magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Vasas SC 4 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 22:44 (szerk.: 2022.04.16, 09:17)
    Meglepő bevonulással kezdődött a mérkőzés: az Ú. Dózsa élén egy ismeretlen fiatalember haladt, kezében jókora FIDESZ-zászlóval. Kiderült, hogy a politikai párt megvásárolta a kezdőrúgást. Utána egyperces néma vigyázzállással tisztelgett a közönség és a két csapat Tóth Mihály, a napokban elhunyt sokszoros válogatott labdarúgó emlékének.

    A Dózsa talán még nem is játszott ilyen jól ebben a bajnokságban, mint most a Vasas ellen. Az újoncok tömkelegével kiálló Vasas csak vergődött, különösen az első félidőben. A 20. percben Zsivótzky kezdte meg a góltermelést, Rubold labdájával elegánsan sétált át a Vasas-védelmen, majd 6 méterről a bal sarokba gurított (1:0). Az sem segített a vendégeken, hogy a feltűnően gyengélkedő iráni Ziait egy másik külföldi, a kongói Claude váltotta fel a 24. percben. Két perc múlva Katona szabadrúgása ,,lecsorgott,, Mészöly melléről, ismét Zsivótzky járt arra, és 7 méterről bombagólt lőtt (2:0). A 41. percben az a kevés Vasas-drukker, aki abban a kétes értékű gyönyörben részesült, hogy nézhette kedvencei vergődését, elátkozta Claude-ot. Zvara ugyanis Brockhauser hálójába emelt, de a fekete bőrű Vasas-játékos - ki tudja, miért? – ott téblábolt a gólvonalon, így Hartmann játékvezető természetesen lest ítélt. Két percre rá Eszenyi 17 méterről csigalassúságú lövést küldött a jobb sarok felé, Andrusch csak nézte, ahogy a labda bepattan a kapufáról (3:0).

    A második félidőben egy ideig csipkedte magát a Vasas, olyannyira, hogy a 48. percben, amikor Szlezák a 16-oson belül fellökte Zvarát, 11-eshez jutott. A büntetőt Duró értékesítette (3:1). A végeredményt Eszenyi állította be a 62. percben, amikor befejelte Szlezák labdáját. Az ötödik Dózsa-gól csak azért nem született meg, mert a 64. percben Katona csúnyán mellé lőtt egy 11-est. Ennek ellenére zúgott a végén a ,,Szép volt, fiúk,,. Jól is játszott az Ú. Dózsa, sőt, még legalább 3-4 gól ,,bennmaradt,, a hazai csapatban. A Vasas teljesítményéről semmi jót nem lehet mondani.

    mti