magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Zalaegerszegi TE 5 : 2 14:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2022.02.20, 21:47 (szerk.: 2022.02.20, 22:06)
    Békéscsaba - ZTE 5-2 (1-0)

    Békéscsaba, 9000 néző
    Vezette: Nagy II J. (*****) (Ma­kó I., Mester I.)
    Békéscsaba: Gulyás 5 — Szenti 6, Ottlakán 6, Bánfi 7, Fabulya 6 — Csató 8, Mracskó 6, Csanálosi 6, Kanál 5 — Oroszki 6, Szekeres 6. Edző: Csank János.
    ZTE: Huszár 4 — Balog 5, Szabó Zs. 4, Csepregi 5, Rezi 5 — Szalai 5, Tasi 5, Ballai 5 — Kámán 7, Kovács L. 5,Kovács J. 4. Edző: Rónai István.
    Csere: Tasi helyett Fujsz (5) a szünetben, Kanál helyett Belvon (8) a 60., Kovács J. helyett Molnár (—) a 66., Oroszki helyett Csernus (—) a 74. percben.
    Gólszerző: Oroszki a 39., Csató az 50., Belvon a 63., Csató a 67., Kámán a 70., Belvon a 79., Kámán a 88. percben.
    Sárga lap: Kámán a 42., Gulyás az 53., Molnár a 87. percben.
    Szögletarány: 7:3 (4:2) a Békéscsaba javára.

    (A viharsarki együttesszíne lila-fehér. A helyi publikum meglepve tapasz­talta, hogy soha nem lá­tott színekben - talpig kékben - futottak ki ked­venceik. A magyarázat egy­szerű: Békéscsaba város színe a kék. Egyébként a hazaiak közül Szekeres ju­bilált e napon, 150. bajno­ki mérkőzésén lépett pá­lyára.)

    Már a második percben veszélyeztettek a békéscsa­baiak, amikor Szekeres lo­pott el egy labdát a 16-os előterében, majd néhány lé­pés után a kifutó és elfekvő kapusba rúgta a labdát.
    Az­tán hiába került három perc­cel később Szekeres gurítása a kapuba, előtte már lest fújt a játékvezető.
    A 9. perc­ben Csató lőtt a jobb kapufa mellé, majd a következő tá­madásnál ismét a zalaeger­szegi kapuban táncolt a lab­da, de most Csatót látta le­sen Nagy játékvezető.
    A 21. percben nagy gólhelyzet ma­radt ki, amikor Kanál a ven­dégek térfelének közepéről, kitűnően ugratta ki Oroszkit, aki hosszú vájta után már-már lőtt, de Rezi ügyesen, becsúszva szerelt.
    A 28. perc­ben Szekeres-Csató akció végén az utóbbi a jobbösszekötő helyéről lőtt. Huszár bravúros vetődéssel kiöklözte a labdát, majd Szabó Zs. azt még megtolta az ismételni
    készülő békéscsabai játékos elől.
    A folytatásban Szeke­res lőtt a jobb kapufa mel­lé, majd a nyomasztó békés­csabai fölény góllá érett.
    A 39. percben Csató a 16-os jobb sarkától laposait begu­rított, Huszár kitenyerelte a labdát, Szabó Zs. röviden szabadított föl, s az üresen álló Oroszki hét méterről la­posan a kapu közepébe gu­rított. 1-0.
    A 42. percben Kámán ka­pott sárga lapot, reklamálá­sért. A félidő lefújása előtt Csató távolról mellé, Oroszki pedig közelről fölé emelt.
    SZÜNET UTÁN
    az 50. percben növelte elő­nyét a Békéscsaba. Szeke­res cselezgetett a 16-os vo­nalán, betolta a labdát a 11-es pontra, ahol két hazai csatár és három zalaegersze­gi védő tolongott. A kavarodásban Csató ismerte fel a lehetőséget, és a jobb alsó sarokba rúgta a labdát. 2-0
    Az 53. percben Gulyás ke­zéből Kámán kirúgta a lab­dát, a kapus ezért lerántot­ta a vendégek csatárát. A játékvezelő helyesen kifelé szabadrúgást ítélt, ugyan­akkor Gulyásnak sárga la­pot adott.
    A Zalaegerszeg az 59. percben veszélyeztetett először, amelynek végén Ko­vács J. mellé lőtt.
    A 63.percben már a harmadik gólt rúgta a Békéscsaba. Csanálosi a bal oldali szög­letzászlótól beívelt, a koráb­ban csereként beállt Belvon a jobbösszekötö helyén fu­tott föl, és senkitől sem za­vartatva nyolc méterről úgy lőtt a kapu közepébe, hogy nem is igazított a labdán. 3-0.
    Négy perccel később foly­tatódott a gólszüret. A 16-osvonaláról szemben a kapu­val Belvon jobbra kigurítot­ta a labdát Csató elé, aki fölnézett, s meglátva, hogy Huszár kint áll kapujából, a 16-os jobb sarkáról a kapu­ra emelt. A zalaegerszegi kapuvédő meg is csúszott,lehuppant a gólvonalra, így a labda a léc alá vágódott. 4-0.
    A 70. percben jött az első vendéggól. Ballai jobbról jól játszott be Kámánnak, aki 14 méterről Ottlakántól és Bánfitól szorongatva lőtt, a labda a kifutó Gulyás mel­lett a jobb sarokban kötött ki. 4-1.
    A 79. percben Belvon ügyesen lefordult védőjéről 17 méterre a zalaegerszegi kapuval szemben, majd ha­talmas lövést zúdított a jobb felső sarokba. Huszár csak nézni tudta a labda útját. 5-1.

