magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Siófoki Bányász SE 2 : 1 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2015.06.10, 12:42 (szerk.: 2021.01.15, 23:52)
    Csató befürdette a Balaton-partiakat
    Békéscsabai Előre Spartacus - Siófoki Bányász 2-1 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 6000 néző
    Vezette: Drigán György (Lázin János, Csáki Béla)
    Békéscsaba:
    Gulyás István - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Szenti Zoltán, Zahorán Zoltán - Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Horváth László - dr. Kovács Gábor, Nagy István (Belvon Attila 67. p.), Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
    Siófok:
    Bíró Imre - Kolovics Zoltán, Aczél Zoltán, Olajos Sándor, Szabó Béla - Marozsán János (Ozsváth Ferenc 65. p.), Zare Ioan Adrian, Zsadányi László - Magyar Zsolt, Czigány Csaba, Páli Attila (Keszeg István 79. p.) Edző: Varga István
    Gól: Horváth 57. p. ; Magyar 66. p. ; Csató 84. p.
    Sárga lap: Miklya 84. p.
    Szögletarány: 10:2 (7:2)

    A 3. percben egy bal oldali szöglet után Nagy I. avatta föl Bírót, aki vetődve szögletre öklözte a jobb alsó sarok felé tartó labdát.
    A 12. percben Csanálosi labdájából Horváth lőtt váratlanul, de a labda mellé szállt.
    Aztán Kolovics fejelte ki röviden a pettyest, de Csató kapáslövése Bíró könnyű zsákmányává vált.
    Egy perccel később Csató magasra ugorva bólintott kapura, de ezt is hárította a siófoki kapus, majd Csanálosi szorongatott helyzetben fölé fejelt.

    A szünet után, a 47. percben Páli a bal oldali szögletzászlótól jól ívelt be, a védők és Kolovics, valamint a rosszul kimozduló Gulyás fölött átszállt a labda, Magyar elé pattant, aki megijedt a nagy lehetőségtől és estében hét méterről az üres kapu fölé emelt. Ez volt a siófokiak első épkézláb támadása és rögtön nagy veszélyt is okozott. A túloldalon Csató balsarkos, 22 méteres lövését fogta Bíró, majd ugyanő ismételhetett néhány perccel később, de másodjára mellé szállt a labda.
    Az 57. percben Csató 30 méteres keresztlabdájával jól ugrott ki Horváth a balösszekötő helyén, s néhány lépés után Kolovics mellől futtából célozta meg a kaput. Bíró még beleért a lövésbe, de a labda így is a bal alsó sarokba vágódott, 1-0.
    A 66. percben egyenlítettek a vendégek, amikor Szabó előreívelt szabadrúgását a védők röviden szabadították föl, Magyar elé pattant a labda, aki az ellenkező irányba mozduló és kissé kint álló Gulyás mellett a jobb alsó sarokba helyezett, 1-1.

    A 69. percben Csató, a 75. percben pedig Miklya lövését hárította Bíró, majd Csanálosi jobb felső sarkos bombáját bravúrral öklözte szögletre.
    A 84. percben Csanálosi kísérelt meg betörni a 16-oson belülre Aczél és Olajos között. Szemben a kapuval, a 16-os vonalánál rálépett a labdára, a lendület azonban tovább vitte a három játékost. A támadással fölfutó Csató hamar észlelte a lehetőséget, ott termett és óriási lövése a kapu közepébe vágódott, 2-1.
    A 86. percben több békéscsabai játékos is reklamált, mire Drágán játékvezető előhúzta a sárga kártyát és a hozzá legközelebb álló Miklyának fölmutatta.
    kép
    Csató (balra), a siófokiak elleni mérkőzés főhőse húz el Czigány mellett. Hogy könnyebb dolga legyen a békéscsabai középpályásnak, Ottlakán (6) igyekszik föltartóztatni a vendégek csatárát. (Fotó: Veress Erzsi)

    Az első perctől kezdve föltűnt, hogy a siófokiak egy pont megszerzésének reményében érkeztek Békéscsabára. Jól megszervezték védelmüket, a középpályások is többnyire a 16-osuk előterében tanyáztak és igyekeztek megszűrni Csatóék mind gyakoribbá váló rohamait. Sokáig úgy tűnt, sikerül is kibekkelniük gól nélkül, ám a szünet után a szemfüles Horváth megszerezte a hazaiaknak a vezetést. Az addig még csak a kontrákkal sem élő siófokiak egyszeriben fölpaprikázódtak és megkezdték a békéscsabai kapu rohamozását. Hamar egyenlítettek, s ezután ismét beálltak védekezni.
    Nem sok idő volt hátra, a szurkolók egyre inkább úgy vélték, pontosztozkodás lesz a vége, ám a lila-fehérek egy pillanatra sem adták föl, egyre inkább beszorították a vendégeket, mígnem a mezőny legjobbja, Csató „megtalálta annak kulcsát”, miként lehet két vállra fektetni az idei bajnokságban eddig még veretlen Balaton-parti együttest.
    A békéscsabaiak mostani győzelmével nem szakadt meg a hagyomány, vagyis a siófokiak még csak pontot sem tudtak szerezni hatéves NB I-es tagságuk alatt a Kórház utcában.

    Jó: Ottlakán, Szenti, Csató, Csanálosi, Horváth, ill. Bíró, Aczél, Zare, Magyar.

    Nyilatkozatok.
    Vígh Tibor: - Gratulálok játékosaimnak, megérdemelten győztünk, s ezen a mérkőzésen visszaszereztük hitünket is. Egy kiváló Siófokot fektettünk két vállra.
    Varga István: - Két óriási hibát követtünk el, s ezek veretlenségi sorozatunk megszakadását eredményezték. Gratulálok a játékvezetőknek, mert nagyon magas színvonalon vezették a mérkőzést.
    (Jávor Péter)

    6. Siófok 4 2 1 1 5-3 5
    ...
    9. Békéscsaba 4 2 - 2 7-5 4

    Békés Megyei Népújság, 1990. szeptember 10.; futball 1989-1992