magyarfutball.hu

Rába Vasas ETO - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 0 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2015.05.18, 22:03 (szerk.: 2021.09.18, 22:27)
    A lapok tették színessé a mérkőzést
    Rába ETO - Békéscsabai Előre Spartacus 2-0 (1-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Győr, 5500 néző
    Vezette: Szabó Béla (Szabó János, Nagy II János)
    Rába ETO: Boros Lukács - Turbék István, Hlagyvik Gábor, Pecsics Tibor - Urbányi István (Kiss Zsolt 66. p.), Bücs Zsolt, Somogyi József, Bordás Csaba - Handel György, Mörtel Béla, Hajszán Gyula (Sallói István 79. p.) Edző: Pecze Károly
    Békéscsaba: Gulyás Istvén - Szenti Zoltán, Fabulya György, Major Sándor, Ottlakán Mihály - Mracskó Mihály, Csató Sándor (Pásztor József 56. p.), Csanálosi Miklós, Horváth László - Miklya Zoltán, Takó Ferenc (Major László 62. p.) Edző: Vígh Tibor
    Gól: Handel 10. p. ; Hlagyvik 82. p. 11-es
    Sárga lap: Csató 9. p. ; Turbék 30. p. ; Ottlakán 66. p.
    Kiállítva: Mracskó 82. p. ; Somogyi 86. p.
    Szögletarány: 7:5 (4:3)

    A mérkőzés előtt ketten jubiláltak, Szabó Béla, játékvezető 75., egyben utolsó NB I-es találkozóját vezette, míg a békéscsabaiaknál pályára lépett első NB I-es találkozóján a Martfűről igazolt Major Sándor.

    Szeles időben, a csúszós pályán az eddig nyeretlen Rába-ETO támadólag lépett fel.
    A 4. percben Somogyit talpalták le a csabai védők, de a szabadrúgást a sértett csúnyán fölé lőtte.
    Továbbra is támadott az ETO, és a 10. percben Mörtel a védők gyűrűjében remekül vette le a labdát, fordulásból lőtt, ekkor még Gulyás bravúrral hárított, de a kipattanó labdát a jól érkező Handel a .kapuba helyezte, 1-0.
    Nem sokat kellett várni az újabb győri lehetőségre. A 14. percben Urbányit szabálytalanul szerelték a vendég védők, a 25 méteres Hajszán-szabadrúgást Gulyás kapus a levegőben úszva hárította.
    A 29. percben jutottak el először a győri kapuig a viharsarkiak. Turbók hibáját követően Horváth törhetett kapura, de a védő utolérte, és a 16-os vonal előtt lerántotta. A szabadrúgásból nem alakult ki helyzet.
    Ekkor már bátrabban támadott a békéscsabai gárda és ennek eredménye: a 35. percben Csató remek szólóját követően, tiszta helyzetben gyatrán mellé lőtt.
    FORDULÁS UTÁN sokáig a cserék jelentettek eseményt.
    Az első helyzet a 62. percben alakult ki, amikor Mracskó egy jó indítással kapura tört, de lövését Boros jó érzékkel hárította.
    Az utolsó 10 percben nemcsak a szél ereje, de a játék is viharos lett. A 80. percben Bordás viharzott el a bal szélen, beadását Sallói fejelte kapura, Gulyás azonban bravúrosan védett.
    A mérkőzés legszebb jelenete után, a 82. percben újra a csereként beállt Sallóié volt a főszerep. A védők közül kitörő középpályást Gulyás a 16-oson belül elkaszálta. Miközben a játékosok 11-eshez készülődtek, a reklamáló Mracskót kiállította a játékvezető. A büntetőt végül Hlagyvik biztosan értékesítette, 2-0.
    Az utolsó percekben sajnos, eldurvult a játék, s egy ilyen esemény után Somogyinak is piros lapot mutatott föl a játékvezető.

    Összegzésként elmondható, hogy a közepes iramú, de gyenge színvonalú mérkőzésen a Békéscsaba egy gyengén játszó Rába ETO-tól szenvedett balszerencsés vereséget. A viharsarkiak fél óra elteltével érezték meg, hogy lehet keresnivalójuk a Rába partján. Elsősorban a győri védők hibájából helyzeteket is teremtettek, de ezeket nem tudták értékesíteni.
    Jó: Boros, Mörtel, Bücs, ill. Gulyás, Horváth.

    Nyilatkozatok
    Pecze Károly: — A mélyen védekező és nem is rosszul játszó ellenféllel szemben úgy érzem, türelmes játékunk hozta meg a sikert. Nem látványosan, hanem célratörően futballoztunk.
    Vígh Tibor: — Sajnos, ezen a mérkőzésen nem a focié volt a főszerep, pedig mindkét csapat jobban járt volna, ha a játékkal törődik.
    (Horváth Attila)

    7. Békéscsaba 4 2 - 2 4-6 6
    ...
    10. Rába ETO 4 1 1 2 3-3 4

    Békés Megyei Népújság, 1989. augusztus 31.; futball 1989-1992