magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Szombathelyi Haladás VSE 2 : 1 20:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 21:54 (szerk.: 2022.03.27, 15:32)
    A Megyeri úti összecsapást a másfélórás késéssel kezdték, mert a pálya nagy része víz alatt állt, azt kellett ,,letakarítani,,.
    Valósággal rászakadt egy felhő a Megyeri útra és a félórás zápor elárasztotta a stadiont és környékét. Mivel semmiféle vízelvezetési rendszer nincs kiépítve, így gyep körüli salakon, valamint a pálya mindkét szélén 20-30 centiméteres víz állt. A rendezők ennek ellenére nem adták fel - igaz, teljesen kezdetleges módszerekkel - megpróbálták játékra alkalmassá varázsolni a füvet. Az eredeti kezdési időpontban, 19 órakor ez még szinte reménytelennek tűnt, ám háromnegyed 9-kor villanyfényben mégiscsak pályára léphetett az osztályozó mérkőzések elkerüléséért küzdő két együttes.

    A csúszós talaj rögtön az első percben megtréfálta Kutasit, aki elcsúszott, így Herédi 22 m-ről leadott lövése majdnem gólt eredményezett, de végül célt tévesztett. Még Kecskés nagyszerű szabadrúgását is megúszta a Haladás, ám a 9. perc meghozta az Újpest számára a vezetést. Schróth beívelt szögletét az elmélázó vendégvédők között a teljesen őrizetlenül hagyott Bácsi 4 m-ről a hálóba fejelte (1:0). Az első negyedóra huszáros hazai rohamai után kiegyenlítetté vált a játék, a vasiak is felocsúdtak kezdeti kábulatukból. Brockhauser kapuja rövid időn belül kétszer is veszélybe került. Előbb Bognár 25 m-es bombája szállt alig fölé, majd egy Marton-szóló után tudott csak jó helyezkedésének köszönhetően menteni az újpesti kapuvédő. Ezután is változatos volt a játék, hol az egyik, hol a másik kapu került veszélybe. A jó iramú első félidei iszapbirkózást Kecskés 15 m-ről leadott gólveszélyes lövése zárta, amit Kutasi bravúrral hárított.

    Fordulás után négy perccel Csertői elment a jobbszélen, mintaszerűen középre adott, és a jól érkező Nagy 10 m-ről a bal felső sarokba bombázott (1:1). Igen korszerű akció volt. Az egyenlítő gólt követő rövid szieszta után felpaprikázódott a légkör. Előbb egy meglepetésszerű csere (az addig jól játszó Bácsi helyett Süveges állt be), majd egy meg nem adott 11-es (Baloghot rántották le a 16-oson belül) hozta tűzbe a szurkolókat. A 82. percben Szabó Béla játékvezető mintha jóvá akarta volna tenni korábbi hibáját, 11-est ítélt a hazaiak javára. Szabó A. feldobta magát a 16-oson belül, szó sem volt szabálytalanságról. Az ajándékba kapott büntetőt Herédi a kapu közepébe bombázta (2:1). Ezzel el is dőlt a mérkőzés, kár, hogy a játékvezető főszereplésével, aki a találkozó végére teljesen összezavarodott, és érthetetlen döntéseket hozott. Pedig a két együttes tagjai igazán kitettek magukért és az igen nehéz körülmények közötti játékuk alapján némiképp érthetetlen, miért kiesési rangadót láthatott a gyér számú újpesti közönség.

    mti