magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Csepel SC 1 : 1 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2015.05.28, 21:45 (szerk.: 2021.09.23, 09:59)
    Egy-egy gól, egy-egy pont az őszi szezonzárón
    Békéscsabai Előre Spartacus - Csepel 1-1 (1-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 3000 néző
    Vezette:Kurmai László (Bognár István, Mester István)
    Békéscsaba: Gulyás István - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Fabulya György - Szenti Zoltán, Belvon Attila, Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Takó Ferenc (Miklya Zoltán 58. p.) - Pásztor József (Major László 84. p.), Zsinka János Edző: Vígh Tibor
    Csepel: Szieben László - Tyukodi György, Gyimesi Jenő, Tompos Sándor - Ivanics László, Varga István, Szabó Károly, Stefanov István, Vígh László (Rixer Géza 74. p.) - Kénoszt Ferenc, Kovács Ferenc (Hamar István 74. p.) Edző: Már János
    Gól: Kovács 10. p. ; Csató 11. p.
    Sárga lap: Gyimesi 33 p. ; Ottlakán 35. p. ; Varga 58. p. ; Vígh 63. p. ; Ivanics 89. p.
    Szögletarány: 11:4 (8:0)

    Pásztor melegítette be a vendégek kapusát, aki egy bődületes erejű, jobb felső sarok felé szálló szabadrúgást öklözött szögletre.
    Pásztor beadásából egy perccel később Zsinka fejelt kapura, de a gólvonalon álló Gyimesi kifejelte a labdát.
    Aztán Zsinka lőtt a kifutó kapusba,
    majd a 10. percben megszületett az első gól: Belvon és Varga ugrott fel egy beívelt labdára, de az tovább pörgött Kovács elé, aki senkitől sem zavartatva az elvetődő Gulyás fölött a bal felső sarokba lőtt 12 méterről, 0-1.
    Még föl sem ocsúdtak a vendégek, mikor Pásztor a 16-os előterében fölpörgette a labdát, Csató jól ugrott ki a védők közül és futtából a 11-es pont tájékáról ugyancsak a bal felső sarokba lőtt, 1-1.

    A 18. percben Varga a kapufát találta telibe, a túloldalon pedig Zsinka fölé lőtt.
    A 33. percben Gyimesi kapta az első sárga lapot, Pásztor fölvágásáért. Hasonló sorsra jutott Ottlakán, aki Vargát hagyta helyben, miután Kénoszt mellélőtt.
    A félidő lefújása előtt Mracskó iramodott meg a jobb oldalon, élesen belőtt, ám Csanálosi és Zsinka egyaránt lemaradt a labdáról.
    A fordulás után három perccel Belvon két csel után öt méterről jól célzott, de a kapus a helyén volt és szögletre tolta a labdát.
    Ezután Varga kapott sárga lapos figyelmeztetést, miután sípszó után elrúgta a labdát.
    Az 59. percben Kénoszt iramodott meg, ám elügyetlenkedte a helyzetet, ugyanis az elfektetett kapus fölött az oldalhálóba talált.
    A 63. percben Vígh kapott sárga lapot, mert belerúgott Zsinkába.
    Négy perccel később egy bal oldali Pásztor-szöglet után Szenti fejelt közelről a kapura, de ezúttal Stefanov rúgta ki a labdát a gólvonalról.
    A 81. percben ismét Kénoszt előtt adódott nagy lehetőség, Fabulya mellett elviharzott, már Gulyást is elfektette, de fölé lőtt.
    A lefújás előtt még Ivanics kapott sárga lapos figyelmeztetést, mivel a csepeli középpályás is sípszó után rúgta el a labdát.kép
    A „nagy öreg”, Pásztor József kiváló teljesítményt nyújtott az NB I őszi szezonzáróján. Nem rajta múlott, hogy a sereghajtót nem sikerült kétvállra fektetnie a lila-fehér együttesnek. (Fotó: Kovács Erzsébet)

    Az első percekben alaposan ráijesztett a békéscsabai együttes sereghajtó ellenfelére, egyre-másra dolgozták ki a helyzeteket Szieben kapuja előtt, ám bevenni azt nem sikerült. Ahogy ilyenkor történni szokott: egy váratlan, ellentámadásból az ellenfél szerezte meg a vezetést, de szerencsére egy percig sem kellett várni ahhoz, hogy Csató ismét egyenlővé tegye az állást.
    Ezután is jobbára a békéscsabaiak szorongattak, de egyre kevesebb sikerrel, s ahogy peregtek a percek, úgy hagyott alább a lendület, mind kevesebbszer kerültek veszélybe a kapuk. Egy idő után ezt a csepeliek megunták, Kénoszt kétszer is remekül bújt ki a békéscsabai védelem mögül, de a hazaiak szerencséjére nem tudott élni a szerencséjével.
    Jó: Fabulya, Pásztor, ill. Varga, Stefanov.

    Nyilatkozatok. Vígh Tibor: — Sajnos, hagyománytisztelők vagyunk. Az első 10 percben legalább négy tiszta ziccerünk volt, míg az ellenfél helyzet nélkül rúgott gólt. Gyatra helyzetkihasználásunkat a második félidőben fokoztuk. Egyébként nem játszottunk rosszul.
    Már János: — A mérkőzés nagy részében sikerült megvalósítani elképzeléseinket. A második félidő alapján nyernünk kellett volna, de a győztes gól Kénoszt lábában maradt.
    (Jávor Péter)

    13. Békéscsaba 15 4 4 7 9-18 16
    ...
    16. Csepel 15 1 9 5 11-22 12

    Békés Megyei Népújság, 1989. november 20.; futball 1989-1992