magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Újpesti Dózsa SC 1 : 0 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 21:53 (szerk.: 2022.03.27, 15:27)
    Néhány erőtlen hazai próbálkozás után a 6. percben Bácsi szép szólót követően ügyesen ugratta ki Kósát, akinek 8 m-es lövése a kivetődő Andorkáról szögletre vágódott. Jó iramú, küzdelmes játék alakult ki. A 16. percben Fujsz távoli lövését védte biztosan Brockhauser. Egyre inkább mezőnyfölénybe került a ZTE. A 27. percben Wittmann indításával Kámán faképnél hagyta a védőket, elgurította a labdát az eléje rohanó kapust mellett, aki elhúzta a csatár lábát. A vitathatatlan 11-st Wittmann magabiztosan értékesítette (1:0). A félidő záró negyedórájában akár három gólt is szerezhetett volna a ZTE. A 40. percben Kámán ismét lefutotta őrzőjét, ezúttal azonban a kivetődő kapusba vágta a labdát. Rögtön ezután Balog Z. közeli lövését is hárította Brockhauser. A 41. percben újra Kámán előttnyílt nagy helyzet, de az újpesti háló őre megint bravúrral védett.

    Szünet után ZTE-próbálkozásokkal folytatódott a mérkőzés. A 49. percben Purger 8 m-es kapáslövése nem sokkal ment fölé. Nem sokkal később Kósa szabálytalanul szerelte Wittmannt, de az összecsapásnál mind a ketten megsérültek, s nem tudták folytatni a játékot. A 67. percben Schróth beadása fedezetlenül találta Bácsit, akinek 8 m-es lövését Andorka bravúrral szögletre tolta. Ettől kezdve szinte állandóan a ZTE térfelén volt a labda. Igazi helyzetet azonban képtelenek voltak kidolgozni a lilák. Sőt, a 87. percben Kámán szólója után Purger nagy helyzethez jutott, a lövése azonban fölé szállt.

    Végig igen heves iramú, kemény mérkőzést vívtak a nehéz helyzetben lévő csapatok. Az első félidőben egyértelműen jobb volt a ZTE, s többgólos előnyt is szerezhetett volna. Fordulás után a lila-fehérek lényegesen többet támadtak, de ekkor sem tudtak több helyzetet teremteni. A hazaiak győzelme feltétlenül megérdemelt.

    mti