magyarfutball.hu

Vasas SC - Tatabányai Bányász SC 0 : 3 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2022.03.14, 18:01
    Mint ismeretes, Mészöly Kálmán ellen vesztegetés alapos gyanúja miatt eljárást indított a Győr-Sopron Me­gyei Rendőrfőkapitányság. Éppen ezért nincs sok esé­lye annak, hogy a Vasas ve­zetőedzője szombaton, a pi­ros-kékek Tatabánya elleni mérkőzésén helyet foglalhat a kispadon. A csapat edzé­seit Őze Tibor pályaedző ve­zeti, s tőle érdeklődtünk: — Hogyan képzeli el a Vasast a Fáy utcai rangadón?
    — Egyelőre minden Mé­szöly Kálmán elképzelései szerint történik, s hivatalo­san még senki nem közölte velem, hogy szombaton he­lyettesíteni kell majd a ve­zetőedzőt.
    — A csütörtöki Esti Hír­lapban azt nyilatkozta Pa­lotai Károly, az egyesület el­nöke, hogy Mészöly Kálmán eltűnése után „azonnal dön­teni kellett, s így ismét Őze az első csapat vezetőedzője”.
    — Tudom, hiszen magam is olvastam, de gondolom, hogy egy ilyen döntésről nem az újságból kell értesülnöm, hi­vatalosan pedig senki sem közölte velem az interjúban elhangzottakat. Tehát egyelő­re pályaedzőként végzem a dolgom, s ha véglegessé vá­lik, hogy szombaton nem Mészöly Kálmán irányítja a csapatot, hanem én, akkor majd válaszolok a legelső kérdésre.

    Népsport
    1988.10.28
     
  2. avatar: lattila2
    2017.10.23, 13:54 (szerk.: 2022.03.15, 17:12)
    Esti fényben Bányász-siker
    Vasas—Tatabánya 0-3 (0-2)
    Fáy utca, 3000 néző. Vezette: Bay F.
    Vasas: Babócsy — Kardos, Balog, .Mészöly, Csorba, Pecha (55. perc Kecskés), Komjáti, Claude (46. perc Marics), Durő, Szabadi, Zvara. Edző: Őze Tibor.
    TBSC: Kiss — Vincze, Lakatos, Váczi, Szalma, P. Nagy, Csapó (38. perc Járfás), Hegedűs, Schmidt, Kiprich, Plotár. Edző: Szentmihályi Antal.
    A két klub történetében szombaton hetvenedszer találkozott élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a Vasas és a Tatabánya. A statisztikák szerinti mérleg a hazaiak felé billent, hiszen eddig harmincszor győztek, s csupán tizennyolcszor vesztettek a Bányász ellen. S ha már a múltnál tartunk, érdemes megemlíteni, hogy a TBSC első NB I-es találkozóját éppen a Vasas ellen vívta. Akkor a Fáy utcai gárda 5-2 arányban diadalmaskodott.
    A hűvös idő ellenére — a látszatot is kerülendő — kevesen viseltek bundát. Talán a publikum ezzel is igyekezett elhatárolni magát az elmúlt hetekben labdarúgásunkban történtekről. A szurkolók hitének, bizalmának megingását, az érdektelenséget. az üresen tátongó, kongó lelátók is kifejezték.
    A Vasas kezdte a játékot, de a Tatabánya azonnal magához ragadta a kezdeményezést. A 7. percben Szalma mentett szögletre Zvara elől. majd Csorba 20 méteres lövését fogta könnyedén Kiss kapus. Három perccel később P. Nagy beadását Plotár csúsztatta meg az ötös sarkán. Schmidt elől Mészöly kétségbeesetten
    szögletre mentett.
    Azt nem lehet mondani, hogy öldöklő volt az iram, de nagy taktikai és pozícióharc dúlt a pályán.
    A 26. percben Schmidt üggyel-bajjal átverekedte magát a Vasas-védőkön, majd Váczihoz játszott. A középpályás lepöccintette a labdát Hegedűs elé, aki 20 méterről jócskán mellé durrantott. Az ellentámadásnál Szabadi tisztán vihette a Bányász kapujára a labdát, de Í4 méterről a bal alsó sarok mellé bombázott. (Nagy helyzet volt!)
    A 30. percben Zvara jobboldali beadását Pecha hat lépésről mellé lőtte. Egy perc múlva a Bányász megszerezte a vezetést. Schmidt a bal oldalról pontosan adott középre, s a remekül érkező Váczi 7 méterről a jobb alsó sarokba fejelt. 0-1.
    A 40. percben ismét Schmidt keverte meg Kardost. Beadása üresen találta áz egy perce csereként beállt Járfást. A fiatal középpályás 12 méterről habozás nélkül lőtt. A labda Babócsy kezéről kipattant, Plotár ott termett és két lépésről a hálóba vágta. 0-2.
    Vasas-támadásokkal kezdődött a második félidő, de különösebb meggyőződés nélkül szövögették az akciókat a hazaiak. Nem így a vendégek. Kiprich kis híján szerelte a könnyelműsködő Kardost, majd a másik oldalon Marics negyvenméteres lövését védte biztosan Kiss.
    Az 55. percben óriási helyzetet hagyott ki a Bányász. Schmidt szöktette Plotárt, aki középre ívelt. Kiprich mellel mesterien vette át a labdát, majd 7 méterről a kapu mellé gurított.
    Két perc múlva Plotár Hegedűs remek beadását az ötös sarkán rosszul találta el. A válasz: Zvara húzott kapura, majd Schmidttől szorongatva a bal alsó sarok mellé lőtt.
    A 64. percben Plotár— Kiprich volt a labda útja utóbbi precíz átadással ugratta ki Hegedűst, akit Kardos felvágott. A szabadrúgás után a 16-oson belül pattogott a labda. Kiprich egy csel után helyzetbe került. de buktatták. Bay játékvezető nem fújt a sípjába és pillanatokon belül kiderült, hogy jól tette. Plotár elé került a labda, aki laposan a jobb alsó sarokba helyezett. 0-3. (Az előnyszabály klasszikus alkalmazása Bayt dicséri.) Még nagyban ünnepeltek a lelátón a lelkes Bányász-szurkolók, amikor jött az újabb vendéghelyzet. Kiprich a felfutó Vincze J. elé passzolt, aki rövid vágta után középre adott. Hegedűs teljesen tisztán állva kapta a labdát, aztán a vetődő Babócsy lábát találta el. Ekkor a Vasas-szurkolók szomorúan jegyezték meg: — akár öt-hat góllal is vezethetne a Tatabánya. Ha tudták volna, hogy ezután jön a ziccer-kihagyások java. Nagyon jól futballozott a TBSC ebben az időszakban. Lábról-lábra vándorolt a labda, a látványosság és a szépség dominált. Hegedűs húszméteres lövését védte Babócsy, majd Kiprich célozta meg a kaput. A hazai portás most is a helyén volt.
    A 72. percben Hegedűs tálalt Plotár elé, aki ahelyett, hogy kapura húzott volna, elhamarkodottan fölé bombázott. Pillanatokon belül jött az újabb Bányászakció. Kiprich lendületesen tört a kapu felé (már a 16- oson belül járt), majd bal lábbal éles lövést eresztett meg a bal alsó sarok felé. Babócsyról kipattant a labda, de szerencséjére nem volt a közelében vendégtámadó. És jött az újabb ziccer. Hegedűs a sokadik pompás akció után centiméterekkel lőtt a jobb alsó sarok mellé. A hajrában sem változott a játék képe. A mérkőzés lefújása után a fővárosba ruccant Bányászhívők lelkesen ünnepelték a TBSC „díszelőadását”.
    Dr. Genzwein Ferenc szakosztályvezető: — Gratulálunk a Tatabányának.
    Szentmihályi Antal: — A Vasas volt bajban, s mi voltunk lámpalázasok. Ennek ellenére ilyen arányban is megérdemelten győztünk. Csapót kisebb húzódása miatt cseréltem le. Sérülése nem súlyos.

