védő egymásra várt, miközben a szemfüles Miklya rácsapott a labdára, s a 11-es pont tájékáról laposan a jobb alsó sarokba pördítette a pettyest, 1-1.
    (Nagyot hibáztak a győri védők, s Huszár kapus is tehetetlennek bizonyult, ugyanis előtte már egy lövésre elvetődött balra, s míg Miklyához pattant a pettyes, már nem volt ideje föltápászkodni, és visszaérni a kapu közepébe.)
    A lefújás előtt három perccel ismét a győri hálóban táncolt a labda Csató jóvoltából, ám előtte sípjába fújt Stamler játékvezető, s les címén kifelé ítélt szabadrúgást.
    kép
    Árgyelán (sötét mezben) cselezget, Pecsics kíséretében. A háttérben dr. Kovács és Takó, valamint Farkas figyeli az eseményeket. (Fotó: Gál Edit)

    Nagy várakozás előzte meg a találkozót, mindkét csapat öltözőjében bizakodó volt a hangulat, noha azt sem rejtették véka alá a játékosok: azért tartanak a másik féltől, hiszen mindkét együttes bizonyítani akart. Ez utóbbi érthető is: nem sok pontot gyűjtöttek az elmúlt fordulókban.
    A viharos széllel szemben viharos gyorsasággal szereztek gólt a vendégek, ami még őket is meglepte. A vezetés birtokában beálltak védekezni, átadva ezzel a teret a fokozatosan magukra találó békéscsabaiaknak, akik egyre inkább fölénybe kerültek, de a helyzeteket nem tudták értékesíteni.
    A szünet után gyorsan 9 főre olvadó vendégek még inkább beálltak védekezni, de nem sokáig bírtak ellenállni a nagy nyomásnak. Miklya egyenlítő gólja után a Rába ETO megkísérelte visszaszerezni az elhullajtott pontot, vezettek is néhány tetszetős kontratámadást, de ezeket Gulyás ártalmatlanná tette, így meg kellett elégedniük a pontszerzéssel.
    Tulajdonképpen mindkét csapat örülhetett az egy pontnak.

    Jó: Gulyás, Csanálosi, Miklya, ill. Huszár, Farkas, Mörtel.

    Nyilatkozatok:
    Vígh Tibor: — Nem hiszem, hogy sok értelmes dolgot tudnék most mondani, amivel az érzelmeimet is ki tudnám fejezni. Érzéseimet egyébként a mérkőzés híven tükrözi.
    Pecze Károly: — Annak ellenére, hogy kilenc játékossal küzdöttünk az utolsó félórában, ezt a mérkőzést megnyerhettük volna a helyzeteink alapján.
    (Jávor Péter)

    8. Rába ETO 10 4 1 5 16-14
    ...
    11. Békéscsaba 10 3 2 5 11-13 8

    Békés Megyei Népújság, 1990. október 24.; futball 1989-1992