    A 82. percbon Gulyás ki­futva mentett Kovács L. elől, a túloldalt Csató lőtt fölé.
    A 87. percben Molnár reklamált, amiért ő is sárga lapot kapott.
    A lefújás előtt már mindenki az óráját néz­te, amikor Kámán bújt ki az elmélázó védők között és kissé jobbra kisodródva át­emelt Gulyáson. A labda a léc alá hullt. 5-2.

    ★ ★ ★

    A hazai szurkolók bíz­tak abban, hogy három ponttal fejezi be a küz­delmet a békéscsabai csa­pat. Arra azonban senki nem gondolt, hogy ilyen gólözönnek lehet majd szemtanúja.
    Igaz, az első félidő még ezt nem sej­tette, ugyanis egy szigorú­an, keményen védekező Za­laegerszeggel találta szem­be magát a folyton roha­mozó békéscsabai csapat. Bizony, sokáig kellett vár­ni arra, hogy előnyhöz jussanak a viharsarkiak.
    A második félidőben a hát­rány tudatában egyre job­ban kitámadott a Zalaeger­szeg, ami viszont meg­bosszulta magát. Ha lehet, még jobban fokozta az ira­mot a békéscsabai csapat, és most már nemcsak ve­szélyeztette Huszár kapu­ját, hanem rendre be is találtak játékosai a kapu­ba.
    Élmény volt nézni kü­lönösen a fiatal, csereként beállt Belvon játékát, aki nemcsak két góllal, ha­nem egy gólpasszal is meghálálta Csank János vezetőedző bizalmát. S mindezt harminc perc alatt produkálta.
    A zalaegersze­giek két góljánál a védők elaludtak, a már biztos ve­zetés birtokában.
    Végül is a szurkolók jártak legjobban, akik egy jó iramú mérkő­zést, végig lendületes játékot és hét gólt láthattak.

    Csank János:
    — Ott folytatta a csapat, ahol a Hun­gária körúton abbahagyta. A látványos játék, szép gólok­kal párosult. Így jól szóra­kozott a közönség, ez pedig nagyon fontos szempont.
    Rónai István:
    — A korszerűen játszó Békéscsabával ma nem voltunk egy súlycsoportban.
    (Jávor Péter)

    8. Békéscsaba 18 8 1 2 7 30-24 28
    ...
    11. Zalaegerszeg 18 5 3 3 7 28-24 24

    Népsport, 1989. március 12. (Arcanum DT)
    A második félidőben Csató és Belvon ellenállhatatlan volt
    Békéscsabai Előre Spartacus - Zalaegerszegi TE 5-2 (1-0)


    ...

    A hazai szurkolók méltán várták azt, hogy a Kórház utcában is bemutatja a lila-fehér gárda azt a lelkes játékot, amivel a Hungária körúton is diadalmaskodtak.
    Nos, az első félidőben a lelkesedés, a küzdeni tudás megvolt, hiszen végig rohamozott a hazai csapat, ám sokáig nem tudták föltörni a jól záró zalaegerszegi védelmet. Oroszki nyitotta meg a sort, s mindez azt is jelentette, hogy ettől kezdve rájöttek a zalaegerszegiek: két térfél van a pályán, ők is kitámadtak, ezáltal föllazult a védelmük és a szépen, korszerűen játszó békéscsabaiak nemcsak egymás után vezették a hatékony támadásokat, hanem mint az eredmény is mutatja, egyre gyakrabban megterhelték Huszár kapuját.
    Mindenképp dicséret illeti Csatót, aki két pazar gólt lőtt és végig ott volt, ahol a labda pattogott, valamint azt a Belvont, aki mindössze 30 percet játszott, ám ez idő alatt két gólt szerzett és volt egy gólpassza. Főleg az ő vezérletükkel, de az egész csapat jó játékával nyert a viharsarki együttes, a gyengén muzsikáló zalaiakkal szemben.

    Jó: Bánfi, Fabulya, Csató, Belvon, ill. Csepregi, Kámán.
    kép
    Bánfi és Csató (sötét mezben) közösen igyekszik megakadályozni a kevés zalaegerszegi támadás közül az egyiket (Fotó: Gál Edit)

    Békés Megyei Népújság, 1989. március 13.