    Nem úgy indult a mérkőzés, hogy a Bányász lelépi ellenfelét. A Vasas nagy elánnal vetette magát a küzdelembe, elszántan harcolt, így az első harmadban úgy tűnt, szoros lesz a végeredmény. A Bányász ebben az időszakban is megfontoltan játszott, mégsem lehetett arra gondolni, hogy ezen az esti mérkőzésen szupergálát rendez. így történt, csak azt lehet sajnálni, hogy a helyzetek kimaradtak.
    Kiss Imre magabiztosan védett. A földön és a levegőben is uralta a 16-os környékét. A hátvédsor nem csak védő feladatát látta el kifogástalanul, a támadójátékban is jeleskedett. Váczi gólt lőtt, Vincze és Szalma pedig gyakran az ellenfél térfelén nyargalt. Lakatos tanári módon söprögetett.
    A középpályás sorról is csupa jót lehet mondani. Schmidt az első két gól előtt döntő érdemeket szerzett,. Csapó sérüléséig remekül játszott. P. Nagy a pálya minden részén feltűnt, gyors volt, és a kombinatív játékban is jeleskedett. Hegedűs a csapat egyik legjobbja volt. Rengeteget futott, szerelt és ügyesen szervezte a játékot. Kár, hogy a kapu előtt nem elég határozott.
    Járfás zökkenőmentesen Illeszkedett be az olajozottan működő Bányász-gépezetbe. A kétszemélyes csatársor „életveszélyes” volt, olykor remek dolgokat művelt. Gyakran öten-hatan őrizték a két éket, hiába. Kiprich a második félidő elején megsérült, de így is állandó rettegésben tartotta az ellenfél védőit. Plotár két gólt lőtt — tehát szokásához híven kétszer is bukfencezett. Örvendetes, hogy az ossz játékban is nagyot javult a tatabányai gólzsák.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1988-10-31